Sledde

Sledde

Medlem
  • Namn Sledde
  • Registrerad 2015-05-24
  • Senast aktiv Igår 08:13
  • Antal inlägg 337

Foruminlägg

De senaste inläggen Sledde har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Nightwish76:

Köpte en lur med abonnemang från 3 inklusive AirPods pro. Rätt nice.
Men gud vad jag blir irriterad på Telenors och Telias fula prissättning.
Lanserar ett visst pris, sen står det att det bara gäller 12 första månaderna. och högre resten. Telenors lurendrejeri när de skriver att minsta totalkostnad är cirka 13000 är nog bara abonnemanget eller nåt, jag fick inte ihop deras beräkning.
Jag har inte bråttom att få luren, fill mest ha den till hyfsat bra pris istället. Stillahavsblå 256 gb blev det_)

Förstod inte heller deras prissättning. Har man abonnemanget där i 24mån så blir det över 20kkr.
Det står något om ”ingen bindningstid” men jag fattar inte hur de får ihop siffrorna och varför det är en rabatt år1 och en annan år2. Varför stanna kvar år två med lägre rabatt?

Att man behöver ta bort sin läderplånbok är ju för att den är magnetiskt skärmad och att MagSafe inte laddar genom det skalet.

Hade ju varit intressant om man kunde ha två (eller kanske tom tre) HomePod’s som fronthögtalare och två mini som bakre surroundhögtalare.

Ursprungligen av zinned:

Jag testade nu att ta bort aktivitetszonen för båda kamerorna, ta bort ansiktsigenkänningen för båda kamerorna, ställt in att den ska spela in vid varje detekterad rörelse oavsett om det är människa/djur/fordon samt att notiserna är inställda att skicka när ett klipp har spelats in. Därefter satte jag igång robotdammsugaren och körde runt den till olika platser. Då spelades det in och notiser skickades från båda kamerorna.

Undrar var det felar någonstans...

Är du uppkopplad på mobilnätet eller Wi-Fi?
Vet inte om det även har betydelse om man är inom sin ”hem-zon” eller om man är iväg?

Ursprungligen av zinned:

Låter i mina öron helt vansinnigt att det skulle ha något med klockan att göra...har du testat att göra som de skriver, att para om den?

Det var min tanke också och nej jag har inte provat detta. Vet inte om jag kommer lägga tid på det. Osäker på om något försvinner eller hur det fungerar.

Ursprungligen av zinned:

När du säger nollställa kameran, vad har du då gjort? Tagit bort den från HomeKit?

Tagit bort den från HomeKit och tryckt in den lilla knappen man behöver nål för att trycka in och sen ställt in den igen som ny kamera. Alla inspelningar försvann såklart när jag gjorde detta, så det kan man ju tänka på om man vill spara någon inspelning.

Jag tycker också det har börjat strula en massa. Jag bytte ut mitt Wi-Fi ungefär samtidigt så jag trodde först att det va det som strulade. Så jag testade att byta tillbaka till den gamla nätverksutrustningen och först trodde jag att det hade bättrat på sig. Men efter lite mer tester så var det samma problem.

Är jag utanför Wi-Fi så får jag inga notiser när kameran spelar in något. (Jag har ställt in att jag ska få notiser när ingen är hemma) När jag kommer hem och telefonen ansluter till Wi-Fi’t så kommer alla dagens notiser med klockslag på när de spelades in. Så det har ju spelats in klipp men notifikationerna har inte fungerat. (Jag har testat att ändra så jag ska få notiser hela tiden och det funkar så länge jag är ansluten till Wi-Fi och slutar när jag stänger av detta)
När jag är utanför Wi-Fi så kan jag fortfarande se live-feed och jag kan ex tända och släcka lampor. Men jag kan inte se att något har spelats in sen jag sist jag var ansluten till Wi-Fi’t. Ofta så kan jag inte heller kolla på gamla inspelade klipp.

Edit: jag har även testat att nollställa kameran men det har inte heller hjälpt.
Har uppdaterat telefonen och ATV4 14.0.1. ATV4 hade en ny 14.0.2 som jag inte ännu har uppdaterat till.

”Utvecklarna Innersloth har utlovat en kommande uppföljare alldeles nyligen.”

Enligt feber så kommer det inte en ny version utan mer innehåll i detta istället:
https://feber.se/spel/among-us-2-skrotas-/416...

Ursprungligen av zinned:

Ni skriver följande i artikeln :

Stödjer iOS och HKSV numera 2K-upplösningen? För i iOS 13 så fanns endast stöd för 1080p.

Jag undrar också ifall ni har testat/undersökt hur aktivitetszoner fungerar med systerkameran Pan & Tilt? Den kan ju följa ett objekt som rör sig och med det så ändras ju utsnittet som aktivitetszonen baseras på.

Aktivitetszonen i HomeKit är statisk, så flyttar du kameravilden så kommer zonen att ändras. Och har du kameran kopplad till HomeKit så kan man inte lägga till någon aktivitetszon i eufy-appen, så jag vet inte hur det hade fungerat där.

Hade gärna sett en recension/jämförelse på olika nätverk med homekitkompabilitet.
Exempelvis eero och linksys velop.
I övrigt en bra lagom lång resention 👍🏻

Ursprungligen av zinned:

Det finns det. Under 2018 drog de in 500 miljoner dollar bara på iOS (obs! spelet släpptes i mars 2018, så inte ens ett helt år) och under 2019 hade de en reveue på 1,9 miljarder för Fortnite över hela linjen. Det ska ses i ljuset av att Epic drog in 4,2 miljarder dollar som helhet 2019.

Kort sagt, att de agerar som tolvåringar i bråket med Apple och Google är dårskap. Inte bara framstår de som infantila, utan det drabbar även användare som nu inte kommer kunna spela spelet och det som är viktigast för dem själva - pengarna - kommer att utebli i stor omfattning, om de inte lägger om kursen.

Det är ju inte lite pengar de drar in, och mer o mer tycker jag strålkastaren riktas mot epic som överlagt gjort detta för att provocera och de visste utgången. Jag tror inte användarna som blir oskyldigt drabbade tycker att det är en speciellt rolig fajt. Tror det hade varit bättre att de hade höjt priset rejält på App Store och snyftat ut om hur elaka Apple är istället. Nu ser de bara ut som giriga barnrumpor som inte va nöjda med flera hundra miljoner dollarz utan tvunget behövde mer.

Frågan är hur deras stolthet är, kommer de kunna ta tillbaka allt och krypa tillbaka till Apple eller kommer de lida igenom ett par års rättegång? Kanske skyller de på att alla fans vill ha ett slut och få tillbaka spelet till App Store, så att de själva kan godhetssignalera när de egentligen tvingas tillbaka för intäkterna.

Undra hur mycket Epic kommer förlora på detta? Vet inte om det finns några uppskattade/verkliga siffror på intäkterna de har från App Store.

Varför så mycket elektronik? En jäkla massa för en relativt enkel sak. I en iPhone så är det ju bara ~1/15del.

Vi har ett par iPad till framför allt barnen. Det jag saknar i den senaste (vanliga) ipaden är 4högtalare så det blir stereo om man har ipaden i liggande läge. 95% av allt som görs på de paddorna är spel och video så ljudet kunde varit bättre. Men att betala flera tusen extra, som man får göra idag, för den funktionen gör jag inte.