Borttaget

Borttaget

Oregistrerad
  • Registrerad 2013-02-16
  • Antal inlägg 0

Foruminlägg

De senaste inläggen Borttaget har skrivit i forumet.

Hej!

Min gamla trotjänare har gått sönder och nu söker jag med ljus och lykta efter en bättre begnad Mac, gärna Air men även Pro.

Minst 8 GM ramminne, minst 13 tum, inte allt för många battericykler, hyfsat snabb processor, bra ssd-minne och inte äldre än 2012, men helst nyare.

Mvh/ Icke så teknikkunnig dalkulla

Ursprungligen av zinned:

Som @Innis skrev, det var hans inlägg och inte mitt. Inlägg #4. Dessutom så säger han samma sak som jag har försökt förklara för dig, funktionaliteten fanns i beta-version men inte i skarp version. Du kan aldrig utgå från att beta-funktionalitet finns i den skarpa versionen, ergo det är inget "bevis" när du länkar till artiklar som visar funktionalitet som finns i beta-version.

Missade att det var olika namn, sorry!

Jag har för övrigt inte sagt att det finns i nuvarande version. Jag fattade att det inte fanns, annars hade jag inte frågat vad som hände med just denna funktion.
Jag var ute efter om någon visste varför det försvann.

Ursprungligen av zinned:

Ehm...va?

Vad har bevisligen sagts?

Jag kan ju försöka förklara en sista gång, sen ger jag upp.

1. Jag undrade varför det inte gick att lägga till exempelvis Apple Tv och Homepod i automatiseringar i hemappen, i och med den senaste versionen av iOS13.
2. Du svarar "Inget för det har aldrig sagts."
3. Jag länkar till sidor som tar upp just detta och visar exempel på hur det sett ut i beta.
4. ...

Ursprungligen av zinned:

Bildbevis från en tidigare beta, ja. Inte från den skarpa versionen. Varför hänger du upp dig på det?

Det går inte i den skarpa versionen som är ute nu. Det går rykten om att stöd för ATV och Homepod ska läggas till för HomeKit inom kort men fortfarande, inget sådant stöd finns i nuvarande version.

Nej och det var ju just det min fråga handlade om. Min ursprungsfråga var vad som hände med den funktionen (en för mig mycket efterlängtad funktion), varpå du svarade "Inget för det har aldrig sagts." Men bevisligen så har det just det.

Ursprungligen av zinned:

Korrekt, dessa är inte korrekta. Det går inte att göra i dagsläget.

Ok, lite basics:

Men det skulle ju gå, finns tom bildbevis på det här där en HomePod ingår i en automatisering i Home-appen. Därav min ursprungsfråga: Vad hände med detta?

Ursprungligen av Innis:

Inget för det har aldrig sagts.

Jo, se denna Länk där det t.o.m. finns bildbevis på det från betan.

Ursprungligen av zinned:

Det är ju det jag beskrev, det går inte.

Att styra AppleTV och Homepod kan du göra, tillika kan du styra dina HomeKit-tillbehör så som att tända/släcka lampor och få saker att hända när en rörelsesensor uppfattar rörelse. Det du inte kan göra, vad jag vet än så länge i alla fall, är att mixa detta. Du kan inte få att musik spelas upp via Airplay mot din AppleTV/Homepod när en viss lampa tänds eller när en rörelsesensor triggas. Tvärt om går däremot, att påverka ett visst HomeKit-tillbehör eller en scen när en genväg avfyras.

Det förstnämnda kan du dock, som sagt, lösa via en NFC-tag.

EDIT: När jag väl postade detta inlägget så hade du tagit bort ditt inlägg.

Så denna skrivning från följande länk på Macworld är alltså helt fel?

Länk

” Från Hem-appen ska vi också kunna inkludera automationer med ljud från exempelvis Apple TV och Homepod, och starta ljud vid ett visst scenario, alternativt stoppa, ändra volym, eller börjar spela en speciellt vald musik. Ett tänkbart scenario är att till exempel låta Homepod spela musik varje gång vi kommer hem. Stöd finns nu också för Airplay 2.”

Eller denna länk:
Länk

” In the Home app, HomePod and Apple TV can both be included in automations including playing audio. When you include them in a rule or scene, you can either pause the music, start playing specific music, ignore whatever music is playing, or resume audio. The volume can also be changed if desired or left as-is.”

Senast redigerat 2019-09-28 20:13
Ursprungligen av zinned:

Exakt vad är det du vill kunna göra? Hur ser flödet ut för det du vill åstadkomma?

Du kan ju skapa en automatisering som automatiskt spelar upp t ex en viss spellista och samtidigt sätter en AppleTV eller Homepod som mottagare för ljudet.

Detta ska alltså gå att göra i Shortcuts-appen?

I hemmappen ville jag kunna inkludera Apple TV i ett scenario. Tex; en sensor som triggas av rörelse triggar igång en spellista. Får inte upp min Apple TV 4 som valbart tillbehör.

För att förtydliga så syftade jag på att det skulle gå att inkludera exempelvis Appletv och HomePod i automatiseringar i Hem-appen och Genvägar. Detta fungerar ännu inte vad jag kan se.

Vad hände med att man skulle kunna styra Airplay2-högtalare i Hem-appen och Genvägar, i och med ios13.1?

Denna har ju Yale redan ute:

https://www.elgiganten.se/product/smart-hem/s...

Vad är skillnaden mellan denna och den nya som de presenterade på mässan?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Sökte på texten och fick denna sida som val ett:
https://support.apple.com/en-us/HT208383

Tack, förklarar en del

Ursprungligen av Innis:

Fungerar bara på AppleTV och HomePod

Varifrån kommer detta citat? Länk?

Lysande videorecension!

Ursprungligen av Esse:

Du tycker jag skulle ignorera hans inlägg alltså, är det kundvård?

För att ha bra ”kundvård” behöver man inte skriva en politisk kommentar tillbaka. Det bara förstör för er och 99mac.

Jag tänkte själv bidra till 99mac överlevnad men nu tappade jag lusten helt! Var snäll och radera mitt konto hos 99mac. Tack och hej