kennethLundgren
  • Registrerad 2009-09-26
  • Senast aktiv 2021-07-22
  • Antal inlägg 81

Foruminlägg

De senaste inläggen kennethLundgren har skrivit i forumet.

Jag hamnade som ung tonåring mitt i Mannen med den gyllene pistolen och den absolut fantastiska serien Snobbar som jobbar. Har alltid gillat den lite sexistiska humoristiska stilen hos Roger Moore som sen Pierce Brosnan fortsatte med, så dessa två är mina favoriter och jag tror filmen The world is not enough som nr ett.
Man får heller inte glömma bort musiken, det är något alldeles speciellt John Barry skapade som jag får pytteskin av när en bondrulle ska tittas på, jag har för övrigt titellåten till Snobbar som jobbar som ringsignal i mobilen sen många år tillbaka.

För första gången sen jag köpte den i november fick jag ett allvarligare fel. Jag kom inte ut på nätet, växlade mellan två olika frekvensnät, prövade med mobilnätet, startade om routern. Jag kunde surfa med min mini5 men inte med booken. Startade om flera ggr men inget hjälpte. Fick till slut installera om OS,et och nu funkar det igen. Vad det var vet jag inte.

Jag har en CLJ pro m252dw med Air M1, och den fungerar bäst med HP,s program.
Ibland vill den inte svara och då får man ominstallera den.

Ursprungligen av Gunnar B:

Ursäkta en gamling, men"femman"? Femman för mig är en hare i "Watership down", i det här sammanhanget har jag ingen aning -eller möjligen.
Jo, jag inser att många vill framstå som väldigt "in the grove" när det gäller mycket vad gäller Apple men ibland blir det löjligt.

Vi diskuterar iPad mini, och jag pekar på generation fem (den nuvarande).

Det är synd att det inte kommit ut något tangentbord till femman än, har snart haft den i två år.
Till min mini två hade jag två tangentbord.

Jag tror jag får förklara mig lite noggrannare. Det första problemet är en Bilder-Bibliotek fil som är skapat av programmet Bilder. En sådan har jag lagrat i iCloud med min gamla dator och är synlig i finder. Men ses inte i min nya dator, alla andra mappar och filer ser jag.
Det andra är en mapp märkt foto som jag lagrat bilder jag scannat från film, den var på ca 200gb. Jag tänkte ladda ned den till min nya dator, såg jag drog över den till mitt användarnamn mapp. Men inget hände och många bilder finns inte kvar, oerhört mycket tid jag lagt ned i scanningen för det.

Ursprungligen av Alix:

Det kan hända att jag missförstår, för jag har svårt att förstå vad du menar.

Vad jag menar att en fil som man kan se i molnet (iCloud) med ena datorn men inte med den andra, går utanför mitt logiska tänkande. Det irriterar mig minst sagt, men har någon en förklaring så är jag tacksam, och man lär sig något nytt troligen.

Ursprungligen av Alix:

På din beskrivning låter du som att du angående Problem 1 har laddat upp ett Bilder-bibliotek till Icloud Drive. Angående Problem 2 verkar du ha laddat upp en mapp med bilder till Icloud Drive.
Bilder-biblioteket ska normalt sett finnas enbart på en mac, och dess version måste överensstämma med Mac OS X-versionen som det skapades i. En nyare version av Mac OS X (som på din M1-mac) ska dock kunna konvertera det.
För att använda detta med Bilder på din nya mac får du ladda ned det och placera det i mappen Bilder. Håll sedan nere alt/option-knappen när du startar Bilder och bläddra dig fram till detta bibliotek. Följ anvisningarna.
Vad gäller fotomappen på 200 GB på Icloud Drive är det lite svårare att säga något om. Men vi kan ju ta ett problem i taget.

Tack men det är ju det som är så svårt att man inte kan ladda ned något som man inte ser.

Problem 1
Jag har en Bilder Biblioteks fil på iCloud som är ca 46GB. På min gamla MBP -14 kan jag se filen, men på min nya MBA M1 kan jag inte se den i finder. Vad kan det bero på?

Problem 2
Jag har/hade en fotomapp på ca 200gb jag tänkte ladda ned till den nya datorn, men ingenting hände och nu verkar det mesta av mina foton borta (jag svär lite) förstår inte vad som hände.

Har ofta problem med bilder på fil som man förlägger/försvinner, hårddiskar kraschar. Jag tror jag går tillbaka till film och analog kamera. De negativen kan man inte förstöra om man inte har det i sin hand och beslutar för att kasta det. Har en produktion sen 70 talet i en flyttlåda som jag scannat och förvarat i iCloud senast men det tycks inte hjälpa.

Ja, jag skriver av mig lite i frustration, men är det någon som har en idé var bilderna är så är jag tacksam.

Senast redigerat 2021-03-13 17:31

Jag har faktiskt upptäckt en nackdel med min nya M1 Air. Den blir aldrig varm, inte ens rumsvarm som min gamla MBP. Så den kyler benen när man har den i knät en längre stund.
Tja, dagens ilandsproblem.

Gick från -14 MBP 13 till nya Air 16/1tb, 280 gram som känns. Och jag som önskade en ny 12,a tänk 300 gram ytterligare. Jag är inte den som kan pressa skiten ur en dator, det mest avancerade är raw foton. Men batteritiden är jag nyfiken på, blir nog att ladda varannan till var tredje dag, ändå är det min entertainer på kvällarna.

Jag tänker att den nya processorn och maskinens effektivitet säkert räcker med 8gb. Men jag planerar att ha den så länge det går, hoppas på minst 8 år så jag garderar mig med 16gb. Det var ju inte så stora pengar, likadant med 1tb hade nog klarat mig med 512gb.

Ursprungligen av ibish:

Tänk på att modellen om 1-2 år kommer vara ännu snabbare, ha ännu bättre batteri och förmodligen få ny design (typ som när man gick över till intel).

Det är en bra dator om man behöver en ny dator. Då hade jag inte tvekat. Men tror inte du märker 12 000 kr i skillnad jämfört med din nuvarande dator när du surfar på 99.se.

Om några år är också alla tredjeparts-appar anpassade till AS. Plus att jag är nyfiken på vad mer Apple har på g nu när de inte begränsas av intel.

Jag har väntat länge nog, min 2014 MBp 13 har dåligt batteri och skärm. Hade hoppats på en ny 12" på under kilot men nu får det bli en Air.

En i guld 16/1tb beställd, leverans 18-19 nov.

Hoppas på en ny 12,a. Jag har en 13"MBP -14 som är förbrukad (skärm/batteri) och har använt iPad mini 2 och 5 i några år. Men jag kan inte se iPaden som ersättare till laptop, så en 12,a skulle passa mig perfekt i storlek och vikt. Var såå nära att köpa en 12,a sist.