Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
kennethLundgren
  • Registrerad 2009-09-26
  • Senast aktiv 2021-11-09
  • Antal inlägg 85

Foruminlägg

De senaste inläggen kennethLundgren har skrivit i forumet.

Jag tänker att den nya processorn och maskinens effektivitet säkert räcker med 8gb. Men jag planerar att ha den så länge det går, hoppas på minst 8 år så jag garderar mig med 16gb. Det var ju inte så stora pengar, likadant med 1tb hade nog klarat mig med 512gb.

Ursprungligen av ibish:

Tänk på att modellen om 1-2 år kommer vara ännu snabbare, ha ännu bättre batteri och förmodligen få ny design (typ som när man gick över till intel).

Det är en bra dator om man behöver en ny dator. Då hade jag inte tvekat. Men tror inte du märker 12 000 kr i skillnad jämfört med din nuvarande dator när du surfar på 99.se.

Om några år är också alla tredjeparts-appar anpassade till AS. Plus att jag är nyfiken på vad mer Apple har på g nu när de inte begränsas av intel.

Jag har väntat länge nog, min 2014 MBp 13 har dåligt batteri och skärm. Hade hoppats på en ny 12" på under kilot men nu får det bli en Air.

En i guld 16/1tb beställd, leverans 18-19 nov.

Hoppas på en ny 12,a. Jag har en 13"MBP -14 som är förbrukad (skärm/batteri) och har använt iPad mini 2 och 5 i några år. Men jag kan inte se iPaden som ersättare till laptop, så en 12,a skulle passa mig perfekt i storlek och vikt. Var såå nära att köpa en 12,a sist.

Ursprungligen av adress@mac:

Då kanske en,iPad Pro 12,9” med Magic Pro löser dina problem. Steglöst och inget kladdande på skärmen ?

iPad pro 11" har jag länge tittat på men då är man uppe i MB air prisnivå.

För mig är det rent fysiskt/ergonomiskt. Har en -14 MBP 13 och en iPad mini 5. Trots att den är lätt så blir det för jobbigt att hålla i en padda en längre stund. Ligger man i sängen och ska försöka läsa eller titta på YT så blir det för jobbigt att hålla den statiskt i armarna eller nypa med fingrarna tillräckligt länge, man tappar den till slut.

Med en laptop så kan man lättare balansera den med kanten mot kroppen och vinkla skärmen i önskat läge, var jag än sätter min laptop vinklar jag skärmen som jag vill ha den. Så länge det inte finns någon steglös hållare till iPad så löser det inte min situation.

Ett annat problem med paddor är att jag är fullständigt allergisk mot kladdandet på skärmar, jag torkar konstant av min mobil och padda. Visst det finns en penna till paddan, men jag vill ha den magnetiska annars så försvinner den direkt. Därför är det fullständigt uteslutet för mig med en laptop med touchskärm. Och ska man hålla på och greppa en penna ständigt istället för mus/platta så ser jag inte vinsten i det.

Ja det är väl bara att erkänna att när man är 50++ så har väl inlärningsförmågan sjunkit, men det var väl vad IOS/iPad OS är ämnat för, att inte behöva vara tekniker. Och det är väl vad jag retar mig på generellt när det logiska inte fungerar logiskt.
Men tack för svar, jag ville bara veta hur ni andra upplever det.

Det är mer ett diskussionsämne om vad ni andra tycker.

Jag följer det mesta när det gäller Apple och deras produkter, jag är inne på min tredje MBP 13 och andra Ipad mini (nu 5). Och jag vill och försöker lära mig IOS för jag är väldigt imponerad av vad en så tunn skiva kan göra.
Det finns oändligt antal Youtube filmer om hur iPad kommer att ersätta laptop,en snart. Det skryts om hur lättanvändligt en padda är, men jag lyckas fastna gång på gång i små problem. Ex så skulle jag lägga till adresser i en mail som kom till mig med flera, tryckte och fick upp ”lägg till i kontakter” inte f_n hamnade något i kontakter. Skulle ladda upp en bild som jag hade i filsystemet, och när jag skulle ladda in bilden i FB så öppnar den bara Photo,s bibliotek, och jag kom inte runt det.
Visst, det är säkert jag men det skryts om hur intuitivt och användarvänligt det är, men jag håller inte med så det får bli en ny Macbook istället.
Något frustrerad

Jag står i en korsning och vet inte vilket håll jag ska gå:

- Antingen går jag rakt fram och byter min MBP 13 -14 till en MBP 16 och skriker en vecka över priset.

- Eller så går jag åt vänster och köper en mini med Benq skärm för mitt foto intresse.

- Kanske åt höger och köper något som passar en Linuxdist och VPN och hela säkerhetskittet för mina troll i huvet som säger att ALLA ser vad du gör.

- Eller så går jag bakåt och köper en en… Windowsdator för kommande Flightsim 2020.

Ursprungligen av iSweden:

En god översikt över anslutna lagringsenheter kan du få med diskutil i Terminalen.
Anslut den externa disken och gör inget mer med den, skriv sedan följande i Terminalen:

diskutil list

Kan inte göra det när datorn fryser, ingen respons på tangenter eller mus. Jag ser den som dömd idag.

Ursprungligen av iSweden:

Vad är det för filsystem på partitionen/partitionerna?
När det tar väldigt lång tid att montera en disk så brukar det vara något strul med partitionerna. Vissa av dessa fel går enkelt att åtgärda via terminalen.

Jag kommer tyvärr inte ihåg vilket filsystem jag använde. Terminalen har jag knappt några kunskaper om.

Ursprungligen av carlsson:

Fryser en annan Mac på samma sätt?

Jag har tyvärr ingen annan att tillgå.

Ursprungligen av IngoX:

Ok, ditt akuta problem (förutom eventuellt förlorade filer) är alltså att du inte kan ansluta HD:n till macen utan att datorn fryser? Nu gissar jag, men meddelandet ”Felaktig utmatning av TM” kanske inte hänvisar specifikt till TimeMachine, utan till disken generellt, som du kanske råkat döpa till något TM-relaterat? (med andra ord, exakt vilket felmeddelande får du? Förstår om du inte kan ta skärmavbild med frusen dator...)

Något gick fel när du skulle konvertera en partition till ej krypterad. Tänker att du nu vill hindra att macOS automatiskt försöker läsa den partitionen när du ansluter den, så att du åtminstone kan starta Skivverktyg. Ifall du tidigare valt att komma ihåg lösenordet i nyckelringen för automatisk montering så ska du radera det nu. Öppna Nyckelhanteraren, visa alla objekt, sortera efter typ och se om du har någon rad med "Lösenord för krypterad volym" som överensstämmer.

Alternativt testa ansluta disken till en annan mac och använd Skivverktyg där.

Tillägg: Men först kan du också i Nyckelhanterare notera vilket lösenord du eventuellt sparade en gång i tiden
Högerklicka > Visa Info > Visa lösenord.
Högerklick > Radera - för att förhindra automatisk montering av partitionen.

Jag hittade en fil i nyckelhanteraren "Seagate backup" som jag raderade, har även gjort en recovery på osx. Men tyvärr så är det samma resultat. Tack för din insats, jag ser den som förlorad nu.

Ursprungligen av kenjon:

Det är väl bara att bocka av "Säkerhetskopiera automatiskt" under TimeMachine-inställningar.

Nej tyvärr.