Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Joacim Melin

Joacim Melin

Medlem
  • Namn Joacim Melin
  • Plats joacimmelin.se
  • Sysselsättning Arbetar med data.
  • Registrerad 2002-04-27
  • Senast aktiv 2021-06-09
  • Antal inlägg 2775

Foruminlägg

De senaste inläggen Joacim Melin har skrivit i forumet.

Ursprungligen av iSweden:

Gled runt lite på flickr idag. Och till min förvåning var sajten riktigt snabb! Vad har hänt? flickr har alltid haft ett bra gränssnitt men för lite muskler. Är det de nya ägarna, SmugMug, som ökat prestandan?

https://en.wikipedia.org/wiki/Flickr

Antalet användare kanske har minskat och därmed har mer systemresurser blivit tillgängliga?

Troligen är det en uppdatering som ska installeras eller en inställning som måste åtgärdas. Klicka upp basstationen och ta en titt.

Ursprungligen av CekariYH:

Det där är ju inte klokt, först ska man ha tillstånd att borra, sen måste företaget skaffa kartor etc som talar om vad som finns under markytan. Blir ett jäkla liv om dom borrar i en fjärvärmeledning eller elledning etc, men är inte alltid dessa kartor är exakta nog så missar händer så klart, men det där tar nog priset på försumlighet... att missa att en hel jäkla tunnelbana går precis där dom borrar???

Just tunnelbanan borde de ju ha koll på men det finns mängder med gamla tunnlar av olika slag som går under gatorna i Stockholms innerstad. Nu i år ska de exempelvis börja gräva upp Kungsgatan för att reparera en gammal tunnel från början på 1900-talet som är på väg att rasa ihop. Jag kan bara tänka mig hur det ser ut under Kungsträdgården...

Ursprungligen av ccc:

Jag kommer in på alla sajter, inkl expressen.se, förutom dn.se. Det funkar typ var tredje gång.

Jag tror snarare att de utsätts för ddos-attacker dygnet runt för att de skriver kritiska/sakliga artiklar om bl a Ryssland.

Nej, det är totalt nonsens. DDOS-skyddet för den här typen av webbsajter är inte att leka med. Det är ett problem med Safari helt enkelt.

Ursprungligen av NisseH:

Problemet uppstod efter att jag uppgraderade till Mojave. Jag tog kontakt med Applesupportern som berättade att problemet kommer att försvinna efter nästa uppgradering 10.14.1

Problemet har existerat i ett år minst. Jag är fortfarande på 10.14.6 och detta problem dyker upp regelbundet med Safari i både OS X och iOS. Kör man Chrome eller Firefox på samma dator eller iOS-enhet så fungerar det.

Jag vet från en säker källa att Apple förhandlade med NK (tvärs över gatan från där den aktuella tomten ligger) i ett antal år om att blåsa ur hela nedervåningen och göra en Apple Store där men Apple vägrade betala den hyra som fastighetsägaren krävde.

Ursprungligen av kenjon:

Stockholms stad bytte väl politiker mellan att Apple köpte marken och de skulle lämna in bygglovet?

Korrekt. Majoriteten förändrades i och med valet och då blev det tvärstopp.

Det dök upp ett antal samlingar med tonvis med filmer, bilder och annat som Apple producerat genom åren på Google drive. Eftersom Google är ren ondska så började de strypa ner accessen till filerna då många ville ladda ner dem. Jag har lyckats spegla ner i princip allt nu och lagt det på min FTP-server, ftp://ftp.fidonet.io. Den som vill kan logga in där, gå in under /puib/Apple och botanisera friskt.

Ursprungligen av Manglobe:

Säkert en uttjatad fråga, men jag har googlat som en vettvilling utan att hitta något som riktigt funkar.

Backstory: Jag har i nuläget bara en Time Machine-hårddisk som står ikopplad i laptophubben på ateljén – den heter Navi – samt en "slaskdisk" vid namn Mr Hoppy, där jag lägger avslutade arbeten, stora arbetsfiler som jag inte jobbar med i nuläget, med mer. Tidigare var båda diskarna backupdiskar med varsin Time Machine och Navi hade en partition som utgjorde slaskdisken.
Självfallet började båda diskarna småhaverera i strax efter varandra, och efter att ha läst mig till att Time Machine inte gillar att bo i en diskpartition utan hellre vill ha hela externa disken för sig själv, beslutade jag mig för att dela upp arbetsbördan mellan diskarna. Trots att detta innebär att jag (och framför allt min backuppade data) ligger risigt till om nån skulle göra inbrott på min arbetsplats.

Är så obeskrivligt trött på att köpa externa diskar som havererar med ca 1-2 års mellanrum. Helst skulle jag ha en molnlagringslösning hemma och ha externa diskarna snurrandes på kontoret (där jag har 4G-internet och gärna inte slösar bandbredd) men ingen lösning folk tipsat om verkar göra det enkelt för mig.
Drömsceneriot vore att installera ett en molnlagringstjänst utformad för backup som påminde om Dropbox till utformningen och som polade väl med Time Machine; föreställer mig att backupen då skulle stå och surra i nån serverhall i typ Kalifornien. Sedan kunde jag säga till Tripmode på datorn att strypa datan mot backupprogrammet när jag var ansluten till ateljéns internet, och typ bara skicka data dit när den var på hemmanätverket.

Detta verkar i princip inte gå. Restriktioner sätter P för Time Machine, och jag gillar TM eftersom det funkar.

NAS då, tänkte jag. Hur svårt kan det vara?
8 000-kronorssvårt, visade det dig. Samt att (och detta kanske är en petitess men jag blir galen): alla NAS-diskar är så fula att JAG skäms. Det finns förmodligen en rimlig anledning men jag ser den inte.

Om möjligt, så vill jag slippa köpa ännu en extern hårddisk á 1-2TB som brakar samman efter 1,5 års användning. Och ännu hellre ser jag en backuplösning som antingen har en överkomlig årskostnad eller som går runt tusenlappen som engångskostnad.
Vad använder ni? Varför? Och hur funkar det för er?

Förtydligande: Jag vet att man ska ha mer än en backup. Och jag försöker verkligen, men de turas liksom om att haverera ändå. Hjälp.

Jag kör Arq till en egen server som sitter i en Coloc. Sen kör jag Rsync till en lokal server hemma och lite annat.

Ursprungligen av calinou:

Är ganska dålig på att använda Siri......
Använder henne när jag ska sätta på timer eller ibland ringa någon.
På datorn kommer jag aldrig på att använda Siri.
Skulle vara bra att få lite inspiration över vad andra använder Siri till.....

Använder aldrig Siri.

E-postapplikationen Airmail har bestämt sig för att gå över till en prenumerationsmodell för att finansiera utvecklingen av sin applikation. Fint så, men även om du tidigare betalt för applikationen kommer du nu tvingas in i prenumerationsmodellen om du vill behålla exempelvis pushnotifieringar.

En aning osnyggt kan man ju säga. Intressant diskussion här: https://www.reddit.com/r/apple/comments/cdanb...

Här finns (arga) kommentarer från användare: https://www.reddit.com/r/Airmailreddit/.

Företaget bakom Airmail har inte nämnt detta med ett ord på sin blogg än så länge för övrigt. Däremot har deras support svarat följande till en användare:

"The push feature now only accessible to the users who bought the Airmail app between today's date and 4 months ago. Otherwise, you have to subscribe to the premium version to access the feature.

Old users can still have access to all other features including multiple accounts except the push notification."

Ursprungligen av Redaktionen:

Mellan år 2015 till 2018 sålde Apple en 15 tums MacBook Pro med retinaskärm. Det har nu framkommit att batteriet i dessa kan bli överhettat och fatta eld.

Läs hela artikeln här

Hämtade ut datorn i onsdags efter 2,5 vecka. Splitter nytt batteri med noll laddcykler på sig och nytt "topcase" med nytt tangenbord och allt. Luktade till och med nytt.

Ursprungligen av calinou:

Att det ska ta så lång tid.......Får man låna en annan dator under tiden dom ska byta?

Nepp.

Ursprungligen av gymrat2k:

Lämnade in hos närmaste apple-certifierade servicebutik den 24 juni (mcare), fick den åter den 2 juli (8 dagar). Även de var tvungna att sända den till Apple. Byttes till ett 36 dagar gammalt batteri samt nytt top case. De nämnde vid uthämtning att de hade haft drygt fem ärenden av denna recall.

Har inte fått tillbaka min ännu men jag skulle få ett nytt batteri, lovade de i Apple Store.