Borttaget

Borttaget

Oregistrerad
  • Registrerad 2013-02-16
  • Antal inlägg 0

Foruminlägg

De senaste inläggen Borttaget har skrivit i forumet.

Eftersom Assistenten redan finns på Svenska Köpte min Home i England och då fanns inte den i Sverige..
Men Svenskan kom ju ganska snabbt! eftersom produkten lanserades i Sverige några månader efter.

Tjenixen!
Har 2 frågor jag gärna skulle vilja ha svar på!
Fråga 1, Tror ni att homepod kommer lanseras i Sverige inom en snar framtid?
och Fråga 2, Eftersom Google Home Mini och Google Home "vanliga" finns på Svenska är det då möjligt att beställa hem en Max från typ England och få den att fungera på Svenska?
borde la funka då Assistenten finns på Svenska?

Hej!

Jag vill avsluta mitt konto här men hittar inget alternativ och heller ingen information om vem som är admin, då det verkar vara det som krävs.
Om admin läser detta, kan hen då radera mitt konto?

Tack!

Ursprungligen av Ola:

Jag tror inte att den skrapar mer info än att du är uppkopplad via MacOS. Förutom det det du messar såklart.
Rätta mig mer än gärna.
(Jämfört med andra uppkopplingssätt med Messenger)

Det kan nog vara sant. Jag har en aning svårt att lita på sådant som kommer från Facebook och Google m.fl just för att de gärna suger ut så mycket data som möjligt.

Kan den tänkas samla data från macOS då?

Wait for it. Wait for it.

Det är få saker som vi kommer överens om i hemmet vad gäller teknik men just nya iPad Pro är något som vi väntar på just nu. Vi har verkligen ett behov av en ny iPad men känner att det är meningslöst att köpa något nu när nytt är på väg att komma ut.

Fint att Spotify uppdaterar gränssnittet. Synd att de fortfarande inte har fattat att de ska leverera en app med ljust tema.

Sunt steg av Apple. Bara några dagar för sent i tid. Men..

Citat:

Tänker vi steget längre så kan detta vara första indikationen på en iPhone eller iPad helt utan laddport - men det är nog fortfarande väldigt långt borta

Skulle Apple få för sig att ta bort porten så är det nog det lilla som tippar över mig till OnePlus eller annan leverantör. Jag, och säkert många med mig, råkar älska att ha trådade hörlurar då man inte måste komma ihåg att ladda dem.

Ursprungligen av Innis:

Det var en fråga eftersom du envisas att tro att ett antivirusprogram skulle på något sätt få tillåtelse att söka genom andra appar eller iOS. Kalla det för härskarteknik om du vill. Jag ser det som ett enkelt sätt för dig att slippa svara.

Om du inte vill att dina inlägg ska uppfattas som ett försök till härskarteknik så får du fundera över hur du formulerar ditt bemötande. Du förtjänar inte ett svar när du skriver på ett sätt som kan uppfattas på det sättet.

Det faktum att varje app i iOS är "sandboxade" gör inte att det inte finns någon risk för att skadlig kod kan utvecklas. Sedan är det upp till Microsoft hur de bygger sin app. Lika så är det upp till Apple om de vill fortsätta med nuvarande tillvägagångssätt eller om de ska börja använda sig av partners som ges "unika" möjligheter att utveckla appar som kan göra de här sökningarna på riktigt.

Ursprungligen av Innis:

Du förstår inte hur appar i iOS fungera eller hur?

Du kan utöva dina försök till härskartekniker på någon annan. Den går inte hem hos mig.

Ursprungligen av Innis:

Artikeln handlar om iOS

Det har du rätt i. Korrigerat.

Ursprungligen av MatsOlov:

Den typen av kommentaren har jag hört i 30 år ca. När händer det?

macOS har varit en oerhört liten aktör i väldigt många år. Den har inte varit särskilt intressant att utveckla skadlig kod till. En allt större marknadsandel och en allt mer vanlig förekomst inom andra yrken leder också till ett ökad intresse att utveckla skadlig kod. Det är både dumt och naivt att förneka detta. Det är också riskabelt för det allmänna säkerhetsmedvetandet.

Nu handlar tråden om iOS men jag råkade skriva macOS av misstag. Detsamma gäller även där. Det finns ett stort intresse att utveckla skadlig kod för även iOS, trots att det ser ut att vara betydligt mycket svårare. Då är det inte rimligt att helt och hållet bara avfärda företag som Microsoft när de vill utveckla verktyg mot att det etableras.

Den dag som skadlig kod verkligen får fäste inom iOS så kommer många användare på 99mac att drabbas hårt.

Senast redigerat 2020-02-24 15:42
Ursprungligen av the_karate_kid:

En sak att tänka på är att alla butiker inte accepterar utländska kort vilket jag fick surt fick erfara då jag fick "medges ej" hos min lokala tobakshandlare då försökte betala med Curve där. I det fallet hade jag behövt mitt vanliga kort i plånboken.

Ja, jag upptäcke det här om dagen att det kan bli lite bekymmer. Surt. Passande nog så hade jag även Klarnakortet inlagt som Apple Pay..

Ursprungligen av MatsOlov:

Jag lämnade denna sajt när den gick över till mera windows relaterat och kom tillbaka när den återuppstod och att den skulle återgå till att vara ”mac först”.
Men det är klart jag behöver inte vara här så om du tycker jag har fel och inte skall ha någon åsikt så ...

99mac gick aldrig över till "mera windows relaterat". Däremot så breddades perspektivet till att bland annat mer redaktionellt material om konkurrenterna, vilket många också gärna ville ta del av. Fokuset på Apples produkter försvann inte då heller.

Det finns för övrigt ingen anledning att spela lättkränkt genom att skriva som du gör på slutet. Det blir bara löjligt.

Ursprungligen av MatsOlov:

Har slängt in en slant tidigare och även vitlistat sidan men, skall jag bli en återkommande patreon får 99mac nog bli mer 99Mac (Apple)

Ursprungligen av MatsOlov:

Mer av Applerelaterade nyheter/tester och mindre av annan random teknik som bara rör Apple i yttersta periferin.

Problemet med att en sajt är beroende av ekonomiskt stöd från privatpersoner och företag är att det finns många som tycker att innehållet ska vara på ett specifikt sätt. Om inte innehållet är tillräckligt (enligt den egna subjektiva bedömningen) inriktat mot ett specifikt område så avstår man från att ge ett bidrag, även om man i stora drag tycker om sajten. Svintråkigt.

Du har skrivit 3 076 inlägg sedan 2001-05-23. Du anser dig uppenbarligen ha ekonomiska möjligheter att ge ekonomiskt stöd genom Patreon. Och att döma av din aktivitet så är 99mac rätt så återkommande i ditt internetanvändande. Varför kan du då inte bara gå till Patreon och ange de kronor du anser dig ha råd att skicka? Merparten av allt innehåll här är redan Apple-relaterat och väldigt lite "rör Apple i den yttersta periferin" idag. Jag kan personligen tycka att det behövs mer egenproducerat material som inte är återberättelser eller kompletteringar av andra engelska sajters nyheter, men det kommer säkert också mer om ekonomiska musklerna ökar.