Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Dimestam

Dimestam

Medlem
  • Registrerad 2012-05-18
  • Senast aktiv 2020-02-08
  • Antal inlägg 107

Foruminlägg

De senaste inläggen Dimestam har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Ted:

Varför skulle inte sajten kunna drivas vidare bara som ett diskussionsforum? Typ som många andra.

Det kan se ut att vara enkelt att driva ett forum, men i praktiken kräver det en hel del tid och energi. Driften ska fungera, underhållet ska skötas och inte minst behöver man aktivt arbeta med att hålla igång medlemmarnas engagemang. Ett forum som bara flyter runt i limbo kommer med tiden långsamt tyna bort och försvinna.

Senast redigerat 2019-04-05 20:25
Ursprungligen av xms67:

Det skulle vara intressant att få (smyg)läsa de borttagna kommentarerna. Jag tänker nämligen att i en allt mer komplicerad värd kommer idioterna bli tokiga..?

Nu kanske denna tråd blir raderad, men det kan jag leva med då jag aldrig fått ett inlägg raderat och då har jag varit med sedan Torgets tid..?

Vi hänvisar till kontaktformuläret eftersom det egentligen är ett ärendehanteringssystem som gör det möjligt för oss att hantera administrativa förfrågningar på bästa sätt. Så det handlar enbart om att vi vill se till så att det går rätt till och undvika den röra som uppstår med många olika kommunikations- och kontaktvägar.

Senast redigerat 2018-05-24 01:21
Ursprungligen av Mymac4ever:

Det vet jag men jag menar knappen "Avancerad" som finns under snabbinläggsrutan, och som jag just klickat på vilket ger ovanstående citat, o inte "svara"-knappen som finns i anslutning till varje inlägg.

Ursprungligen av Mymac4ever:

jag förstår inte varför det ska vara så många varianter. Den enda skillnaden i svarsrutans utseende som ett klick på "Avancerad" knappen ger är ett rubrikfält samt knappen som medger snabbinfogning av bilder från skrivbordet

Tanken är att avancerat-delen ska ge oss plats att lägga till fler funktioner i framtiden. T.ex. hjälp- och formateringsknappar som annars skulle bli för betungande i trådvisningsvyn. Forumet är dimensionerat för att enkelt kunna byggas ut.

Ursprungligen av Mymac4ever:

Om jag väljer att få fram den "avancerade" inläggsrutan när jag ska posta ett inlägg så klistras första inlägget i den aktuella tråden automatiskt in i textrutan. Jag kan förstå logiken i detta om jag svarar i en tråd med endast ett inlägg men om jag är inne på den 35e sidan i tråden så känns det väldigt främmande

Hej,

Snabbsvarsrutan är avsedd för att skriva ett snabbt svar till trådskaparen, vill du svara på ett individuellt inlägg klickar du på "svara" inuti detta inlägg (eller använder @användarnamn). I annat fall går det bra att radera texten som automatiskt infogas i textrutan, så skrivs inlägget utan citat.

Hälsningar,
Andreas

Senast redigerat 2013-12-09 11:57

Ett svar i en gammal tråd är inte per definition meningslös, ibland finns saker att tillföra även om det gått flera år sedan tråden skapades. Däremot är det dumt att väcka gamla trådar i onödan och då får moderatorerna rycka ut och rensa upp.

Ursprungligen av pmarriott:

Tror ni 5S kommer i 16GB, eller blir det 32, 64 och 128 GB? Vad tror ni om prisbilden där? Idag är det ju 5995:- till 7995:- beroende på minne. Känns som spannet 5995:- till 8995:- är för stort.

Det vore trevligt om Apple gick direkt på 32 GB, priserna på NAND-minnen har ju sjunkit betydligt de senaste åren.

Ursprungligen av ravenwing:

Såklart att det är svårt, det är ju därför jag vill att ett proffs gör själva recensionen så jag kan läsa sen och jämföra vilken JAG tycker är mest värd pengarna

Självklart, det jag menar är att själva premissen är svårgenomförbar. Det vill säga att jämföra två olika skärmar och säga att "x ger mer för pengarna" eftersom det är så många variabler att ta hänsyn till samtidigt som mycket är subjektivt.

Ursprungligen av ravenwing:

Jo precis, de hamnade ju på Sweclockers. Varför inte här? Många mac-användare sitter ju med laptops eller en mac pro (eller en iMac som behöver en till 27"-yta.. lol) och jag tycker iaf att det skulle vara intressant att läsa bra tester på stora färg"rätta" skärmar och/eller jämförelser med Apples TB-skärmar och visa om man får mer kräm för pengarna om man köper en nyare DELL 27"a ..

Det är väldigt svårt att göra jämförelser på det viset. Det är många variabler som spelar in i bildkvalitetsbiten – hur mycket pengar en viss "nivå" är värd är väldigt subjektivt. Hursomhelst siktar vi givetvis på att testa skärmar på 99mac och göra det på bästa möjliga vis.

Senast redigerat 2013-05-13 22:23
Ursprungligen av ravenwing:

Hej!

Vad hände egentligen med Tomas Ytterbergs skärmrecensioner som skulle börja regna in? Blev det inget av det?

// DL

Förhoppningsvis kan Tomas skriva fler recensioner för 99mac, men mycket hänger på att det finns lämpliga produkter att testa. Just nu är det lite dött på Apple-fronten. Vi får hoppas på att WWDC levererar.

Vi har svarat på detta ett par gånger tidigare, men det är ett intressant ämne och värt att ta upp igen.

Ursprungligen av Appleboy:

Finns det någon anledning till att ni skriver iMac som de svenska skrivreglerna(Imac), när ni skriver om Apple hela dagarna

Vi följer svenska skrivregler, som anger att namn alltid inleds med stor första bokstav och därefter gemener/små bokstäver. Språkrådet har en bra artikel i ämnet: http://www.språkrådet.se/6541

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Man ska kanske inte väcka den björn som sover, men...

Om nu forumet har en redaktionell policy att använda de svenska skrivreglerna (Imac, Iphone, Ipad, osv) - varför står det då iPhone, iPad, iMac och iOS i forumdelarnas namn?

Jag tycker ju fortfarande att ett Apple/Mac-forum borde använda Apples sätt att skriva, men om man nu väljer att inte göra det så borde man åtminstone vara konsekvent.

Det är ett arv från tidigare versioner av forumet, som vi för fridens skull låtit bli att ändra. Forumnamn och redaktionell löptext är trots allt två olika saker.

Ursprungligen av zinned:

Vänligen läs följande inlägg - #16.

Jag ser inte att det är konsekvent agerande gällande språkbruket, vad säger ni?

Det är svårt att alltid vara konsekvent, särskilt när mycket av källmaterialet är på "teknikengelska", där stora och små bokstäver blandas lite hursomhelst. Vi jobbar på att bli bättre!

Ursprungligen av pmarriott:

Som jag sagt förr - jag tycker att man ska, åtminstone om Apple-produkter på ett Apple-forum, återge namnen så som Apple döpt dem. Därför är det min åsikt att man kan använda skrivreglerna utom när det gäller Apple-produkter.

Även om 99mac fokuserar på Apple är vi oberoende och har inga som helst kopplingar till själva företaget. Vi är heller ingen hejarklack utan ska kritiskt granska Apple och dess produkter. Därför vill vi inte göra några undantag för Apples produktnamn.

Senast redigerat 2013-04-13 00:30

En annan sak som kan vara värd att ta upp, bortsett från själva produktutvecklingen. Apple har en ruskigt bra förmåga att snappa upp var marknaden är på väg och vara ute med "rätt produkt i rätt tid". Det är svårt att koka ned till någon affärsprocess och kopiera. Förmodligen beror det på kompetent personal vid ledande positioner, som har frihet nog att använda en hel del fingertoppskänsla vid viktiga beslut. En mycket intressant artikel!

Ursprungligen av stile:

Nu när det är så mycket nyheter på 99mac så känns det som att man får väldigt mycket nyhetsinfo och det uppskattar jag enormt. Ett lite önskemål dock som skulle göra 99mac ännu bättre, jag skulle gärna se fler videonyheter. T.ex. när ni var på Dustin Expo kunde det ha blivit flera videonyheter med lite mer ingående nedslag i olika montrar/produkter, kanske någon intervju o.s.v. Likadant när ni testar en produkt eller gör en nyhet, det kanske går att välja ut något eller några saker per vecka där ett kort videoinslag passar in?

Mer video är med i planeringen! Vi tar en sak i taget och genomför satsningar allteftersom vi börjar få rutin på det redaktionella arbetet.

Ursprungligen av Christian Å:

Är det bara jag, eller har startsidan/nyhetsflödet blivit opersonligare det senaste? Inga reflektioner från Ida och Joakim. Inga krönikor.

Trist tycker jag.

Hej Christian,

Redaktionen arbetar just nu på att få fart på nyhetsflödet, där vi är noggranna med att hålla oss till renodlad nyhetsjournalistik och lämna författarens åsikter utanför. Krönikor, reportage, tester och dylika artiklar får däremot innehålla personliga reflektioner. Mer om detta framöver!

Hälsningar,
Andreas Dimestam

Senast redigerat 2013-03-19 19:57
Ursprungligen av MatsOlov:

Därför att jag blir sur för att någon tar upp wincrap just här på 99! Förstår inte varför en medlem på 99MAC gör det :/ SUUUUUR!

Ursprungligen av Goflorp:

Forumet riktar sig numera till en "bred målgrupp" - vilket lär betyda att vi skall gosa med Windowsälskarna.

Jag bröt mot nån trivselregel också...

Är det fel att älska datorer i alla former?

Ursprungligen av stile:

@biberu, @Edin, @Andreas Dimestam eller någon annan i 99mac-teamet
Har ni hunnit kolla statistik för de dagar nya 99mac varit uppe? Går givetvis inte att dra några slutsatser efter bara ett par dagar men vore intressant att veta om besökarna är fler eller färre och hur besökstiden ser ut nu i jämförelse med tidigare och besöks fler eller färre trådar?

Det är svårt att dra några slutsatser innan nya 99mac varit uppe åtminstone en hel vecka (mäts måndag-söndag), men som det ser ut nu har framförallt den genomsnittliga besökstiden på sajten ökat.

Senast redigerat 2013-02-05 20:58