Marcus Attefors

Marcus Attefors

Administratör
  • Namn Marcus Attefors
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2009-01-19
  • Senast aktiv Idag 07:26
  • Antal inlägg 214

Foruminlägg

De senaste inläggen Marcus Attefors har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Sperious:

”Min” ICA Maxi bytte ut hela systemet i våras till modernare scanners osv, men valde att inte aktivera stöd för detta. Hjärnsläpp.

Den är ju sjukt märklig Hur tänkte de där?

Ursprungligen av jonasn:

Det här med länkar..?

Hur menar du? Alla spel finns under senast släppt i Arcade. Om jag inte missuppfattar dig All info ovan kommer från ett pressmeddelande från Apple.

Ursprungligen av Spooky:

Nej, dubbelklick fungerar INTE på iPhone så länge du INTE har lagt till något betalkort i Wallet-appen. ICA-kortet klassas inte som ett betalkort av Wallet-appen och således fungerar inte dubbelklicket i iPhonen heller. Detta gäller alltså alla oss som inte har något betalkort inlagt i Wallet-appen utan bara ICA-kortet. https://discussions.apple.com/thread/7242540

Exakt, och jag har betalkort inlagt på klocka och mobil så rent logiskt borde Apple lösa så man får samma upplevelse på både klocka och telefon.

Ursprungligen av Jedih:

Bra att även Ica kommer med på den digitala banan men det gör ju tyvärr inte att man kan lämna kvar plånboken hemma då man fortfarande måste ha med sig körkortet. När fan kommer ett digital körkort?!?

Ja det får fasiken ta och komma nu! Norge fick ju det för ett tag sedan!

Ursprungligen av Spooky:

Vill bara förtydliga lite. Om man inte har ett betalkort inlagt i Wallet så fungerar inte dubbelklicken på iPhones heller. ICA-kortet klassas som en kupong och därför kommer inte Wallet upp när man dubbelklickar. Lite osmidigt så kortet kommer få ligga kvar i plånboken ett tag till. https://discussions.apple.com/thread/7242540

Dubbelklick fungerar på iPhone, men inte AW. Finns ju inte så mycket logik 7 det beslutet från Apples sida.

Ursprungligen av zinned:

Nope. Jättestor Ica-butik i Malmö, har även stött på det i andra butiker.

Fasen va trist =(

Ursprungligen av zinned:

https://i.imgur.com/UFlRb05.png

Tyvärr långt ifrån alla butiker. T ex så går det inte i den stora Ica Maxi butiken som jag oftast handlar i :/

Sjukt, trodde det var fixat i alla butiker sedan länge. Fick funktionen tidigt i våras till vår butik.

Ursprungligen av zinned:

Att den inte skulle dyka upp vid dubbeltryck på knappen visste vi ju alla, den är sedan dag ett dedikerad till Apple Pay. Det visste du också, Marcus...väl?

Personligen tycker inte jag det är ett problem. Jag gör på detta sättet sedan flera år hos Ikea t ex, tar fram Ikea Family-kortet i Wallet på klockan medan jag står och väntar i kön.

Jag har bara haft betalkort kopplade till Wallet förutom IKEA-kortet som jag har fått in i Wallet på mobilen via en tredjepartstjänst och jag trodde faktiskt i min enfald att det fungerade likadant på iPhone och Apple Watch. Trycker jag två ggr på on/off-knappen på iPhone får jag upp ICA-kortet, borde rent logiskt vara exakt samma sak på AW. Får hoppas Apple ändrar detta.

Okej en omstart gjorde att ICA-kortet dyker upp i Wallet på klockan men att trycka två gånger på den avlånga fysiska knappen får inte upp kortet vilket gör att funktionen iaf för mig aldrig kommer användas på klockan. För omständigt att leta upp wallet varje gång, trist.

Ursprungligen av zinned:

Nu missförstår jag säkert det hela men vaddå "producera" kortet till klockan? Det är väl bara att öppna Wallet och du har det där?

Det ligger i wallet på mobilen men inte på klockan, så gick in Apple Watch-appen för att knappa in det manuellt men gick bet.

Ursprungligen av Mrkhaglund:

Jag blev otroligt nöjd över detta till en början. Men när jag insåg att man inte kan få fram ”ica kortet” med att dubbeltrycka på klockans sidoknapp blev jag smått irriterad. Eller är det jag som gör fel? 🤔

Jag sitter i settings till klockan nu och försöker "producera" kortet där med men verkar inte gå. Riktigt trist.

Ursprungligen av Code Red:

Ryktet på stan säger att Apple är ute efter att förvärva en katalog (hej Sony Pictures) men en sån deal skulle ta lång tid att förhandla fram. Men de kanske har det om ett år.

Då lär Spider Man dö på riktigt!

Ursprungligen av johnh3:

Jag tror Apple har en klar strategi. De har inte allt innehåll ännu vilket är naturligt för en ny tjänst.
Men att man får gratis ett år Apple TV+ vid köp av div, Apple produkter betyder mycket.

Gissar att om ett år kommer Tim Cook stå på scenen och säga att de är nr.1 med prenumeranter på streamat innehåll. Rent matematiskt tror jag det blir så om alla som köper en Apple pryl aktiverar tjänsten. Plus alla andra som signar upp ett abonnemang pga att den ändå är relativt billig.

Så är det absolut och det kan också vara en av anledningarna till att TV+ inte har en egen flik ännu, det är helt enkelt för lite innehåll än så länge. Men precis som du skriver tror jag också de kommer att gå om de flesta och att bjuda på första året är ett väldigt smart drag av Apple.

Ursprungligen av xms67:

Bra recension! Tack!! Sedan håller jag inte med om rubriken: ” AirPods Pro - Som AirPods borde varit från start”. Hade de varit så här från start hade jag troligen inte köpt några(det är iofs en lögn då jag aldrig skulle kunna motstå köptrycket..😎). Har inte hittat några in-ear som passar mig. Och den vanliga är fantastiskt bra i många situationer. Inte minst då de släpper igenom då mycket ljud.

En jämförelse jag skulle uppskatta är med BestsX. In-ear med fint chip och ”samma” tillverkare/företag.

Tack! Ja det beror nog på hur vanliga AirPods sitter, jag har gått och drömt om in-ear sedan de första visades upp

Vi har lite nya hörlurar från Beats på ingång så det kommer att komma mer videos och recensioner där vi kommer jämföra dem!

Ursprungligen av Esse:

Alperna i bakgrunden på översta fotot? 😅

Nästan! Sollentunaskogen bakom mitt hus