CekariYH

CekariYH

Medlem
 • Namn Lars Hernborg
 • Sysselsättning Russinklubbare, hobbyfotograf, soffliggare och filmspotting.
 • Registrerad 2014-11-20
 • Senast aktiv 2019-11-06
 • Antal inlägg 4441

Foruminlägg

De senaste inläggen CekariYH har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Chaosstar:

Lightning? Idag kör de micro-USB för laddningen, har de bytt till Lightning nu?

Read down where it says what is shipping with the Beats Solo Pro: https://www.apple.com/shop/product/MRJ62LL/A/...

Ursprungligen av Dalle:

Absolut inte.
Rubriken säger ”Säg hej till Beats Solo Pro”.
Och eftersom ingen har hälsat dessa hörlurar välkomna till forumet så tänkte jag bara vara artig.

Ah, lol ok.

Ursprungligen av Dalle:

Hej

Haha Dalle, men antar du menar Nej
Det är Lightning som gäller.

Ursprungligen av Gäddnos:

Picka snabbt med fingret (inte trycka och hålla) en gång i texten, det kommer ett streck ungefär där du pickade, nu kan du flytta det med fingret.

Det var ju lätt, visste inte att det var så man ska göra nu och efter att ha provat så blev det lättare att få markören där man vill än det var med "förstoringsglaset".

Ursprungligen av omartint:

Ok. Går helst inte in i en metadebatt om ordklyveri.

De flesta förstod nog vad som avsågs, och andemeningen.

Gällande att det skulle ta så stor plats med USB-C, hur kommer det sig att andra tillverkare lyckas med det?

 • Har haft USB-C i flera år på telefoner som inte är från Apple (mina jobbtelefoner, även om jag kört iPhone privat).

 • Samma sak med pennan till min HP-platta/jobbdator. HP-pennan laddas också med USB-C, och är i ungefär samma storlek som pennorna från Apple och Microsoft.

 • Samma sak med mina små bluetoohlurar från Sony. Också USB-C-laddning där.

 • Samma sak med mina bärbara spelkonsoler från Nintendo. Också USB-C.

 • Senaste små kompakta kameror laddar också via USB-C.

 • Mitt portabla trådlösa tangentbord jag köpte i somras laddas också via USB-C.

Om alla dessa andra tillverkare lyckas får plats med USB-C - varför skulle då inte Apple lyckas med det?

Fortfarande att jag "TROR" och har ingen aning om hur tjocka dessa mobiler är inte heller vet jag vad dessa mindre prylar har fått ge upp för att få plats med sina USB-C kontakter, skulle ju kunna gissa på mindre batterier.
Lättast att fråga Apple om det men nog inte lika lätt att få ur dom ett svar.

Tycker vi avslutar här då vi helt säkert inte kommer vidare med detta.

Enligt MacWorld och beta 2 för iPad OS vilket skapat stora problem och blivit återkallas av Apple: https://macworld.idg.se/2.1038/1.724855/ipado...

Ursprungligen av omartint:

iPhone får direkt fördelen av att kunna ladda snabbare (både högre spänning, och högre strömstyrka) med USB-C. I takt med att ny batteriteknik utvecklas så kommer detta problemet i längden bli allt för stort och ohållbart för Lightning, som kommer att allt mer släpa efter konkurrensen och marknaden. Apple kan inte bli frånåkta hur länge som helst. Till slut byter även en del av oss trofasta när gapet blir för stort gentemot omvärlden (vi har inte det stora gapet idag, men om några år kommer det som sagt med den nya batteritekniken som utvecklas idag).

Gällande diverse småtillbehör så kommer vi nog att få dras med Ligtning ett tag till, men inte för alltid som du påstår. Även om inte småtillbehören i sig tjänar på USB-C (till skillnad från telefonerna), så kommer man nog så småningom gå över dit för att vara mer konsekventa, och för att underlätta för oss användare.

"gissar jag då dessa nog inte kommer med USB-C, troligen aldrig" är väl inget påstående?

Jo, ser fördelarna med USB-C och snabbladdning, men inget som jag har behov idag, laddar över natten eller om jag glömt det, när jag sitter framför datorn. Väldigt få gånger har jag toppat upp laddningen för att vara säker på att det räcker om jag ska iväg på nått evenemang typ, men under dessa har jag alltid med mig en eller flera Bower Banks dessutom.
Jag tror det mest handlar att USB-C är rätt stor på insidan av skalet som gör att vi inte fått det än på iPhone och dom mindre prylarna. USB-C hanen är både längre, tjockare och framförallt bredare än Lightning. Förutom det är själva sladden tjockare och styvare än motsvarande för Lightning, ska man dessutom ha en USB-C som är både ström och data så blir den ännu lite tjockare och styvare, iaf om man väljer kvalitet framför pris.
Då har jag inte ens nämnt TB3.

Senast redigerat 2019-10-13 12:15

Har du provat att ta in mp4 filen till iMovie direkt från finder utan att gå via Bilder.
Lätt att lägga till musik och få ut den igen som film med musik.

Ursprungligen av Innis:

Ja jag vet men det var inte det jag svarade på. Utan TS önskan om att kunna göra det direkt i Musik-appen.

Ah, ok

Ursprungligen av carlsson:

Alltså behöver man fortfarande extraprogram. Man kan inte markera en låt i Musik-appen och klicka "Använd som ringsignal" – Som hade varit ett logiskt och smidigt sätt att göra det på.

@Cekari; Vilken app använde du?

Oj, va ett tag sen jag använde den så tog ett tag att hitta eftersom jag inte hade den kvar på min iPhone tydligen, men hittade den i "Inte på iPhone" till slut och den heter Ringtone designer Pro 2.0. men om den fortfarande funkar normalt vet jag inte efter iOS 13.xx, men den är iaf nedladdningsbar fortfarande.

När jag börja tänka efter så var det nog att den ska synkas med iTunes vilket nu heter Musik istället som gjorde att jag inte använt den längre.

Ursprungligen av Innis:

Inte speciellt logisk när man tänker på att det troligtvis har med rättigheter att göra. Om det är en låt från Apple musik hur ska Apple kunna hålla koll på att skaparen får rätt ersättning för att den används? Om det är din egen musik som du köpt och importerat och vill göra en ringsignal. Hur ska Musik-appen hålla koll på skillnaden vilken musik det är som du vill använda?
Smidigt ja men inte logiskt ur rättighetssynpunkt.

Det har funkat med både köpta och egenrippade låtar på iTunes. Men låtar från Apple Music funkar inte vilket helt klart står i länken som hänvisas till i början av tråden.

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Man kan söka väldigt brett så behöver inte veta exakt vad den heter

Haha, trodde inte du skulle se att det var glass, men det var ju rätt smart iaf, den heter flingad glass

Ursprungligen av Gäddnos:

Garageband fungerar ju fortfarande för att skapa ljudfilen, glöm inte att trycka på loop-knappen innan du sparar, så att telefonen vet att den ska spela filen flera gånger när det ringer. Problemet är att få den till telefonen på något enkelt sätt.

Använde det tidigare, men dom senare åren trots att jag har en sparad version som har tio iTunes låtar på som jag byter ut vartefter, så så när jag ska spara låtarna en och en så klagas det på längden vare sig den är på 40 eller 5s och allt däremellan så slutade använda Garageband men kanske skulle funka nu, men klart krångligt att först få över en låt från "iTunes", ta bort alla jädra default inställningar etc för att ens kunna börja med själva musikfilen och sen spara den till fil osv... Iofs är jag ingen hejare på Garage Band så kan kanske skyllas på min okunskap där.

Kommer att fortsätta använda en iPhone app när jag hittar en som funkar lika lätt som min tidigare, eller om den uppdateras (mindre troligt då den är ganska gammal).

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Crab

Den här då? Fuska inte nu och leta efter vad den heter

🍧

Oops vad liten den blev :-/

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Crab

Haha, ok, men den var ju enkel, men kommer inte på någon som är ovanlig då jag inte ens vet vad den heter på svenska