pjnorman

pjnorman

Medlem
  • Namn Johan Norman
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning iPhone 8+, iPhone 8, iPad Pro, Macbook Pro, Apple TV 4, Apple TV4K, Apple Watch Series 3 (GPS+Cellular)
  • Registrerad 2010-03-03
  • Senast aktiv 2020-09-15
  • Antal inlägg 113

Foruminlägg

De senaste inläggen pjnorman har skrivit i forumet.

Kan inte 99macs forum, och lägga upp Discourse Hub-stöd? Please!

https://apps.apple.com/se/app/discourse-hub/i...

Kör IKEA-lampor (Trådfri) och ett par vägguttag från IKEA. Har ett uttag från Clas Ohlson. Har två högtalare från Google, men i övrigt med Apple. Dock så har IKEA-lamporna, hela uppsättningen, trillat ut ur Hem-appen. Jag ser dom men kan inte tända släcka. Men detta är en annan fråga.

Och vi kan hoppas remote:andet. Jag gillar att ha en media-ipad, som man kan ställa sig vid, starta musik eller tända släcka. Och jag får i framtiden resa på mig, när jag pausar filmen.

God fortsättning

Ursprungligen av barbapappa_86:

Varför inte göra densamma från din iPhone?

Mest för att jag hade en ipad över..

Nej, men skämt åsido, så började det ju bara med lamporna, och att alla här hemma inte behövde ta ner "lamp-appar" för att tända och släcka, som sen blev musik, tv och film. Media-centralen växte.

Sen, så vill jag inte casta och ha mig, med den mobil jag samtidigt sitter och småsurfar, telegrammar och har mig, på...

Går detta?

Jag har en iPad Air, som agerar som "mediapanel". Styr ljuset/lamporna, sätter på musik/radio och dessutom "castar" film och musik ifrån den. Denna bit funkar ju kanon! Ibland, när man ligger i soffan och behöver byta, ändra, pausa eller så, och inte känner för att resa på sig, då skulle jag vilja fjärra ipaden, med mobilen (iPhone). Och det är allstå frågan. Går detta? Jag har samma apple id och de befinner sig på samma wifi.

Please, hjälp en latmask

God fortsättning, förresten.

Det kan jag se. Räcker att jag USD, så vänder jag blad. Men visst, för en god sak, skulle jag kunna läsa vidare.

Gillar både TV och 99 och hängt på forumen och läst nyheterna, under lång tid. Eller, bubblorna är ju rätt nya, men i det stora hela, så har man varit "här". Kan också förstå att det är svårt att få detta att gå ihop, men varför "sånna skumma" varianter av finansiering? Varför inte ett betalkonto eller ett swishnummer, ja, fan till och med ett postgironummer, 90 950-xx, hade varit enklare...

Vet inte hur konkurrenten Feber klarar sig i bruset, men de lanserade ju för ett tag sedan, betalkonto-varianten, med lite extra lullull till den som betalar. Detta känns som en enklare och smidigare lösning?

Supertråkigt. Har under många år varit en given del i min surffrekvens, varje dag. Både artiklar, tester och så klart forumet. Kommer sakna alla delarna, men kanske mest forumet, då det ofta, kanske t om alltid, höll en bra ton och nivå.

Kämpa på och hoppas allt kommer lösas sig för er inblandade.

/pjnorman

Ursprungligen av jakobnilsson:

Det går att köpa laddningsfodralet löst, och då får du trådlös laddning till dina gamla AirPods. Kostar 995 kronor hos Apple:
https://www.apple.com/se/shop/product/MR8U2/t...

Tack, för snabbt svar! Det blir nog att köpa hela paketet, nytt.

Tänkte snabbt bara kolla (ber om ursäkt om det tagit upp tidigare) om man kan köpa nytt fodral (airpods2) till gamla lurar? Så man får den trådlösa laddningen? Kan ju vara onödigt kanske, för om det funkar, så vet jag inte prislappen?

Vet vi något om de nya lurarna är mer vatten/svett-tåliga?

Ursprungligen av kenjon:

Tog inte Kjell&Co hem HomePod? Jag hittar dem inte nu....

Efter jag hittade denna tråd, letade jag också på Kjell och Co, men hittar inte..

Jag nöjer mig med de högtalare jag har, eller åker till Paris

Ursprungligen av henke12:

Jag valde HomePod pga att inte behöva köra nåt annat än Apple hemma
#Applefanboy

Smart? Det vet jag inte men jag är nöjd

Ja, lite så hemma också. Har ju bara Apple, så varför byta? Men OM jag skall prata med Siri (känns fortfarande obekvämt att prata med prylarna) så vill jag göra det på svenska. Och jag vill inte behöva ha en adapter, när jag skall sätta in strömsladden i väggen Kalla mig känslig!

Jag har ännu inte fastnat för Homekit och styrning av hemmet, lampor och grejer. Det har aldrig riktigt lockat mig? Trots att jag gillar ny teknik, prylar och IT.

Ljudet hemma är tidigt inhandlade Heos 1, innan de blev HS2. Köpte tre stycken och ett Go Pack, batteri och blåtandsstöd (som jag dessvärre har slarvat bort). Jag har även Audio Pro Addon T14 + subwoofer kopplad till TV. Som jag använder när jag ser på en film eller sport. Behöver jag blåtandsspela något, så använder jag dessa högtalarna.

Sen har vi pratat om en lite käck högtalare i köket. Som man kan lyssna på när man gör morgonbestyren, dricker kaffe, äter lite frukost osv. Såg att ICA sålde en Google Mini för 499 och blev lite sugen.

Imorse pratade vi lite mer om detta och kom in på att varför Googles högtalarlösning? Vi har iPhones, iPads, Macbooks, Apple Watchar, Apple TV-apparater.. så då borde vi kolla in "Homepods"

Visst, det behovet vi vill tillfredsställa, funkar ju Googles högtalare, trots att resten av huset är Apples. Är dock ändå sugen på homepods. Vet man när de dyker upp i Sverige? På svenska? Gör dom ens det?

Vänder mig som vanligt till den samlade expertisen.

Ja, en skum dag, en skum tid och ett skumt upplägg. Men blir allt att bänka sig kl 18

Hej Forum (postar jag i fel, får ni gärna flytta),

Har precis skaffat den "lilla vita hubben", Com Hem TV Hub. Hade två Apple TV (4 och 4K) och ville egentligen bara skaffa Comhem Play, så deras app på Apple TV kunde testas, men detta gick ju inte. Att bara beställa ett "play-konto" eller, det går, men det kostar samma som ett konto med box. Så då tänkte jag att kör på, testar boxen också.

Har kopplat den till en Samsung Smart-TV (65" UE65MU8005) och kör inga konstigheter. Har kopplat in tv-hubben i den där "smartconnect-grunkan" (ONE Connect) som samsungtv kommer med, som skall gömma kablarna. Kör den med nätverkskabel (hubben) och det mesta fungerar bra. Bra bild, de appar som finns funkar bra, men saknar ju några.

Har dock ett par frågor till expertisen!

1. Jag har ett par Audio Pro Addon T14 + sub, som är kopplade in i ONE Connect, med optisk kabel. Skulle ni valt att koppla in högtalarna till hubben eller i ONE Connect?

2. Jag får inte till det med fjärrkontrollerna. Jag lyckas inte att ansluta Samsungens smartremote till boxen? Går igenom wizarden, men när den ber mig att slå om, upp och ner, så händer det inget? Även när jag slår av tv-hubben, med fjärrkontrollens av och på-knapp, så stänger TV först av sig, sedan startar den igen. Hade varit skönt om TV stängdes och sattes på tillsammans med hubben. Går detta att få till?

Hoppas dessutom att går att förstå vad jag menar

//pjnorman

PS. Finns inte C More, HBO och Prime Video, som appar?