Sperious

Sperious

Medlem
  • Plats Nykvarn
  • Registrerad 2012-09-13
  • Senast aktiv 2021-02-23
  • Antal inlägg 534

Foruminlägg

De senaste inläggen Sperious har skrivit i forumet.

Ursprungligen av CekariYH:

Vad för en och var köpte du "PD 3.0-kompatibel laddplugg för cigguttaget"

Finns förstås flera olika modeller och återförsäljare men här är det jag köpte och det fungerar perfekt.

https://www.teknikdelar.se/deltaco-bilhallare...

https://www.netonnet.se/art/telefoner/mobilte...

Det går också utmärkt att använda Apples egen MagSafe-puck i bilen. Jag fäste den i vent-gallret med hjälp av en liten standard-magnethållare. Sitter som berget och snyggt eftersom Apples MagSafe-puck är minimal i storlek. I mitt fall gav dock inte bilens inbyggda USB-portar tillräckligt kräm, så laddningen avbryts någon sekund med jämna mellanrum. Mycket störigt. Löstes genom att köpa en PD 3.0-kompatibel laddplugg för cigguttaget.

Ursprungligen av sslwannabe:

SL byter ju ändå ut sina spärrar med jämna mellanrum. De har väl bytt 3-4 gånger åtminstone, under de senaste 15 åren.

Det är klart att dom så småningom byter spärrarna igen men;

1) Dessa är ju helt nyinstallerade, funktionen har precis introducerats.

2) Dom flesta resenärer kommer INTE använda en Apple Watch utan ett accesskort, ett betalkort eller en mobiltelefon. Dessa hålls utav en majoritet i höger hand.

Så varför tycker du att SL ska flytta avläsaren till vänster? För att just du föredrar att betala med klockan? Doesn’t make sense.

Edit: Läste ditt inlägg igen och såg att du ville ha avläsare på både höger och vänster sida. Fair enough. Men kommer sannolikt ändå inte hända då investeringen som krävs aldrig kan motiveras pga den begränsade nyttan av funktionen.

Ursprungligen av sslwannabe:

Om nu bara SL kunde se till att det går att blippa med en AppleWatch på vänster sida också. Om man bör saker i båda händerna, så är det ju inte helt optimalt att man måste göra upp vänster arm till blipplattan på höger sida. De flesta har ju trots allt sin klocka på vänster arm. Det bästa är ju om det går att blippa på både vänster och höger sida.

Sedan ska inte blipplattan vara ovanpå spärren den bör sitta längre ned på insidan, så att man inte behöver höja armen.

Betalning med Apple Watch lär motsvara ungefär 0,0001% av köpen så förmodligen kommer inte SL bygga om tusentals spärrar för det. Dom flesta håller trots allt ett Accesskort eller en mobiltelefon i höger hand.

Ett liknande problem är dom betalterminaler som framförallt ICA använder, där blipp-ytan sitter på vänster sida om terminalen snarare än ovanpå. Det gör att man får vrida på armen 180 grader för att kunna betala, och med uppsatta ”spottskydd” för covid så är det ibland omöjligt. Jag har börjat använda telefonen i den typen av terminal.

Okej, tror jag hänger med då. Jag trodde att MÅNADSKORTET skulle gå att få in som Expresskollektivtrafik-kort i nästa vecka. Det hade ju varit guld. Men om/när månadskortet väl går att få in i Wallet så hoppas jag att det kommer behandlas som ett Expresskollektivtrafik-kort för det vore ju segt att behövs identifiera sig för telefonen med ett månadskort men slippa om man istället köper enkelbiljetter.

Ursprungligen av sohe68:

Undrar om det fungerar som i exempelvis London, att i Wallet välja ett kort som "Expresskollektivtrafikkort"? Då slipper man ju godkänna med Touch/Face ID eller lösenkod, man behöver inte ens väcka eller låsa upp telefonen...

https://support.apple.com/sv-se/HT207958

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Det skall enligt en person i vår grupp Applebubblan komma nästa vecka, i pipen ligger även planer på att få in SL-kortet i Wallet så man helt slipper månadskortet i plast framöver.

Ursprungligen av westerlu77:

Alltså månadskortet? Det vore grejer.

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Yes precis! Ligger med i planerna för i år!

Vänta nu, förtydliga för en trög person. Vad är det som eventuellt kommer nästa vecka? Möjligheten att lägga in månadskortet som ett Expresskollektivtrafikkort i telefonen? Det vore förstås guld. Men på vilket sätt skiljer det sig från att ”få in SL-kortet i Wallet”? Är det inte precis det som det betyder? Eller menar du möjligheten att framöver initialt inte behöva köpa ett plastkort som sedan kan placeras permanent i valfri byrålåda? Hänger inte med. Slippa ta med platskortet och aktivera vid ny månad kanske?

Ursprungligen av zinned:

Problemet du beskriver har ingenting med telefonmodellen att göra.

Nej, men däremot verkar många ha hittat/stött på tillfälliga lösningar där allt plötsligt fungerar bara för att återgå till samma problem igen efter x antal tidsenheter. Därav min fråga.

Ursprungligen av jockethebastard:

Tråkigt att höra!

Jag har inga som helst problem längre. Ingen enhet i mitt hem har problem.
Jag återställde från säkerhetskopia, ett par veckor senare som ny (av helt annan anledning).
Jag provade allt utom återställa hemmet, hade inte pallat det.

Ok, tack för svar! Jag får hoppas på att det bara löser sig för mig med. Är dock väldigt mycket emot min princip att gå och vänta på ett mirakel och inte själv ordna en lösning.

Ursprungligen av jockethebastard:

Jag upplever 15 sekunders laddning i hem appen. Kan starta den och den öppnas på senast använda rum men är helt låst i 10-15 sekunder. Det händer hela tiden.
Har 7 Plus, min sambo en 7:a och där existerar inte problemet.

Väcker liv i denna tråd igen då jag av en slump märkte att min dotters telefon fungerar helt utan fördröjning i hem-appen, så som din sambos gjorde. Alla andra enheter (3 iPhones och 2 iPads) är långsamma.

Jag har nu till och med raderat hela HomeKit-hemmet och börjat om från början. Blev ingen skillnad. Fortfarande långsame överallt utom på min dotters telefon... blir galen på detta.

Edit: Glömde själva frågan; Går din nya iPhone 12 fortfarande lika snabbt eller har problemet kommit tillbaka.

Edit #2: Satte du upp din iPhone 12 som ny eller återställde du från iCloud backup av din förra iPhone?

Senast redigerat 2021-01-20 16:10
Ursprungligen av nyllet83:

Jo precis, jag fick svaret på frågan om att skicka digitalt inte går tidigare i den här tråden med hänvisning till en artikel från Cnet vilket jag tycker är tråkigt. I samma artikel nämns även att adaptern lightning till 3,5mm som följde med iPhones tidigare inte går att använda till lurarna. Jag tolkar den texten som om att den lilla adaptern inte fungerar att koppla in i hörlurarna (DAC istället för ADC i adapter) och inte som du skriver att den inte går att använda tillsammans med Apples kabel till Airpods Max och därmed inte kunna lyssna med kabel från en modern iPhone. Jag kan givetvis missuppfattat det och att det är som du skriver.

Du har förmodligen rätt om adaptern. Tar bort min text ovan för att inte sprida missförstånd.

Ursprungligen av nyllet83:

Det jag menar är att kunna skicka den bitperfekt och digitalt direkt till hörlurarna för att slippa att signalen samplas om samt även alla stegen med konvertering mellan digitalt och analogt. Kortfattat påverka så lite som möjligt fram till dess att du hör ljudet.
Jo jag håller med om att Snazzys test inte är särskilt vetenskapligt 😊. Det är dock det enda jag hittat på som nämner något om samplingen 24bit 96kHz via Apples kabel vilket var anledningen till att jag nämnde det.

Men detta är ju redan bekräftat som omöjligt. Det går inte att skicka en digital signal från datorn/källan till lurarna. Det enda sättet att använda AirPods Max med kabel är genom Apples egen kabel och den har 3,5mm i ena änden vilket är så analogt det kan bli. I andra änden sitter en ADC och en lightningplugg, så som jag förstått det är det omöjligt att slippa alla dessa konverteringar.

Det står uttryckligen i recensioner (ska se om jag hittar igen, klistrar då in nedan) att det inte fungerar att köra typ en USB till lightning-kabel mellan dator/källa och lurarna.

Edit:

” The USB-C-to-Lightning cable that comes with the headphones is just for charging the AirPods Max and your other Apple mobile devices that have a Lightning port (you still need a power adapter but could also use a standard USB-A Lightning cable to charge the headphones). You can't plug that cable into the USB-C port on your computer and get any sound.”

https://www.google.se/amp/s/www.cnet.com/goog...

Ursprungligen av nyllet83:

En massa bra text.

Jag är med på allt du skriver! Men för mig försvinner poängen med bit perfect när det ofrånkomligen sker flertalet konverteringar av källfilen.

I en normal setup har du en digital fil. Du skickar denna bit perfect till en DAC som skapar en analog signal som går till ditt slutsteg/högtalare.

I fallet med AirPods max ska den analoga signalen från din DAC (oavsett extern eller direkt från din dator/telefon/mediaspelare) först möta ytterligare en DAC, eller snarare en ADC, för att åter göras digital och därmed tillåtas passera genom lightningporten på hörlurarna. Därefter kommer en tredje DAC att på nytt göra signalen analog innan den når hörlurarnas membran och därmed dina öron.

Alla dessa konverteringar mellan digital/analog signal får mig att bli ytterst tveksam till poängen med att ursprungligen skicka signalen som bit perfect.

Det är dock möjligt, som du skriver, att hörlurarna kan ta emot en okomprimerad PCM-signal via kabeln och då kanske man ändå kan få en bättre ljudkvalitet än med den AAC-komprimerade signalen som annars anländer trådlöst, vilket Snazzy Labs (högst ovetenskapligt utförda 😊) test antyder.

Ursprungligen av nyllet83:

AAC är väl ändå det codec som används via bluetooth av de enheter som stödjer det, d.v.s Apples enheter? SBC torde vara det som används av andra enheter t.ex. Androidtelefoner.
Att skicka bitperfekt från datorn går bra om den spelare eller program man använder sköter avkodningen.

Den som pratar om att vilja ha bit perfect ljud pratar normalt om ett högupplöst ljudformat, minst CD-standard 16 bit, 44.1 Khz, okomprimerat. Det finns codecs som är ”bättre” än AAC för ljudöverföring via Bluetooth, men inte på Apples enheter.

Ursprungligen av nyllet83:

Det var ju tråkigt. Det vore kul om de kunde ändra det samt då även erbjuda möjligheten att lurarna även laddas samtidigt. Hela proceduren med digital-analog-digital-konvertering känns väldigt onödig.

Onödig och onödig. Eftersom lightningporten som sagt är digital så hade isåfall hörlurarna, för att erhålla bit perfect överföring, behövt ha stöd för ett gäng codecs vilket dom ju inte har. Enbart AAC, som brukligt hos Apple. Och om du måste skicka AAC över kabeln kan du ju lika gärna köra trådlöst.

WhatHifi tycker att Apple vinner i kategorin ljudkvalitet mot närmsta konkurrenterna Bose och Sony. Och det ganska rejält. Då tycker jag personligen att prisskillnaden blir klart mycket mer överkomlig. Jag vill ha det som låter bäst i segmentet. Blir det ett köp öht så blir det nog Airpods Max.

Ursprungligen av xms67:

värt att påpeka är att de enligt recensenter stängs ned efter två timmars inaktivitet och att de går att stänga av manuellt. Först redde jag att de var på tills batteriet tog slut om de inte hamnade i väskan.

Hur stänger man av dom manuellt? Läser hands on på MacRumors och dom verkar inte hittat ett sätt.

”The buttons work well, but we missed the inclusion of a power button as there's no way to turn the headphones off. They go into standby mode when removed or an ultra low power mode right when put in the case, but otherwise there's no power control option.

Speaking of the case, it's not great. It looks weird and it doesn't offer much protection at all because it's made from a soft material. The case doesn't cover the headband, and there are openings at the bottom too, so it's not something you're going to want to toss in a bag with your $549 headphones inside”

https://www.macrumors.com/2020/12/15/airpods-...