Erik Nyberg

Erik Nyberg

Medlem
  • Namn Erik Nyberg
  • Sysselsättning Studerar, arbetar, lösdriver
  • Registrerad 2013-10-31
  • Senast aktiv 2019-04-23
  • Antal inlägg 78

Foruminlägg

De senaste inläggen Erik Nyberg har skrivit i forumet.

Ganska tramsig sak att klaga på, det var en rolig tävling. Var man inte ok med marknadsföringssyftet var det helt gratis att inte skicka in någonting.

Fast att Apple sålt hela sin Cloud-verksamhet till Kina har man överseende med.

Ursprungligen av MultiMan:

Vill man överdriva hysteriskt man möjligen tycka det med MasterAI på, men sedan en eller två versioner av firmware är den avstängd som standard (ändå väljer redaktionen att använda funktionen).

Sedan är ju priset en stor faktor som glöms bort. Senast jag tittade (för någon vecka sedan), så får man mer än FYRA stycken P20 Pro för EN iPhone XS Max med minsta minnet (hälften mot P20) på Telia med samma 20GB-abb som jag använder (2640 mot 10800 för hårdvaran, fördelat över 24 månader utan några extra avgifter). Kan inte se någonstans att XS Max är mer än fyra gånger så bra (personligen tycker jag den är möjligen likvärdig överlag, men på vissa sätt sämre, t ex avsaknad av fingeravläsare, betydligt sämre batteritid, andra sätt bättre som CPU/GPU).

Edit: Tillägg.

Behöver inte "överdriva hysteriskt" för att ge en sådan beskrivning av bilderna från P20 Pro, de ser förfärliga ut. Även utan MasterAI verkar de drabbas av överdriven efterbehandling i form av skärpa, ser säkert kanon ut för de som endast kollar på bilder i telefonen eller i butikernas demoex men det blir oanvändbart i alla andra sammanhang. Sedan vet jag inte vilka fantasipriser du har letat upp men P20 Pro kostar 7500kr mot iPhone XS (vilken ligger närmare i skärmstorlek) som kostar 12800kr. Inte i närheten av fyra gånger så högt pris.

Skulle aldrig få för mig att lägga summorna Apple tar för XS Max på en mobiltelefon men hade jag köpt primärt med kameran i åtanke hade jag hellre betalt fyra gånger mer för att få någonting användbart än att lägga nästan 10000kr på det skräp P20 Pro kommer med.

"Hårdvarumässigt har Apple inte sparat på krutet"

Det är ju precis det de har?
- Billig LCD-skärm som inte ens levererar 1080p.
- Billigare material
- Ingen 3D touch
- Sämre kamera

P20 Pro är bland det sämsta jag sett när det kommer till mobilfoto från de senaste åren. Fotar du inte uteslutande i RAW är bilderna helt oanvändbara på grund av överdriven skärpa och kontrast. XS verkar lovande men är samtidigt prissatt som en bättre systemkamera så det spelar liksom ingen roll. Pixel 2 levererar helt ok men verkar gå in i något extremt HDR-läge á la 2007 när den fotar i motljus.

Vem köper en telefon för 20000kr? Helt galet.

Inte så ofta man hör om sidor som dumpar sin nisch för att bli en i mängden. Använde 99mac som komplement till Sweclockers (där Apple ofta är underrepresenterat), när ni blir en i mängden räcker er systersida.

Inte mycket kvar på Netflix nu, senaste åren har det räckt med den årliga gratismånaden för att se allt av kvalitet på tjänsten, skulle aldrig betala för deras innehåll.

Har använt 4K ungefär 0 gånger i min 6S+ så detta säljer inget för min del, är dock övertygad om att resten av specifikationerna kommer att göra det.

Ursprungligen av Tjosansa:

Ser redan gammaldags och krångligt ut när man ser alla med trådande lurar.

Jo, men så har det ju varit i minst 4-5 år nu.

Väntat men likväl positiva nyheter. Trump fortsätter att briljera.

Ursprungligen av Ida Blix:

Knappast tydligheten som är problemet? Det känns helt rimligt att båda rösterna är gjorda för att framstå på samma sätt tycker jag.

Kritiken hade aldrig uppstått om beskrivningen inte var tydlig, därav är det tydligheten som sticker i ögonen på folk. Annat exempel? Ingen kritik framförs mot Siri-rösterna trots att tydlig tonskillnad finns mellan de bittra amerikanska rösterna och den glada, trevliga australiensiska (kvinnliga) rösten, detta eftersom folk väljer efter preferens snarare än beskrivning.

Skulle påstå att det är fullt rimligt att vänta sig skillnader mellan de manliga och kvinnliga rösterna, dels på grund av individuella skillnader mellan personerna bakom rösterna och dels för att män och kvinnor talar på olika sätt vare sig feminister vill det eller ej.

Ursprungligen av sextontio:

Konspirationsteoretiker i yrket eller på fritiden?

Långvarig iPhone- och Macbook-kund.. Är inte direkt subtilt när det sker..

Gud så farligt med beskrivningar som faktiskt är tydliga.

"Säkerhetsuppdateringar" jomenvisst, dags att göra de tidigare enheterna bra mycket segare inför lanseringen av ilsnabba iPhone X.