Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sai-tam

Sai-tam

Medlem
  • Namn Mattias Andersson
  • Registrerad 2014-11-14
  • Senast aktiv 2021-09-16
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen Sai-tam har skrivit i forumet.

Ursprungligen av henke21:

Jag har fått en grå ruta längst ner på telefonen som var fylld med appar hur får jag bort den? Det var en rad med 4 eller appar men dom gick att ta bort men själva rutan får jag inte bort

Om jag tolkar bilden korrekt ser det ut som att du har råkat skapa en ny hemskärm men utan appar och sedan tagit bort/flyttat apparna men sidan blivit kvar. Alltså du har redan minst en sidan innan den här med en eller flera appar.

Om så testa att långtrycka på en App så att den börjar vobbla. Sedan flyttar du den till höger in i den tomma hemskärmen och placerar den ovanför den gråa raden. Släpper och trycker bredvid appen så att den låser sig. Nu borde du endast ha en app på hela sidan. Sen gör du om samma sak fast omvänt. Flyttar den enda appen genom att långtrycka och flytta tillbaka appen där du vill ha den. Om min gissning är korrekt borde sista sidan nu försvinna.

Ett långskott men på ATVn, gå in på Inställningar/Appar/Appinställningar-TV och kolla TV-anslutningar. Kolla om det står Viafree - På där. Testa att ta bort och se om Appen försvinner. Kanske måste ta bort appen fysiskt en gång till, men kopplingen till ”appen ATV” borde försvinna och då finns inget beroende kvar till Viafree.

Ursprungligen av Dr Tinnitus:

Ah…… Först tänkte jag att du var korkad för du måste mena på Mac med mus/Touch Pad…

Men, så fick jag för mig att testa, för jag kom att tänka på hur man kan markera en app och sen markera flera appar på hemskärmarna när man vill flytta dessa, ja när de ”wobblar”. Och ta mig tusan om jag inte lärde nåt nytt idag igen…. tack vare dig?

Inte varje dag man får lära sig något nytt före kl7 på morgonen ?

Kul att du hittade ett workflow som funkade för dig!

ps bilagan som skulle ha varit med igår....

Ursprungligen av mattiL:

Jo jag testade också med samma nivå av framgång.. :/

Ett alternativ är att långklicka på första bilagan. Medan du håller fingret på bilagan dubbelklicka på alla bilagor du vill spara i samma runda. Dra dom över till din önskade mapp. I mitt exempel har har redan lagt filmappen i multitask läge. Det går lika bra att hämta upp den, men släpp då inte bilagorna när du ska hämta upp dockan/fil appen och öppnat rätt mapp eller placerat fingret över rätt mapp, så att dina bilagor får den gröna + symbolen. Då kan du släppa.

Ursprungligen av omartint:

Helt sjukt och hål i huvudet.

Tänk vad olika man kan tänka. Jag ska börja med att säga att jag har inte läst igenom hela dokumentet med riktlinjer men jag tycker det i grunden är en bra ide. En av anledningarna till att jag använder Appleprodukter är enkelheten och då är App Store en av dom.

Jag tänker mig att App Store i framtiden kommer att fungera som AppleTV-appen. Där du letar efter vad du vill spela (eller valfri appkategori). Sen kan du välja att göra ett enskilt köp, se om den finns i Apple Arcade eller i någon av dom andra ”konkurrerande App-store”. Vad menar jag med det? Jo att det skulle fungera mer som en prenumerationstjänst snarare än en ”fysisk app” som man ska gå in på för att hitta ett spel, ex Sök på Halo i App Store och där kommer det upp Köp direkt 199kr eller vi Xcloud, Steam etc. Prenumererar man på Xcloud kan man öppna Halo och man leds till spelet.

Till App Store skulle man behöva skicka en typ starter app för Halo med lite metadata och liknande för ett godkännande. Sen borde allt annat kunna ske via APIer eller liknande för att länka till rätta strömningstjänst. Precis som AppleTV gör där du kan välja att öppna GoT i HBO eller Canal Digital beroende på vad du har.

Enkelt bara en affär att titta i men innehåller allt.… nästan

Ursprungligen av larsp777:

Försöker lära mig Xcode och Swift men otroligt mycket att hålla reda på.

Någon här som jobbar som programmerare och kan ge tips?

Vill gärna jobba som programmerare för iPhone och iPad.

Så här gjorde jag för att snabbt komma igång. Jag är själv nybörjare men det kanske kan hjälpa dig något och det jag använder är gratis.

-Först laddade jag ner Swift ifrån iBooks OCH Human Interface Guidelines rekommenderat. Något flera utvecklare verkligen borde läsa först och sedan REGELBUNDET. Då menar jag inte enbart iOS/macOS utan alla skitsystem som man sitter med på jobbet...

-Sen någon app för att gå igenom Swift på en bra nivå. Jag fastnade för Sololearn bra för min nivå.

-Efter det finns det bra kurser på iTunesU. Hittade en ifrån Stanford, tror aktuell kurs heter CS193P med Paul. I mina ögon är han grymt bra! Finns andra kurser på nätet typ Treehouse.com men det kostar.

Hoppas det kan hjälpa lite.

Ursprungligen av Anders Båth:

Helt klart ett av de bättre eventen på flera år. Det jag funderar över är Apple Sveriges prissättning. Är den adekvat? Som exempel Apples dyraste 21,5 iMac släppte de för 1499 dollar, men i sek blev det 17900kr. Jag tycker dollarpriset känns lagom mtp vad man får, men svenska priset blir något för dyrt. Vill minnas att det inte var särskilt längesen en dollar kostade 10 sek enligt Apple, och även något mindre ett tag.. Mao, svenska priset borde blivit 13900-14900kr. Tycker inte riktigt att historiken på dollar-kursen förklarar det hela, någon med mer insikt i detta? Anser faktiskt att svenska Apple gör sig själva en riktigt stor björntjänst, då de ligger några tusen kronor för dyrt på de flesta av deras enheter, tror marknadsandelen hade kunnat se helt annorlunda ut annars.

Du måste lägga på den svenska momsen på 25% ovanpå Apples priser när du räknar ut det svenska priset. Det är inget du gör när du bara räknar ut dollarkursen.

Har själv aldrig haft det problemet men jag gjorde en sökning och såg att det verkar finnas nåt problem med bilagor. Hittade en lösning här:
http://osxdaily.com/2016/12/17/fix-mail-not-s...

Kanske kan hjälpa?

Ursprungligen av WiFi:

Kanske, men de släppte ju in Samsung så jag tror inte att problemet ligger där.

Nej mycket möjligt. Skillnaden som jag förstod det var att Apple vill ha betalt i % av transaktionen, till skillnad från Samsung? Hur som. När AP kom ut pratade jag med en hyfsat insatt bankkille som i princip sa att AP skulle dröja om det skulle komma alls till Sverige. Jag hoppas ju naturligtvis att han har fel alla dar i veckan! ? Apple Pay känns så mycket säkrare än alla andra lösningar där ute...

Ursprungligen av WiFi:

Diskriminering skulle inte jag kalla det, Apple väljer ju själva på vilka marknader dem vill satsa på. Sverige är nog inte tillräckligt intressant än.

Det har inte så mycket med Apple att göra. Det är oligopolmarknaden, som den svenska bankmarknaden är, som inte vill släppa in ytterligare en aktör. Dom såg väl hur set gick för Nokia...?

Ursprungligen av Sperious:

Det ser ut som följer:

http://i65.tinypic.com/abrx8k.png

Här måste dom alltså, för andra gången på raken, mata in sitt Apple ID-lösenord. Dom vill inte "rapportera ett problem" enligt rubriken. Dom tvingas bara, till synes utan anledning, mata in hela sitt lösenord ytterligare en gång.

När detta är gjort kan dom skicka förfrågan till mig som vanligt.

Är det någon annan som upplever detta eller känner till en lösning? Har googlat utan resultat.

Ja, det dök upp för någon dag för mig också. Familjedelning hade fram tills dess funkar smärtfritt sedan aktiveringen. Har inte hittat vad problemet har varit men det har alltid, som du skriver, löst sig efter två inloggningar.

Två dumma frågor.

När du har startat om ATVn, har du startat om den via System\starta om eller via "vilolägesavstängningen"?

Har du startat om bara appen Svtplay? Alltså inte laddat ner den igen utan dubbelklickat på "TV"-knappen och stängt appen som i ios?

Jag vet att jag har fått göra båda dessa nån gång med just svtplay. Har dock aldrig behövt raderat och ladda ner den igen.

Använder själv inte funktionen, men jag hittade detta i en tråd hos Apple. Apple Excel's Iteration Feature Available On Numbers?

Ursprungligen av Nykvist97:

tror jag fått in nån skit i datorn. när jag öppnar safari så kommer det upp reklam och safaris startsida är search quick istället för typ mina favoriter. kan man radera allt och återställa macen lätt? är en macbook air 2015. förklara gärna på "dagis" nivå, är helt ny med mac

Hej o välkommen till Mac!

Apple brukar kunna ha sjyssta guider till det mesta, så även här skulle jag tro. Kolla här och se om det kan hjälpa dig https://support.apple.com/sv-se/HT203987

Ursprungligen av Mr Bean:

Läser jag avtalet till iCloud står så står det:

Så, det finns inget jag kan göra mer än att lära mig av läxan. Apple har tydligen ändrat på något.

Kom precis på att jag har öppet köp så jag kommer ominstallera datorn, packa ner den och sedan lämna tillbaka den i morgon och sedan köpa en ny i annan butik. Fult? Ja! Men Apple har ju inte direkt gjort rätt för sig tycker jag.

Nej jag tro inte de har ändrat något. Är det inte så att varje mac/ios-enhet bara kan skapa tre konton? https://discussions.apple.com/message/2387817... Men det är ju lite mystiskt att du inte kan logga in på ett redan existerande konto.