Sperious

Sperious

Medlem
  • Plats Nykvarn
  • Registrerad 2012-09-13
  • Senast aktiv Igår 13:10
  • Antal inlägg 471

Foruminlägg

De senaste inläggen Sperious har skrivit i forumet.

Ursprungligen av RogerK:

Gå in på appen ”Apple events”. Klicka på ”läs mer”-knappen. Klicka på ”öppna nu”-knappen. Där ligger det.
Hittade inte heller genom att söka i Apple TV-Appen.

Tack. Har dock raderat den appen... får se om den finns att ta hem.

Edit: Den gick att ladda ner och där fanns det, via länken till tv-appen. Tack!

Ursprungligen av garda:

Skulle gissa att den kommer någon timme innan det börjar.

En timme kvar och fortfarande inget. Brukar ligga uppe nån vecka innan normalt. Plus att flera guider på nätet skriver att den redan finns. Nåt som skitit sig för mig och vissa andra.

Ursprungligen av garda:

Apple Event-app hänvisar bara till Apples TV-app nu.

Stämmer. Och enligt flera guider på nätet så ska WWDC 2020 vara featured i Apple TV-appen, men jag hittar den varken på Apple TV eller iPhone. Man ska kunna söka på ”WWDC” i Apple TV-appen, men jag hittar bara WWDC 2019. Nån som fått det att funka?

Får väl titta via Youtube annars, där ligger streamen redo.

Helt subjektivt och utan någon form av mätning så skulle jag nog ändå säga att ANC blev något bättre igen i och med denna uppdatering. Dock inte i nivå med originalfirmware.

Jag sitter och kör tåg hela dagarna så jag har lurarna i öronen i exakt samma bakgrundsbuller i ett antal timmar varje dag och jag är som sagt relativt säker på att en förbättring skett. Om inte så är jag nöjd med placeboeffekten.

Ursprungligen av stefaneh:

Det kostar 85 kronor i månaden eller 839 för ett år. Det har fungerat att prenumerera sedan det lanserades i USA. Man behöver ett amerikanskt konto för att ladda ned appen. Sedan går det förvånande nog att registrera och betala med sitt svenska konto.

De flesta serier och filmer har svensk text. De gamla klassikerna som djungelboken har även svenskt tal.

Betyder det här att jag kan ladda ner appen på min Apple TV med mitt US-konto, sedan byta till mitt svenska konto igen och ändå ha appen kvar och fungerande?

Inte fått ner updaten själv ännu men som vanligt så kryllar Reddit och Mac forums med motsatta uppfattningar om dennas effekt. Vissa hävdar ingen skillnad, andra att både ANC och ljudkvalitet kraftigt förbättrats mot 2C54.

Jag är en stor Apple-fantast, men om Apple inte löst dessa problem i denna update så blir jag uppriktigt förbannad.

Enbart Apple kan komma undan med att släppa en produkt med pris i absoluta premiumsegmentet, en produkt som hyllas av i princip alla recensenter och av oss som köpte den tidigt, för att sedan fullständigt förstöra produkten genom en firmware-uppdatering som man också drar tillbaka helt utan kommentar eller förklaring och helt utan möjlighet att nedgradera till senaste godkända firmware.

Normalt erkänd och seriös webbsajt återtestar ANCn och MÄTER sig fram till att den är försämrad. Fortfarande ingen kommentar från Apple som sedan väntar fyra månader (!) med att ersätta den firmware dom dragit tillbaka.

Under tiden går alltså vi kunder runt med en tillbakadragen firmware under vad som kanske är 15-20% av produktens förväntade livstid.

Ingen kommentar från Apple, ingen kompensation.

Och nu sägs det av bland annat 99.se att inte heller denna firmware löser problemen. En class action lawsuit är på sin plats isåfall. Det får inte gå att komma undan med att sälja på konsumenter svindyra hörlurar, förstöra dom efter bara någon månad så att etablerade recensenter ändrar sina betyg, och sedan bara låtsas som att det regnar.

Det här är den absolut sämsta sidan av Apple. Jag hatar att hata det företag jag älskar.

Ursprungligen av Mrkhaglund:

Upplever samma bekymmer som Severyd med Ica appens inbyggda inköpslista. Knappt några varor existerar fast de finns i butiken :/

Nu kanske jag skriver något självklart, men ni vet om att det ni skriver in i ICA-appen synkar mellan enheter och handscanner även om inte appen ”hittar” produkten ni skriver in? Det funkar med andra ord som alla andra appar för inköpslistor eller andra listor.

Att ICA-appen ibland föreslår specifika produkter utifrån det som skrivs in får väl mer ses som en bonus än som en nödvändig funktion? Den funktionen finns ju som sagt inte i någon annan app ändå?

Sen är det förvisso märkligt och trist att appen inte hittar alla varor i butiken. Det borde vara allt eller inget kan man ju tycka.

Laminerad skärm på iPad betyder mindre avstånd mellan LCD-panelen och yttre glaset. Skärmen ser ut att sitta ”laminerad” mot glaset, istället för att som på äldre iPads sitta en bit längre ner/bort från dina ögon. Det har inget med känslan i touch-funktionen att göra.

Nattläget går utmärkt att stänga av. Tryck på nattlägesikonen (den gula med sekundmarkeringen) och dra sedan slidern i nedre kant av skärmen till av.

Lite väl mycket faktafel i podden nu.

Förstår inte kritiken mot AirDrop?

Vad har film/bild-format med AirDrop att göra? Jag filmar och fotar i HEIF/HEVC och överför från iPhone till iPad, för redigering, via AirDrop helt utan problem eller konverteringar.

Förde bara häromdagen över ett tiotal videofiler i ett svep, där den största var 3,6 GB, och blir lika förvånad varje gång över hur pass snabbt det går.

SVT Play har haft problem att leverera sin tjänst även tidigare, under exempelvis melodifestivalen. Att deras servrar inte mäktar med att hela Sverige vill använda deras tjänst exakt kl 21.15-21.21 en specifik kväll är väl inte särskilt anmärkningsvärt? SVT kan givetvis inte betala för en absurd överkapacitet året om bara för att problemfritt kunna leverera 6 minuters stream vart tjugonde år när statsministern håller ett tal till nationen, lika lite som samhället kan ha ständiga intensivvårdsplatser dimensionerade för en global pandemi som beräknas inträffa vart 50e år eller så.

Personligen såg jag talet via Cmores streamingtjänst och det gick alldeles utmärkt. Inga som helst problem med lagg eller dålig kvalitet. Jag mätte strax efter min egen uppkoppling mot server i Sverige och fick 940+ Mbit/s nerströms, precis som jag alltid har. Problemen igår låg hos SVT, inte i den svenska eller europeiska infrastrukturen.

Thierry Breton ville visa att han är en handlingskraftig kommissionär och kontaktade utan erforderlig data, baserat på sin känsla, Netflix med önskan om lägre kvalitet på deras streaming för att rädda europeiskt internet.

Netflix fick kalla fötter och ville inte hamna i ett läge där man skulle kunna bli uthängda av media som ett Coronaförnekande, ont, amerikanskt, kapitalistiskt svinföretag som sätter sin tjänst, sina kunder och sin profit före européernas möjlighet att arbetandes i sina hem värja sig emot viruset. Således beslutade man att följa kommissionärens önskemål.

När Netflix hade gjort detta var det, av samma skäl som ovan multiplicerat med infinity, förstås omöjligt för övriga streamingbolag att göra motsatsen.

Så just nu får vi alla leva med usel kvalitet på vår streaming (i sig möjligtvis ett i-landsproblem) helt utan egentlig anledning. Thierry Breton kan slå sig för bröstet och hävda att internet i Europa fortfarande är up and running på grund av den handlingskraft han visade. Hade internet ändå gått under så hade han åtminstone kunnat säga att han gjort vad han kunnat. För en politiker är det alltid mindre risk i att agera (i detta fall utan egentlig grund) än att avvakta, eftersom han då kunde blivit kritiserad för vad han inte gjort.

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Snyggt, tack för info!

Tack för bra avsnitt, lovande podd. Befriande med 100% Apple-fokus.

Förtydligande gällande lampor från IKEA Trådfri. Om man inte avser att använda den obligatoriska fjärrkontrollen för att faktiskt styra sina lampor (jag styr allt via HomeKit/Siri) så går det utmärkt att lägga till hur många lampor som helst med en och samma fjärrkontroll. Jag har över 40 enheter tillagda idag. Det är möjligt att det ligger en gräns på tio lampor per enhet och ”rum” i IKEAs egen app, men det går bra att ta bort/nollställa fjärrkontrollen från ”rummen” och därmed fortsätta lägga till fler lampor. När lamporna väl är tillagda så ligger dom kvar oavsett vad som händer med fjärrkontrollen.

Ursprungligen av mattiL:

Väntar på att OKQ8 Visa ska få tummen ur.. (armen ur tarmen nuförtiden)

OKQ8 stödjer ju inte kontaktlösa betalningar överhuvudtaget så steget till Apple Pay känns väl rätt långt tyvärr.