Giljan

Giljan

Medlem
  • Namn Giljan
  • Registrerad 2014-01-08
  • Senast aktiv 2021-05-07
  • Antal inlägg 158

Foruminlägg

De senaste inläggen Giljan har skrivit i forumet.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Funkar det om du tex använder Chrome eller annan webbläsare än safari?

Det har jag inte provat. Jag har ingen annan än Safari på datorn. Är Chrome bästa att ladda ner för att prova med?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Prova att byta DNS-servrar, till t.ex Googles, och se om det gör någon skillnad.

https://developers.google.com/speed/public-dn...
https://support.apple.com/sv-se/guide/mac-hel...

Tack för tipset. Men det fungerade inte när jag bytte till Googles DNS-server heller.

Ursprungligen av BlackSmp:

Vad har du för internetleverantör på hemmanätverket? Det kan vara något problem hos dem som ställer till det.

Jag har Telia fiber. Seriös leverantör där också.

Hur kommer det sig att Safari inte klarar att öppna en viss sida från mitt hemma-wifi men det går om jag gör det via internetdelning på min iPhone och 4G? Det är samma sak oavsett om jag surfar från datorn eller telefonens Safari. Sidan vill inte öppna sig via wifi. Det är ingen oseriös sida utan denna: https://acrylicosvallejo.com/en/ Jag har inte problem med några andra sidor på nätet. Jag har provat i en veckas tid och tömt historik, kakor och cachar.

Ibland kommer jag dock in på huvudsidan men absolut inte vidare med länkarna på sidan.

Ursprungligen av MatsOlov:

Har du kopierat filmen till din dator? Om inte prova det, kan vara minneskortet som begränsar.

Jo det hade jag gjort, men funkade inte ändå. När jag sedan körde samma fil i VLC fungerade den.

Ursprungligen av xms67:

Nyfiken fråga, vilken bil har fabriksmonterad dashcam?

Mercedes. Men det är tillval för 2.300 kr.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Prova VLC i stället för Quicktime.

https://www.videolan.org/vlc/

Fungerade klockrent! Tack så mycket!

Hallå!

Jag undrar om någon kan något om detta. I min bil sparas filmerna från dashcam på en USB-sticka. När jag trycker i den i min Macbook och klickar på en film öppnas Quicktime och filmen startar men bilden är svart. Filen får ändelsen .mp4. Filmen går utmärkt att se på bilens skärm. Är filen bara avsedd för PC, eller vad är kruxet? Det är en fabriksmonterad kamera så jag vet inte mycket om tekniken bakom. Kan det vara stickan som inte är rätt formaterad?

Mina levererades till mig i början på november 2019. Den programvaran som satt i då skärmade av mycket bättre än den programvaran som sitter i idag. Det jag framförallt märker av är skillnaden när jag kör ett fordon som väsnas mycket.

Jag har inte appen Parler. Har aldrig haft och har inga planer på att skaffa. Men det är sättet de agerar på som jag inte kan med. Har de väl släppt något så ska de inte ta det ifrån folk.

Men vad har det med att Apple släpper nya Airpod Pro att göra. Undrar någon. Inget.[/quote]

Det är bara ytterligare en grej de gör utöver att förstöra mina ursprungs AirPod Pro som är dagsaktuell, på tal om att de släpper nya AirPods 2. Det tar sig friheter att göra vad de vill med mina prylar.

Egentligen är jag förbannad på Apple. Jag köper AirPods Pro för att de har så bra filtrering av störande ljud från omgivningen. Jag betalar 3000 spänn för dessa och är mycket nöjd. Sedan tar Apple och gör en uppdatering som avsevärt försämrar det jag betalade så mycket för. Det är inte klokt!

Anledningen till att jag tar upp detta nu är Apple även tar bort appar där diskussioner förs politiskt om sådan som Appel inte tycker man ska göra. Jag är heller inget fan av dessa åsikter men inte sjutton ska Apple ta bort något från något jag köpt. Telefonen är min. Det som laddats ner är nedladdat.

Att sociala plattformar bestämmer över sitt eget innehåll är en sak. Men när Apple som står nivån över stänger av diskussioner som bara bärare av plattformar är det att gå för långt. Vilka åsikter ska Apple lägga sig i och inte? En biltillverkare lägger sig inte i vad en bil kör till för möte. Däremot kan den som står för möteslokalen ha sina åsikter. Vad blir nästa steg? De som levererar skärmar till Apple ska de sluta med det för att deras politiska åsikter inte överensstämmer med telefonens användare?

Ursprungligen av Vassius:

Som ett förtydligande, för de nyfikna:

Det som gör https säkert är att det protokollet använder kryptering av all data som skickas mellan servern och webbläsaren. Det gör att ingen kan avlyssna trafiken och på så vis komma över känsliga uppgifter.

Vanlig http är helt okrypterad, och vem som helst i kedjan mellan webbläsaren och servern kan avlyssna trafiken och se t.ex. lösenord i klartext om du loggar in på en okrypterad webbplats.

På senare år har bl.a. Apple jobbat för att uppmuntra en migrering från http till https, bl.a. genom att flagga http-baserade servrar som "Inte säker" för att ge webbplatsägaren ett incitament att byta upp sig. Om https inte erbjuds kan du som besökare inte göra mycket annat än att kontakta webbplatsens administratörer och uppmana dem att byta.

Tack! Det var intressant. Här blev jag ännu visare.

Ursprungligen av hummel:

Den finns som säker här, https://www.smhi.se/. Räcker nog att uppdatera bokmärket.

Jaha, så var det. Mitt bokmärke var gammalt som gatan när det gäller SMHI. Det har följt med från dator till dator.

Ursprungligen av Zeugma:

Det innebär att den har en http-adress, inte https. Där s står för secure, säker. Om inga uppgifter ska överföras till sajten, och du annars känner att du kan lita på den, kan du surfa lugnt. Det finns webbläsartillägg som tvingar fram säkra webbadresser, om sådana finns:
https://www.eff.org/https-everywhere

Det var lugnande att få veta. Tackar!