Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
littlemac

littlemac

Medlem
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2009-04-12
  • Senast aktiv 2019-03-10
  • Antal inlägg 78

Foruminlägg

De senaste inläggen littlemac har skrivit i forumet.

Låter ju inget vidare. Typiskt att skylla på varandra. Känns ju dock som om att det är minin om det fungerar på andra enheter. Gällde det alla portar? Fungerade portarna om du anslöt andra tillbehör?

Vilken konfiguration valde du?

Ursprungligen av littlemac:

Tack för förtydligandet, lite sinnesslö såhär på fredagkväll

Dessutom riskerar man att bryta garanin också vilket kan vara onödigt. Allt för att spara 300...

Min mini har stått på konstant sedan 2012 och fungerar toppen så jag ser det som en god investering trots det relativt höga priset.

Tror det blir i7an för mig och endast 8gb till en början. Det lönar sig bättre att uppgradera till 32gb själv som blir hela 3500 kr billigare. Får bli sedan.

Ursprungligen av Ola:

Då borde du ställa frågan på det sättet, det är ingen htpc du efterfrågar.
Vill du köra Mac, köp en sån. Tycker du Windows är OK, köp en sån.

Ja, svårare än så är det ju egentligen inte. Eftersom det skiljer så pass lite så lutar det åt Mac, får lite ångest av att överge trackpaden.

Ursprungligen av Json_81:

Vad ska du ha datorn till?
Det är onödigt mycket pengar och prestanda för en HTPC.

Den är den enda stationära datorn i hushållet och även den dator som används om tyngre operationer ska göras (videokonvertering, bildbehandling osv). Den ska också klara 4K ut och vara relativt framtidssäker. Majoriteten av tiden ska den dock fungera som htpc och musikstreamer. Alternativet till denna är nya Mac mini med i7:an som landar på ca 16k.

Senast redigerat 2018-11-10 18:06

Har funderat från och till mellan nya Mac mini och en gammal hederlig htpc. Vad tror ni om detta exempel? För och nackdelar (bortsett från win vs osx)? 8gb mer minne och nästan dubbla ssd samt dedikerad grafik.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11952128/

Senast redigerat 2018-11-10 17:46

Läste just i en annan tråd hur man från Apple supports sida försökt förhala tiden för att returnera en defekt iMac för att hellre skicka in den på service och slippa återköp. Kände att jag behövde skriva av mig lite då jag har dåliga erfarenheter själv.

Köpte ett par AirPods som slutade fungera efter ca 7 mån och läste på Kompletts sida att det oftast går snabbare om man felanmäler garantiärenden direkt till tillverkaren. Sagt och gjort. Jag kontaktade Apple support och fick först vänta i ca 20 min innan det var min tur. Att registrera ärendet tog ytterligare 35 minuter vilket kändes helt absurt. När jag äntligen var klar och vi sa tack och hej så skickades ett mail till mig. Då ville Apple reservera 800 kr på mitt betalkort ifall det skulle visa sig vara jag som orsakat felet. Jag ringde tillbaka, väntade lika länge och var väl inte på toppenhumör då jag inte blivit informerad om denna kostnad. Till råga på allt så sade supporten att även en fraktkostnad kanske skulle tillkomma. Då jag ville veta vilken summa det rörde sig om kunde man inte svara på detta.

Så efter totalt drygt en timme så ville Apple ha 800 i en reservation och dessutom en möjlig summa för frakt.

Jag ringde Komplett där jag köpt podsen och inom 10 minuter hade jag fraktsedlar på mailen.

Aldrig mer kommer jag att vända mig till deras support.

Så, nu är jag klar

Vad har ni för erfarenheter?

Ursprungligen av Ljung:

Så är det. Men eftersom kostnaden för att köpa 16 GB direkt när man köper datorn är 2200 kr och Saffran menar att skillnaden är 300 kronor så blir det 2200 - 2 * 949 = 302 kr. Alltså kasta de två 4 GB som följer med och köpa 2 st 8 GB. Tillkommer gör förstås mejslarna och frustrationen när man ska plocka isär burken och sedan sätta i hop den igen

Tack för förtydligandet, lite sinnesslö såhär på fredagkväll

Dessutom riskerar man att bryta garanin också vilket kan vara onödigt. Allt för att spara 300...

Min mini har stått på konstant sedan 2012 och fungerar toppen så jag ser det som en god investering trots det relativt höga priset.

Senast redigerat 2018-11-09 19:41
Ursprungligen av Saffran:

Kollade på Dustin och såg där att ett Kingstonminne på 8GB kostar 949 kr så visst går det att spara genom att uppgradera själv från 8 till 16 GB, 300 kronor

Det sitter tyvärr två 4gb i nya Mac mini och inte en 8gb.

Ursprungligen av Ljung:

Ja, utvecklingen har gått framåt sedan 2011

Vet inte om det är utvecklingen som gått framåt. Apple har dock gjort det mycket krångligare. Ca. 1400 för 16gb att montera själv eller 2200 från fabrik. Vette fan om jag kommer att bemöda mig denna gång. SSD:n går ju inte att byta och att riskera att något går fel känns ju inte helt stabilt... Allt för att spara 800, för vem vill köpa singlar på 4gb? Hade jag kunnat byta även SSD så kanske det hade varit värt men nu, nja.

Ursprungligen av Mac Jonson:

Ville helst bara ha svar rakt av men jag ska ha den till allt, redigera lite bilder, kolla film, lyssna på musik, surfa, skriva ja allt. Alternativen är de 2 jag skrivit utan ändringar på konfiguration. Kan tillägga att jag till Mac minin har en relativt ny 24 tums skärm.

Minin.

Prestandamässigt borde de vara snarlika. Bättre prolle vs bättre grafik. Finns inte så många prestandatester på Minin ännu men skulle nog valt iMac om det var en stationär jag var ute efter. 4K-skärmen är ju ett stort plus.

Behöver du inte skärmen så köp Minin om du inte tänkt spela. Du kan ju iof komplettera båda med extern grafik senare (inte billigt) via Thunderbolt 3.

Ursprungligen av jo_sjo:

Apple gör absolut högkvalitativa produkter med bra användarupplevelse och har dessutom väldigt bra service! ^^

Apple, bra service? Nja... Jag skulle skicka in mina AirPods på service då de slutat fungera. Att registrera ärendet tog 45 minuter och jag skulle möjligtvis måsta betala en frakt också men ”geniet” kunde inte svara på vilken summa det då skulle handla om.

Till råga på allt ville de reservera 750 kronor på mitt betalkort utifall det skulle visa sig att det var så att jag haft sönder dem och då skulle Apple behålla dem pengarna.

Kontaktade sedan Komplett. Det tog 4 minuter och så jag hade skrivit ut en fraktsedel hemma utan extra kostnad.

Ursprungligen av Mac Jonson:

Hej alla hjälpsamma Mac fantaster. Jag vågade köpa begagnat och jag vågade pruta. Det blev en
Mac mini (late 2014)
i5 2,6Ghz
8GB ram
256GB ssd
Samt
Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
Utgångspris 5000 blev min för 4250kr känns som en bra deal eller?

Snyggt, bara tuta köra då

Försök hitta en uppskrämd late 2012. Jag har 16gb ram och 500 gb ssd i min och den presterar fint fortfarande. Stått på i 6 år nu och aldrig haft problem.

Eller så väntar du till Apple släpper en ny.... NÄR DET NU BLIR!

Ursprungligen av SethCohen:

Update på mitt Nudient skal. Skalet har nu på något sätt lyckats töja sig och har även fått klippa upp delar för att överhuvudtaget kunna använda skalet. Letar nytt nu. Skulle inte ge rådet att köpa ett skal från Nudient.

Hehe, jag kastade mitt efter tre dagar.