Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johan Arvidsson
  • Plats Strängnäs
  • Registrerad 2002-01-24
  • Senast aktiv 2021-11-02
  • Antal inlägg 2200

Foruminlägg

De senaste inläggen Johan Arvidsson har skrivit i forumet.

Jag lyckades inte uppdatera. Efter att man laddat ner hela paketet så jobbar datorn i en dryg timme (seg dator) men när den är klar så får jag bara veta att det uppstod ett fel.
Det enda jag kan göra då är att trycka ok. Har försökt 2ggr men med samma resultat.

Någon mer som råkat ut för detta?

Firar 20 år i januari 2022. Inte så aktiv längre som en gång i tiden men lika Mac-frälst nu som då.

Använder man inte ordet Standard väldigt fel i dessa sammanhang. En standard betyder väl (för mig iaf) att man enas om hur en viss teknik, t.ex. USB-C, ska fungera så att USB-C betyder samma sak på olika produkter.
Man kan väl inte tvinga ett företag att använda en standard, hur skulle det påverka innovation hos företagen....
Om en produkt väljer en egen teknik så är det väl upp till konsumenten att välja vad man tycker är bäst.

Sen är min egen åsikt att Apple borde ha släppt Lightning för länge sedan men det betyder ju inte att dom måste hålla med mig...

Ursprungligen av xms67:

Håller till stor del med i det du skriver även om jag tycker basen är ovanligt bra för denna storlek. Sedan kanske det finns de som är ännu bättre. Vad gäller kök så tycker jag att en Mini får problem när man steker eller spolar vatten etc. Två löser det problemet. Sedan körde vi två i köket en kväll när vi hade ett par kompisar här, det fungerade perfekt. Då klarar de att vara "sitta vid köksbordetparty" för 40-50 åringar..?

Jag tror det funkar utmärkt för ett dinner-party, mycket bra när musiken ska hamna lite mer i bakgrunden men ändå låta bra. Jag tycker ljudet sprids bättre i rummet med Mini än med den stora men det kan ju också ha att göra med hur jag placerat dom.

Fick hem en HomePod Mini igår, köpte på CDON. Jag har en stor HomePod i vardagsrummet men tänkte testa Mini i köket så man kan ha musik på när man lagar mat och höra något trots ljud från fläkten osv.
Och för det ändamålet är den grym, klart fint ljud. Men är lite besviken på basen. Visst, jag hade inte förväntat mig några underverk men med tanke på hur mycket bas en liten Marshall Emberton kan trycka ut så trodde jag nog att det skulle vara lite mer tryck i HomePod Mini.
Men är inte missnöjd, den är perfekt för det jag ska ha den till men förvänta er inte en partymaskin bara

Först nu insåg jag att den nya fjärrkontrollen inte har accelerometer eller gyro, så det är ganska många spel som inte kommer funka. Visst kan man koppla in en handkontroll men vissa spel är ju byggda för att använda rörelsesensorn i fjärren som kontroll.
Märkligt val av Apple.

Ursprungligen av BlackSmp:

Tja...

Amazon.se

Sedan så kan jag hålla med om att det är diskuterbart om Amazon.se är en svensk site...

Blä, Amazon (men tack för tipset iaf)... är ju såna jag var ute efter, lite billiga slit-och-släng fodral i typ silikon eller liknande. Hoppas det dyker upp på fler ställen.

Beställde 4-pack och 2 olika Belkin-ringar från Apple till att börja med.

Verkar inte ha dykt upp så mycket tillbehör från andra tillverkare ännu på svenska sajter.
Belkin ser bra ut och säljs ju av Apple men det borde ju finnas fler, har ni andra sett något bra utbud hos någon svensk butik?
För mig blir det ett 4-pack så snart man kan beställa...

Jag brukar förvara fjärrkontrollen på soffbordet, känner inget stort behov av en AirTag i kontrollen...

Men kommer den att funka till äldre ATV så man kan byta endast fjärrkontrollen....

Och nu läste jag hela texten så jag fick svar på min fråga

Finns många trådar om detta redan. Visst du kan lägga till IKEA-lampor i Philips brygga men då tappar du möjligheten att styra med Apple Home-appen. Du bör nog ha IKEA-bryggan också för att det ska bli smidigt. Jag hade också tänkt att kunna ha en brygga men olika fabrikat på lampor när jag satte igång men så enkelt var det alltså inte, så nu har jag 2 olika bryggor...

Detta påminner mig om ett roligt mail som cirkulerade för länge sedan där någon webbsida-hemmasnickrare hade skickat ett argt mail till ett företag. Han var sur för att företaget hade gjort om sin webbplats och han hade ju länkat in deras bilder på sin egen och nu hade hans design pajat. Han hotade med att vidta åtgärder om inte företaget la tillbaka bilderna med rätt namn så hans webbsida började funka igen... Kan tyvärr inte hitta någon skärmdump på det.

Hur kan FB klandra Apple för att dom nu rättar till en svaghet som FB kunnat utnyttja för länge. Och om det nu blir så omöjligt för företag att annonsera, hur gick det till innan sociala medier och smartphones då...?
Lite roligt också att FB väljer att annonsera i en papperstidning. Hur välriktad blev den annonsen?

Ursprungligen av carlsson:

Min svåger har ett 50-tal egeninspelade VHS-band från 80- och 90-talet, som han nu har bestämt sig för att han vill få in i datorn.

Har hittat denna på Kjell men den har fått dåligt betyg: https://www.kjell.com/se/produkter/ljud-bild/...

Vilket är lättaste sättet att lösa detta på om man vill göra det själv?

Jag har just den som du länkat till och den fungerade utmärkt. Man behöver ladda ner drivrutinen men sen kan du sköta importen i QuickTime och Handbrake är utmärkt för att göra en bra MP4-konvertering.
Inte svårt och som sagt, kvaliteten beror nog mest på vilket skick banden och VHS-spelaren är i.

Undrar om det var så bra att Amazon kom till Sverige... enligt mig en riktig skitbutik.
Dåliga översättningar på webbsidan och när man ska betala så är det bara kortnummer som behövs, inte ens CVC och absolut inget BankID.
När man beställer så står på alla artiklar att dom levereras av Amazon och fri frakt gäller. Men ändå delas det upp på 3 olika försändelser, visst det kostar mig inget extra och jag hade nog räknat med att det skulle delas upp.

Sen kommer 3 mail att paketen är skickade till mitt valda paketombud. Men sen får jag avisering på 1 av dem att det finns att hämta på ett helt annat utlämningsställe.
De andra 2 får jag ingen vettig avisering på men iaf ett mail att dom finns på det valda stället. Men där skakar dom på huvudet... -Amazon igen, tyvärr dina paket finns inte här.
Rotar i mailen och hittar spårningsnummer som går att söka i Postnord-appen. Det visar sig att alla 3 paket är på det andra ombudet. Nu återstår bara att se om jag får ut dom, verkar som bara 1 har möjlighet att identifiera med BankID så de andra 2 har nog fel namn eller något.
Det stället jag hade valt har jag gångavstånd till men dit paketen skickades måste jag ha bil. Inget större problem för mig men kunde varit för vissa personer.

Att man sen hittar produkter som är rena kopior á la Wish på en "svensk" butik är ju riktigt dåligt.
Jag gissar att Amazon kommer ha en del missnöjda kunder och en del missnöjda paketombud efter BlackFriday och julhandeln.
Nu har jag testat iaf och jag kommer nog inte beställa där mer.

Marknaden styr. Om kunderna verkligen vill ha det så kommer någon tillverkare att göra en sådan modell. Den som tillverkar den bästa telefonen för flest kunder blir marknadsledande och tjänar troligen en massa pengar.
Lagar och regler ska väl inte styra design av produkter. Jag tror inte man kan detaljstyra sådant och jag tror ingen skulle vilja ha den telefonen hur bra det än låter i teorin.

Eftersom det inte fanns någon tråd här om garageportsöppnare så kommer jag med ett litet tips.
Jag beställde en iSmartGate Lite från Elgiganten och kopplade in den igår på min motordrivna garageport. Installation på en kvart och den funkar perfekt i HomeKit.
https://ismartgate.com/

Bra support från iSmartGate kan jag också meddela. Dom har en lång lista på enheter som är kompatibla och med inkopplingsinstruktioner. Men min modell fanns inte med så jag mailade och inom en dag så hade dom svarat och lagt upp min modell i listan inkl. instruktion. Bra jobbat tycker jag.

Tidigare har jag tänkt att jag bara behöver ett relä som jag kan styra från telefonen men fördelen med en riktig öppnare är att den också har en givare som klistras fast på insidan av porten så man kan få status på om den står öppen eller stängd. Så även om jag öppnar/stänger med en gamla väggkontrollen eller fjärren så får jag notis i mobilen.

Inte för att min bil kan köras in i garaget men jag kände att jag inte riktigt levde upp till prylnörd-epitetet när man inte kan säga åt klockan på armen att öppna garaget...