Giljan

Giljan

Medlem
  • Namn Giljan
  • Registrerad 2014-01-08
  • Senast aktiv 2020-05-19
  • Antal inlägg 128

Foruminlägg

De senaste inläggen Giljan har skrivit i forumet.

Tänkte bara rapportera hur det blev med nya laddkontakten.

Jag beställde direkt av Apple för hutlösa 950 kr eftersom jag var osäker på hur leveranser fungerar i coronatider. Det tog ändå 14 dagar, med så kallad expressfrakt. Nu var det förvisso en påsk mitt i, men det tröga låg i att när väl produkten fanns i Sverige så skulle det skickas ut ett snigelbrev där jag uppmanades att boka en tid på nätet när jag var hemma för att ta emot och sätta en kråka på DHLs handdator. Apple hade dock upplyst mig att ingen signatur krävdes. Visst jag var hemma på den tiden som jag bokat men inte kom DHL för det. Jag fick ringa och höra efter och fick även ringa till bilen själv för att bestämma, att om jag skulle få paketet samma dag som jag bokat tid så skulle jag möta upp DHL-bilen själv. Så jag körde två mil tur och retur. När jag beställer kontaktlinser på nätet ligger motsvarande storlek på paket i min brevlåda dagen efter om det är vardag och jag beställer före en viss tid.

Nu var det inte detta jag skulle rapportera utan att den nya magsafe-kontakten blir inte det minsta varm när den laddar datorn, inte ens ljummen. Så alla som har kontakter som blir varma har en större eller mindre kortslutning i kontakten. Jag tog mig även in i kontakten och såg själv att det var lite bränt. Jag hade inte tillräckligt fin lödkolv för att löda detta själv så det stod jag över.

Ursprungligen av P1200VB:

Har en MacBook Pro 2015 och MagSafe-kontakten på den blir inte särskilt varm.

Om du redan har stickpropp kan du köpa en laddare i bulkförpackning för 599 kr.

https://www.teknikproffset.se/Datorer-Kringut...

Ja jag har ju min gamla. Tack för tipset!

Ursprungligen av hummel:

Det låter i mina ögon som fel på kontakten om den blir Så varm att det blir obekvämt att ta i den. Eller kommer värmen från datorn? I så fall ska den bli märkbart varmare än kontakten.

Nej det är kontakten som blir varm.

På något sätt vill jag bli piskad till att byta upp mig. Just nu händer det inte så jättemycket med tekniken att jag bara måste byta när ny modell kommer. Men att skylla på ett dåligt batteri i bra. Lika så glaset som fått fula grova repor utan att vara spräckt är också bra skäl.

Ursprungligen av xms67:

Men alla ni som vill utreda om kontakten blir varm, vad anser ni vara normal temperatur? Jag understryker det jag skrivit ovan, mina 3 MBA hade alla mycket varma MagSafe-2 kontakter.

Håller jag i kontakten mer än 3 sekunder bränner jag mig.

Ursprungligen av hummel:

Kontaktstiften ser helt ok ut. Jag gissar på att kabeln är skadad inuti vilket inte syns utanpå. Testa med en annan laddare och se till batteriet är laddat mindre än 80% så det blir hög laddström. Blir även den kontakten varm?

Kan vara skadad sladd inne i. Går nog inte att ta isär. Har tyvärr ingen fler laddare till datorn. Blir nog till att köpa en ny sladd för 950 kr då. Tack för dina tips!

Skadan är enbart i det yttre skyddet på sladden. Det går inte genom sladden.

Ursprungligen av hummel:

Ser skadad ut. Kan du visa kontakten in i datorn och även den ände som ansluter dit (skador på kontaktstiften)?

Den blir ibland så het att den knapt går att ta i.

Jag har en MacBook Pro 15" 2014 mitten. Batteritiden är forfarande rätt okej. Men problemet är att själva MagSafe-kontakten blir mycket het när datorn laddas. Den svalnar när datorn är uppladdad.

Sladden som går in i MagSafe-kontakten är lite böjd och tilltjorvad efter att ha fått ta smällen när datorn har åkt i golvet.

I statusraden för batteriet står det "Kontrollera batteriet"

Frågan är om jag behöver bytta batteri eller om det bara räcker med laddsladden?

Ursprungligen av xms67:

Jag har samma. Hittade du någon lösning?

Nej någon lösning har jag inte direkt men idag när jag angivit Apple-ID, datorns inloggning och koden till iPhone som systeminställningar ville ha så blev den nöjd med det efter ett försök, den röda ettan var dock kvar men försvann efter en omstart. Så det har fixat sig själv så att säga.

Ursprungligen av Gäddnos:

Det värsta som hände var att jag kan inte godkänna nya användarvillkoren för iCloud, så nu har jag en ilsket röd prick i systeminställningar och på ikonen i dockan. (har startat om också)

Kommer väl en ny uppdatering om några dagar.

Har något liknande. En röd etta i systeminställningar för Apple-ID. Men för mig vill den att jag loggar in på mitt Apple-ID för att vissa kontotjänster ska bli tillgängliga igen. Spelar ingen roll hur många gånger jag loggar in på Apple-ID eller startar om datorn för den säger samma sak ändå.

Den vill först att jag loggar in på mitt Apple-ID, efter 20 sekunder kommer det en ruta där den vill ha koden till mitt användarnamn och nu har den även börjat fråga om koden till min Iphone. Hoppas det kommer en uppdatering så att detta försvinner.

Skoj! Lycka till!

Det är så jättetråkigt. Min första pod. Denna pod har varit så familjär och känts så nära. Ni har varit så betydelsefulla för mina köp och tro på att jag köpt rätt produkt. Även om sista programmet är sorg så var det intressant att höra om er, och tidiga poddar. Tack för tiden ni förgyllt podetern!

Bra att dessa kom som kom. Men hade viljat att fler saker i Apples sortiment kom i ny version som bildskärmar, routers och lagringsvaror. Jag skulle även vilja att de byggde ut sitt sortiment. Med smarta strömbrytare, lampor och kameror.