Sperious

Sperious

Medlem
  • Plats Nykvarn
  • Registrerad 2012-09-13
  • Senast aktiv 2020-04-03
  • Antal inlägg 462

Foruminlägg

De senaste inläggen Sperious har skrivit i forumet.

Nattläget går utmärkt att stänga av. Tryck på nattlägesikonen (den gula med sekundmarkeringen) och dra sedan slidern i nedre kant av skärmen till av.

Lite väl mycket faktafel i podden nu.

Förstår inte kritiken mot AirDrop?

Vad har film/bild-format med AirDrop att göra? Jag filmar och fotar i HEIF/HEVC och överför från iPhone till iPad, för redigering, via AirDrop helt utan problem eller konverteringar.

Förde bara häromdagen över ett tiotal videofiler i ett svep, där den största var 3,6 GB, och blir lika förvånad varje gång över hur pass snabbt det går.

SVT Play har haft problem att leverera sin tjänst även tidigare, under exempelvis melodifestivalen. Att deras servrar inte mäktar med att hela Sverige vill använda deras tjänst exakt kl 21.15-21.21 en specifik kväll är väl inte särskilt anmärkningsvärt? SVT kan givetvis inte betala för en absurd överkapacitet året om bara för att problemfritt kunna leverera 6 minuters stream vart tjugonde år när statsministern håller ett tal till nationen, lika lite som samhället kan ha ständiga intensivvårdsplatser dimensionerade för en global pandemi som beräknas inträffa vart 50e år eller så.

Personligen såg jag talet via Cmores streamingtjänst och det gick alldeles utmärkt. Inga som helst problem med lagg eller dålig kvalitet. Jag mätte strax efter min egen uppkoppling mot server i Sverige och fick 940+ Mbit/s nerströms, precis som jag alltid har. Problemen igår låg hos SVT, inte i den svenska eller europeiska infrastrukturen.

Thierry Breton ville visa att han är en handlingskraftig kommissionär och kontaktade utan erforderlig data, baserat på sin känsla, Netflix med önskan om lägre kvalitet på deras streaming för att rädda europeiskt internet.

Netflix fick kalla fötter och ville inte hamna i ett läge där man skulle kunna bli uthängda av media som ett Coronaförnekande, ont, amerikanskt, kapitalistiskt svinföretag som sätter sin tjänst, sina kunder och sin profit före européernas möjlighet att arbetandes i sina hem värja sig emot viruset. Således beslutade man att följa kommissionärens önskemål.

När Netflix hade gjort detta var det, av samma skäl som ovan multiplicerat med infinity, förstås omöjligt för övriga streamingbolag att göra motsatsen.

Så just nu får vi alla leva med usel kvalitet på vår streaming (i sig möjligtvis ett i-landsproblem) helt utan egentlig anledning. Thierry Breton kan slå sig för bröstet och hävda att internet i Europa fortfarande är up and running på grund av den handlingskraft han visade. Hade internet ändå gått under så hade han åtminstone kunnat säga att han gjort vad han kunnat. För en politiker är det alltid mindre risk i att agera (i detta fall utan egentlig grund) än att avvakta, eftersom han då kunde blivit kritiserad för vad han inte gjort.

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Snyggt, tack för info!

Tack för bra avsnitt, lovande podd. Befriande med 100% Apple-fokus.

Förtydligande gällande lampor från IKEA Trådfri. Om man inte avser att använda den obligatoriska fjärrkontrollen för att faktiskt styra sina lampor (jag styr allt via HomeKit/Siri) så går det utmärkt att lägga till hur många lampor som helst med en och samma fjärrkontroll. Jag har över 40 enheter tillagda idag. Det är möjligt att det ligger en gräns på tio lampor per enhet och ”rum” i IKEAs egen app, men det går bra att ta bort/nollställa fjärrkontrollen från ”rummen” och därmed fortsätta lägga till fler lampor. När lamporna väl är tillagda så ligger dom kvar oavsett vad som händer med fjärrkontrollen.

Ursprungligen av mattiL:

Väntar på att OKQ8 Visa ska få tummen ur.. (armen ur tarmen nuförtiden)

OKQ8 stödjer ju inte kontaktlösa betalningar överhuvudtaget så steget till Apple Pay känns väl rätt långt tyvärr.

Utmärkt med renodlad Apple-podd. Teknikveckan lade jag ner för länge sen. Blir till att lyssna på denna inatt på jobbet. Spännande!

Ursprungligen av BlackSmp:

Jag har utgått från att funktionen inte är införd på betalstationen på min Ica-butik men jag kanske har fel. Ska försöka igen nästa gång jag passerar Ica Maxi men samtidigt så har jag aldrig problem med att plocka ut handscannern från utcheckningstället.

Men varför skulle dom infört möjligheten att plocka ut handscannern med QR om du ändå måste använda ICA-kortet för att lämna tillbaka den? Eller har du slagit in personnummer för hand?

Ursprungligen av zinned:

Önskar att min ICA Maxi hade fått tummarna ur och möjliggöra att man kan få lös en handskanner med hjälp av QR-kod. I nuläget och sedan evigheter så tar de bara det fysiska kortet. Något man givetvis inte bär med sig.

Min butik införde det (äntligen) i förra veckan. Om man använder ICA-appen för att lägga in sin inköpslista så finns den numera även tillgänglig direkt i handscannern vilket jag tycker är sjukt smidigt, för att slippa kolla på telefon eller klocka. Dock använder jag Siri 99% av gångerna jag lägger till något till min inköpslista och det fungerar förstås inte med ICA-appen så när jag måste välja mellan Siri eller inköpslistan i handscannern så blir det ändå Siri, tyvärr.

Ursprungligen av BlackSmp:

Så enkelt är det inte. Det fungerar helt enkelt inte på alla ställen.

Menar du att funktionen ännu inte är införd eller att det är tekniskt fel på utrustningen? Jag hade nämligen själv enorma problem vid utcheckning när jag försökte scanna min QR-kod med handscannern på utcheckningsterminalen eftersom jag höll den för nära. Att hålla scannern 20-40 cm ifrån QR-koden känns inte speciellt intuitivt.

Ursprungligen av reboot81:

Frågar du om man kan koppla valfritt betal/kredit-kort till sitt Ica-kort för poängen? Det lärde jag mig igår att man kan göra!

Har provat att få loss scanner med qr-kupongen, men att scanna i lämna-tillbaka-terminalen/kassan var riktigt svårt, höll på i flera minuter...
QR är INTE framtiden.

Håll scannern 20-40 cm från telefon/klocka så går det utmärkt.

Jag undrar samma som ovan men med tillägget, hur får jag ut min handscanner för självscanning utan mitt ICA-kort eller min QR-kod? För om jag ändå måste använda QR-koden för att få ut scannern så förstår jag inte riktigt poängen med att registrera ett betalkort. Om man däremot väljer en bemannad kassa så spar man förstås ett moment.

Ursprungligen av zinned:

Men hur ser du att de är uppdaterade då? Kan man se versionsnummer någonstans?

Inställningar > Allmänt > Om > AirPods

Men dom måste sitta i öronen för att det ska gå att se.

Senaste firmware är 2B588, då är dom up to date.

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Med para menade jag när de ansluter till telefonen vilket de gör antingen om man öppnar locket eller stoppar in dem i öronen.

Aha, då fattar jag! Men jag är fortfarande av motsatt åsikt. Enligt min mening kan dom inte uppdateras så länge dom sitter i öronen. Dom behöver sitta i caset.

Ursprungligen av zinned:

Inga problem

Har du testat det nu? Fungerade det som du önskade?

Inte hunnit ännu! Återkommer.

Ursprungligen av zinned:

Hur installeras den FW?

Tror jag får ge ett något annorlunda svar än Marcus på denna då jag antar att du redan parat dina AirPods med din telefon.

Uppdatering sker lättast om du har dina AirPods i fodralet och kopplar in det senare på laddning genom kabel eller trådlöst. Se till att ha din iPhone fysiskt nära. Efter en stund är dom uppdaterade. Det finns tyvärr inget sätt att manuellt starta uppdateringen.