GustafMA

GustafMA

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Min relation till Mac: alltid intresserad, aldrig övertygad.
  • Registrerad 2010-02-07
  • Senast aktiv Igår 21:25
  • Antal inlägg 878

Foruminlägg

De senaste inläggen GustafMA har skrivit i forumet.

Uppgraderade nyligen min gamla MBP-R '15 till Big Sur. Det verkar i huvudsak ha gått bra, men jag får nu en irriterande uppmaning att uppdatera till en senare version av Catalina än den jag hade innan uppdateringen till Big Sur. Finns det något sätt att få burken att greppa att den ska släppa det projektet? Kan ha att göra med att jag någon gång påbörjade Catalinauppdateringen men struntade i att slutföra sedan den tappat kontakten halvvägs på mitt kontors-Wifi. Oavsett vilket skulle jag vilja har bort datorns försök att uppdatera till vad som nu är en gammal systemversion.

Jag ska erkänna att jag hade fel. Allas vår sossekamrat Dan Eliasson hamnade inte på elfantkyrkogården regeringskansliet för att svalna efter sin senaste fadäs, sådant får mindre betydande sossar genomlida. Han utsägs redan dagen efter att han begärt att få lämna MSB till att ratta regeringens egen lilla överrocksmyndighet SSK (Enheten för samordning av samhällets krisberedskap, som bl.a. basar över just MSB). Behåller förstås lönen på 162,5kSEK/mån. Intressant i sammanhanget är att detta inte kungjordes offentligt som brukligt vid tillsättningar av myndighetschefer, utan att Expressen fick gräva fram det ur en snårskog av felarkiverade dokument.

Tanken svindlar på hur mycket skit DE måste ha om svetsaren och övriga sossepampar efter sin tid som SÄPO-chef för att kunna piska dem framför sig på det här viset.

Dan Eliasson avgår inte som du eller jag avgår. Han har ansökt och fått förflyttning beviljad, så ett tag på elefantkyrkogården regeringskansliet med full lön på någon godtycklig utredning till dess det blåst över, sedan är det nästa motsvarande befattning. Rätt många i försvarsmakten, som ju står i begrepp att få en ny GD, svettas säkert rätt friskt just nu. Oavsett är det gott att höra till sossenomenklaturan.

Man får ta och gratulera (S). Ännu ett skickligt bondeoffer som avleder uppmärksamheten från Allas Vår Landsfaders små snedsteg.

Ursprungligen av reboot81:

Hörde ett rykte att han precis fått uppdrag hos en annan myndighet, Nämnden för hemslöjdsfrågor.

Jag var tvungen att kolla upp det, men visst fanns det en sådan. Finns det något enda verksamhetsområde som är för trivialt för att inte hysa en hord av byråkratiska parasiter som bränner skattepengar?

Personligen har jag en dröm om att Danne skulle kunna få bli gd för jämställdhetsmyndigheten, diskrimineringsombudsmannen eller någon annan förtjänt offentlig byråkrati som verkligen behöver hans alldeles specifika spetskompetens.

Ursprungligen av @ndreas:

Audi E-Tron GT beställd en julklapp till mig själv

Nice. Gillar att elbilar börjar se ut som något annat än Hyndai från 80-talet. Teslor och Polstjärnor är rätt anstötliga. När du har fått den och kört den ett tag får du hemskt gärna återkomma med intryck.

Ursprungligen av zinned:

Håller med dig om att mycket är eget ansvar. Men...

Våra makthavare måste utgå från att gemene man är mer eller mindre dum i huvudet när det gäller att handskas med detta. Man kan tyvärr inte som du bara frita makthavarna från ansvar och skylla på befolkningen att de inte tar ansvar. Att just stora delar av befolkningen inte skulle ta nödvändigt ansvar kunde man räkna ut dag ett och ett sådant scenario har våra makthavare skyldigheten att skydda oss ifrån.

Så nej, jag anser inte att det är gnäll. Det är att peka på våra makthavare som kapitalt har misslyckats inom detta och alla andra områden under de snart sju år de nu har suttit vid makten. Det enda vi kan skylla en del av våra medborgare för är att en del röstar fram dessa klapphattar, inte bara en gång, så vi får fortsätta att sitta i skiten på alla möjliga områden. Måhända att en annan regering har gett samma resultat men det vet vi inte, med nuvarande makthavare vid rodret vet vi vilken skit vi får men ändå ger vi dem fortsatt förtroende.

Jag håller med dig i princip, men vill nog gärna framhålla att vår nuvarande regering inte på något sätt röstats fram som regeringsalternativ utan kohandlats fram i en process där vissa av partierna som i slutändan ingick i regeringsunderlaget under valet dyrt och heligt lovat sina väljare att inte ingå i en sådan konstellation. Jag tycker nog att det faktiskt är sämre läge än vanligt att hålla Svenne Banan ansvarig för uselt omdöme i valbåset.

Det faktum att de pressar denna sorts prestanda ur burkarna medan de är både tysta och kalla imponerar. Min begagnade MBP'15 är en fin maskin, men jag kan inte öppna så mycket som en enkel texteditor på den utan att fläktarna varvar upp, och kör jag något krävande på den, som MatLab, så blir den så varm att jag helst inte vill ha den i knäna.

Wakeup-larm för Intel, och i någon mån AMD.

Ursprungligen av carlsson:

Har kört Curved 34" och nu 35" i 5 år, och det är en fröjd att jobba med! Spanar nu på Dells 49"...

Det här med "raka streck" har aldrig någonsin irriterat mig! Det är väl hyfsat uppenbart att strecken följer skärmen!? Hjärnan parerar för det direkt, och att det skulle vara en anledning till att inte välja en välvd skärm känns för mig helt sjukt. Vi är ju alla olika, men om någon som läser detta funderar på att inte köpa en stor, välvd, skärm för att strecken inte är raka, så menar jag att man kan släppa den tanken direkt - Det är ett icke-problem.

/IMHO

Att raka streck antagligen är ett försumbart problem tror jag säkert, av den anledning du anger. Men hur är det när kurvor uttryckligen inte är raka? Olika former av lutade grafer, splines, banor och liknande - är det inte svårt att parera dessa mentalt? Jag har ex. ofta simuleringar som genererar scatterpoint-diagram på skärmen, där bedömning av momentan vinkel och förändring av denna ofta kan ske visuellt långt innan programvara kan räkna fram den strikt, något som har stor betydelse för om jag ska gå vidare med en specifik tung beräkning eller inte. Misstänker att detta skulle vara mycket svårare på en välvd underliggande yta.

Ah. Jag ser redan fram emot att folk börjar referera till detta som Apple Silikon på svenska. Man får hoppas att ingen drar slutsatsen att Apple gett sig in i bröstförstoringsbranchen.

Ursprungligen av D_Odell:

Väldigt vacker lur!

Japp. Fantastiskt snygg. Äntligen något annorlunda än en i mängden av standardiserade tvålkoppar.

Citat:

Ser det dock som ett stort problem som vill uppdatera att denna generation inte har 120Hz eller vad de vill kalla det. För nästa release kommer väll alla PRO ha det? Skulle isf kännas hopplöst utdaterad.

Ja. Det finns tillfällen när det kommer teknologier som när man väl en gång provat dem helt enkelt inte kan tänka sig att gå tillbaka till det föregående. Senaste sådana var för min del SSD istället för HDD - det är helt otänkbart att ens överväga en burk med bara HDD i numera. 120 Hz är för mig en sådan teknologi - när man väl provat utgör det banne mig ett fysiskt obehag att tvingas använda en 60 Hz-enhet. På sätt och vis är det synd att de slösat bort den fina designen på den här generationen, eftersom de säkert kommer vilja markera skiftet till snabb skärmteknik med ett nytt formspråk i nästa.

En utmärkt funktion, f.ö., tillsammans med sin orangea motsvarighet. Riktigt bra.

Ryssland är inte ett land där det spelar någon roll vad användarna tycker. Jag är övertygad om ledningen att Ryssland, i likhet med den i Kina, älskar tanken på att slänga ut såväl Google som Apple och tvinga på folk ett inhemskt, totalkontrollerat alternativ. Att Kina idag är på god väg att etablera ett sådant alternativ med Huaweiklustret och WeChat som bas är uppenbart. Jag är mer tveksam till om Ryssland förmår det, men omöjligt är det inte.

Jag gillar Epics angrepp på oligopolet, även om jag tror att de kommer torska i slutändan. Men Facebook skall bara ha. Om det är något som Facebook ogillar och gråter krokodiltårar över har det mitt fulla stöd, oavsett vad det är och vem avsändaren är.