Fredde/pandemonium
  • Namn Fredrik Dahlin
  • Plats Eksjö
  • Sysselsättning Studerar
  • Registrerad 2008-07-06
  • Senast aktiv 2020-06-14
  • Antal inlägg 456

Foruminlägg

De senaste inläggen Fredde/pandemonium har skrivit i forumet.

Face ID kör redan 3D väl? Men detta blir förstås förbättringar.

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Hur kommer det sig att du inte kör Keychain?

Keychain är väl hopplöst mycket sämre än 1password. Det finns inte support för att skilja på routrar, lösenord, inloggningar osv.

Ursprungligen av Johan Thuresson:

Det räcker med att lägga drygt 4000 för att få grymt ljud i hörlurarna.

Ja så må vara men 4000 är fortfarande mer än 2000. Och då har du heller inte bekvämligheten med Airpods. Men alla har sina hobbys, intressen osv. och då kanske man köper både och eller helt enkelt stuntar i Airpods om man känner att de har dåligt ljud?

Aha så man kan byta batteri. Dock till en kostnad av 579 x2 =1158kr. Det blir 1737kr för att även byta batteri i laddningsfodralet. Kanske lite väl mycket pengar för något som borde vara simpelt (men batteribyte i dessa förslutna saker är förstås inte lätt). Detta blir ungefär samma pris som generation 1 kostade. Med generation 2 lägger man till 300kr så får man ett par nya istället. De flesta kommer ju välja den vägen hellre antar jag.

Kanske kan Apple erbjuda inbytespengar för äldre Airpods? Så man får rabatt på ett par nya?

Ursprungligen av Johan Thuresson:

Nej

Ljudet är inte ”riktigt bra”.

Du är välkommen att köpa 10k lurar med sladd och perfekt DAC om du vill men de flesta tycker nog Airpods har alldeles adekvat ljudkvalité. Dessutom gör smidigheten dom till motsvarigheten av att alltid ha en adekvat kamera i sin ficka jämt.

Ett av mina klagomål på Airpods är ändå att de bara kasseras när batterierna är för dåliga. Hur kan man inte ha en möjlighet att byta batterier i ett par hörlurar? Det är ganska galet att behöva köpa nya vart tredje år bara för att få tillbaka batteritid. Man borde kunna skruva av botten o byta batteri, antingen själv eller hos verkstad för runt 300-500kr.

Ursprungligen av Sperious:

Hoppas du har rätt, men hur ska Goldman Sachs ta en kreditkontroll på mig i Sverige liksom? Men det hade ju varit drömmen att slippa dom svenska bankerna helt.

Jo håller med men Goldman Sachs är inte direkt några gosiga nallebjörnar som bara äter godis på lördagar o gör alla sina läxor innan lek, nähejdu. Under början av 2000-talet ledde deras sjuka bostadslån till bostadsbubblan i USA som förstörde hela världsekonomin. Och USA gick in med stödpengar för att rädda dem (läs: skattebetalarnas slantar) och de som var ansvariga vandrade iväg i solskenet utan straff med stora lönebonusar dessutom. Snacka om riktiga svin.

Det här är bara något Apple lagt till för att John Gruber skrev om det på Daring Fireball. Men trevligt trots det?

Ursprungligen av CekariYH:

Senaste Safari (12.0) kastade ut den Ad-blocker jag har haft länge så vilken använder ni nu med senaste Safari

På iPhone har jag sedan länge kört Firefox Focus. På iPad likaså. Macen surfar jag sällan på faktiskt och har inte orkat installera någon.

Edit: Firefox Focus är både en webbläsare och en innehållsblockerare.

Ursprungligen av Mac Jonson:

Hej
Vet inte om det är något jag missat, men visst har man väl kunnat flytta bilder från kamerrullen till en mapp ?
Vill i alla fall kunna göra detta. Det Som för hette kamerarulle är nu mappen ”alla bilder” eller är jag ute och cyklar?
Känner att jag inte får någon struktur hur gör ni?

I kamerarullen eller "ögonblick" och albumet "alla bilder" finns alla bilder helt enkelt. Om du vill sortera bilder i särskilda grupper får du använda album. Bara skapa ett album och lägg till bilder där.

På iPad/iPhone går det utmärkt att göra med PDF expert. Kostar en engågnsslant men det är den värd.

Länk: PDF Expert

Ursprungligen av Perra_123:

Min fråga är vad gör folk med 256 eller 512 gig på mobilen?
sjukt mycket skräp måste ligga på telefon? och varför inte bara för över till dator/molnet?

Jag tänker att jag har alla mina bilder i originalformat både på telefon och i moln. Orkar inte längre föra över bilder till datorn och den har för övrigt mindre utrymme än min telefon så behöver koppla externa diskar och det känns ganska meh 2018. Med mycket utrymme på telefonen har jag alla bilder på två ställen iaf och med noll arbete och dessutom slipper man vänta på att video samt live foton ska ladda när man kollar igenom bilderna?

Ursprungligen av Paulista:

Sätter de en flärp på iPad så är Apple efterblivna på riktigt. Vad kommer sen, flärp på TV:n?

Till och med Apple döljer ju flärpen med hjälp av de nya bakgrundsbilderna på XS. Måste ändå tyda på att de vill bli av med den så fort det är tekniskt möjligt.

Faktiskt lite besviken över att cold face emoji inte fanns med?

Ursprungligen av calinou:

Skrev inte lösenordet. Har aldrig varit med om att iOS frågar så här plötsligt. Hann inte ta skärmbild men har kollat där det hände och det hände inte mer. Så det är nog bara engångs företeelse.

Från och med iOS 11 ska bifogad symbol dyka upp om det är en äkta Apple pop-up som syns på skärmen.

Ursprungligen av Json_81:

+1 på det.
Testade att simma med klockan och ett par andra blåtandslurar som är vattentäta.
Det fungerade inte, räcker att klockan kommer lite under vatten så dör signalen.

Det låter ju som att en ny standard av Bluetooth (eller annat trådlöst protokoll) behövs inför framtiden. När alla våra prylar är vattentäta vill man ju fortfarande kunna använda internet osv. även under vattenytan.