Giljan

Giljan

Medlem
  • Namn Giljan
  • Registrerad 2014-01-08
  • Senast aktiv 2019-11-03
  • Antal inlägg 118

Foruminlägg

De senaste inläggen Giljan har skrivit i forumet.

Ursprungligen av xms67:

Jag har samma. Hittade du någon lösning?

Nej någon lösning har jag inte direkt men idag när jag angivit Apple-ID, datorns inloggning och koden till iPhone som systeminställningar ville ha så blev den nöjd med det efter ett försök, den röda ettan var dock kvar men försvann efter en omstart. Så det har fixat sig själv så att säga.

Ursprungligen av Gäddnos:

Det värsta som hände var att jag kan inte godkänna nya användarvillkoren för iCloud, så nu har jag en ilsket röd prick i systeminställningar och på ikonen i dockan. (har startat om också)

Kommer väl en ny uppdatering om några dagar.

Har något liknande. En röd etta i systeminställningar för Apple-ID. Men för mig vill den att jag loggar in på mitt Apple-ID för att vissa kontotjänster ska bli tillgängliga igen. Spelar ingen roll hur många gånger jag loggar in på Apple-ID eller startar om datorn för den säger samma sak ändå.

Den vill först att jag loggar in på mitt Apple-ID, efter 20 sekunder kommer det en ruta där den vill ha koden till mitt användarnamn och nu har den även börjat fråga om koden till min Iphone. Hoppas det kommer en uppdatering så att detta försvinner.

Skoj! Lycka till!

Det är så jättetråkigt. Min första pod. Denna pod har varit så familjär och känts så nära. Ni har varit så betydelsefulla för mina köp och tro på att jag köpt rätt produkt. Även om sista programmet är sorg så var det intressant att höra om er, och tidiga poddar. Tack för tiden ni förgyllt podetern!

Bra att dessa kom som kom. Men hade viljat att fler saker i Apples sortiment kom i ny version som bildskärmar, routers och lagringsvaror. Jag skulle även vilja att de byggde ut sitt sortiment. Med smarta strömbrytare, lampor och kameror.

Vad gäller emojier skulle jag önska att fler saker än bara personer gick att byta färg på. Alltså när man håller ner en emoji och får upp flera förslag ovanför. Likaså skulle man kunna vända riktig på många emojier på detta sätt. Men fortfarande är det för få emojier för att kunna användas mer i meddelanden. Många av emojierna har även svag internationell betydelse. Funkar typ bara som symboler i Japan.

Ska känna på dem. Tack för era svar! Mest lutar det åt sportloopen nu. Den är uppbyggd av nylon, läste jag, så den ska inte behålla fukten och den kan passera igenom. Verkar bra. Nu antyder Telia suport att de har något på gång inom nära tid, så nu ligger jag lite lågt så behöver jag inte byta abonnemang.

Lyssnade på poden på en promenad. Alltid lika givande. Nu blev jag sugen på en klocka från Apple. Trotts att jag hör Jakobs kritik urtavlorna som jag har full förståelse för så lockar allt det Ida pratar om också. Men det är en sak jag fundera över. Vilket armband ska man välja? Det som heter sportloop eller det som heter sportband. Vilket är skönast? Är inte sportbandet lite väl tillstängt och blir svettigt innanför när man tränar? Eller är det så att sportloppen blir blöt och förblir så istället efter träningen? Vad föredrar ni?

Men varför inte bara öppna ett konto hos Nordea och föra över lämplig summa pengar dit från "din" bank då och då för köpen med Apple Pay? Möjligtvis är kostnaden på 36 kr i månaden nackdelen. Den blir en extra kostnad i ditt liv uppe på avgiften i din nuvarande bank. Annars, verkställ i dag. Nordeas bankkort är ju bara att ha liggandes i en byrålåda hemma.

Ursprungligen av kenjon:

Om man kan välja InCar Delivery, hur har de tänkt sej att det ska funka då?

Vet inte. Jag använder mig inte av det. Jag tycker att det är både si och så med bud. Jag hämtar helst mina saker hos ombud. Tror att USA har en annan kultur på detta område med hemkörning.

Går det att göra så att Alarmet ställs när jag släcker belysningen i Hem? Eller, att belysningen släcks när jag ställer alarmet?

Det funkar på min Mercedes också. Problemet är bara att de som kör bud inte ringer upp eftersom de får använda sina privata telefoner, och jag förstår dem.

Watch OS och Iphone OS går att läsa mycket om. Men TV OS 12 kom också. Denna uppdatering finns inget att läsa om. Vad kom den med för nyheter?

Detta med Carplay. I min bil måste jag sätta i sladden i telefonen för att det ska funka. Är det så i alla bilar? Jag tycker att hela vitsen försvinner med Carplay om jag ändå måste ta fram telefonen för att det ska funka, då kan jag ju lika gärna knappa på telefonen i sin hållare om den ändå ska upp ur fickan så fort jag kör bil. Dessutom dödar den bilens egen navigator. För att använda bilens navigator måste jag dra ur sladden ur iPhone.

Jag får ingen klarhet i vad detta egentligen innebär med genvägar. Jag har inte blivit klokare av att ladda ner och öppna appen Genvägar. Är det en form av kedjereaktion man kan utlösa i telefonen genom att bara säga en sak? Eller handlar det enbart om att man bara byter till ett personligt namn på en handling som Siri redan kan göra?

Detta är kanske just det jag saknar hos Iphone för att kunna använda den som jag egentligen önskar. Varför beskriver inte Apple detta bättre? Jag har aldrig tidigare hört talas om att de ens har en app som heter Genvägar.