Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ntity

ntity

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2007-04-04
  • Senast aktiv 2010-08-09
  • Antal inlägg 1134

Foruminlägg

De senaste inläggen ntity har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-07-11 13:21
(entity@ran ~): uname -a
Darwin ran.dnz.se 8.11.1 Darwin Kernel Version 8.11.1: Wed Oct 10 18:23:28 PDT 2007; root:xnu-792.25.20~1/RELEASE_I386 i386 i386
(entity@ran ~): man -k xml
Pod::Perldoc::ToXml(3pm) - let Perldoc render Pod as XML
dom(n)                   - Create an in-memory DOM tree from XML
hdxml2manxml(1)          - HeaderDoc XML to MPGL translator
libxml(3)                - library used to parse XML files
libxslt(3)               - library used to do XSL transformations on XML documents
tclxml(n), ::xml::parser(n) - XML parser support for Tcl
tnc(n)                   - tnc is an expat parser object extension, that validates the XML stream against the document DTD while parsing
xml2-config(1), xml-config(1) - script to get information about the installed version of GNOME-XML
xml2man(1)               - MPGL to mdoc (man page) translator
xmlcatalog(1)            - Command line tool to parse and manipulate XML or SGML catalog files
xmllint(1)               - command line XML tool
(entity@ran ~):

En lätt lösning vore ju exempelvis att skriva ett kort TCL script som loopar genom din XML fil, men om det är en spec XML fil så behöver du ju inte använda något som "förstår" XML, en onliner med grep & sed löser det snabbt..

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-07-05 01:20
Ursprungligen av Jeppe_E:

Ähhhh.. Mediahora. Först blogga som tusan och när intresset svalnar så gör man tvärtom för att synas i media.

Kan inte annat än hålla med, att han dessutom verkar skriva artikeln mest tack vare ilska att ingen ville läsa det han bloggade gör ju inte saken bättre..

Att man dessutom nu måste betala 29kr/månaden för aftonbladet+ för att läsa "Alex Schulman listar de fem skönaste svenskarna – varje vecka" lär ju inte ge honom mer läsare..

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-07-04 15:32
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Jag har varken fast telefoni eller bredband hemma sedan i onsdags morse, eftersom Telia helt plötsligt har lyckats koppla mitt abonnemang hem till någon annan.

Mina inkommande samtal hamnar alltså i ett annat hus i andra änden av "byn". Och deras utgående samtal hamnar på min telefonräkning.

Gjorde felanmälan onsdag eftermiddag.

När det fortfarande inte fungerade när jag kom hem från jobbet på torsdagen, så ringde jag till Telia felanmälan igen.

Och då kändes det som det var en talande papegoja i andra änden. För han upprepade nästan bara en enda fras: "Alla felanmälningar tar tre arbetsdagar"

Jag tyckte ju att eftersom det är Telia som har klantat sig, så kanske man kunde prioritera ärendet lite högre. Men vad jag än sade, så fick jag bara höra att "Alla felanmälningar tar tre arbetsdagar".

När jag hade hört den frasen en 8-10 gånger, så blev jag riktigt irriterad och började skrika på honom, att nu får de fan fixa det här. Då lade han på luren.

Ringde upp igen, hamnade hos en kvinna den här gången, och hon var mycket trevligare, och visade iallafall lite förståelse. Hon kunde bara bekräfta att det hade gått ut en "order" till en tekniker, men hon kunde inte svara på vilken dag teknikern skulle åka ut. Det kunde bli under fredagen. Det kunde bli under måndagen. När jag uttryckte min oro över att få betala den andra abonnentens utgående samtal, så fick jag bara beskedet att "det får du ta med fakturaavdelningen efter att problemet är löst, så krediteras de samtalen".

Och jag frågade om eventuell praxis för kompensation. Fick även där beskedet att det får jag ta med fakturaavdelningen efteråt.

Nu är det fredag eftermiddag och det är fortfarande inte fixat.

Om jag ska vänta tre arbetsdagar, så innebär det någon gång under måndagen, vilket i praktiken är 5-6 dagar utan telefon och internet, helt utan anledning.

Nu efterlyser jag om det finns någon som varit i liknande situationer. Berätta gärna vad som hände, och vilken kompensation ni fick efteråt.

Förutsatt att inget nu har ändrats sedan jag senast jobbade med att utbilda/hjälpa en del av de som felsöker telefonin så är kompensationen beroende på hur länge som du är utan telefonen, dock så brukar även samtal krediteras med samtals pott eller genom att de stryks från räkningen, vad det blir beror på vem som gör det och vad du har för abbonemang (samtals pott på ett fast-pris abb är ju lite meningslöst).

Vad det gäller felanmälan i sig, så ja, de har rätt när det säger "Alla felanmälningar tar tre arbetsdagar", då avtalet du har som privatperson är felavhjälpning inom 3 arbetsdagar, det kan ju självklart gå snabbare, men att lova något sådant vore mest bara korkat av supportteknikern.

Vad det gäller felet så har jag en god uppfattning om hur det har uppstått, grannen som du blivigt korskopplad med beställde bredband (inte säkert från telia) och teknikern som åkte ut för att koppla in DSLAMen på deras koppar lina blandade ihop ledningarna..

Om man någonsinn sett mängden av kablar och hur tight de är dragna ibland så förstår man att det händer

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-05-17 16:14

Koppla ur airporten, vänta 30 min, koppla in TC, jag antar att du inte väntat på att DHCP-leaset skall gå ut?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-05-02 13:50
Ursprungligen av klarabara:

Men då måste jag ju öppna mail, hur gör jag det om det kräver att jag skapar ett konto?

Jag har widgets och de fungerar perfa. Att kunna öppna ett nytt mail med ett klick är inte lika viktigt för mig som att slippa Mail-studsandet...

Tack för tipset dock!

Du kan avbryta registrerings frågan och sedan göra inställnignen i Mails inställnignar.

Jag använder Default Apps (http://www.rubicode.com/Software/RCDefaultApp/) där kan du ställa in för en massa andra format med, men framförallt slå av att något öppnas överhuvud taget.

Dock börjar DA bli rätt gammalt, jag kör Tiger och det funkar utmärkt, men om det fungerar på leopard vet jag inte.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-04-02 20:15
Ursprungligen av berdan:

Nej, jag vet mycket väl hur load average beräknas. Det som är så udda är _att_ den är så pass hög utan att något händer och utan att något verkar vara fel.

Det jag försöker förklara är att det inte alls är konstigt, enligt ps hade du två processer som hade uninteruptable wait som status, de processerna ligger på CPUn utan att göra något i väntan på en operation som gör att processen inte går att deschedula, vanligtvis orsakas det av IO block, men ps i OS X ger inte mer finfördelad info än "U", därför ser du högt load värde men låg CPU belastning..

Eftersom din Macbook har 2 cores, så kommer då alla andra processer att ställas i kö som vill in på CPUn, och du hade någon eller några som ville in (state "R") som då gör att kön växer och du får en högre load värde..

Om inte loaden sjunker efter du tagit bort proccesserna som blockerade CPUn så är det andra som har tagit över och blockerar den, du får leta vidare med ps helt enkelt, det kan även vara så att de proccesserna har blockerat CPUn så länge att du nu byggt upp en stor kö med processer som vill in, då kommer det ta länge för load värdet att gå ner..

Att hitta felet kommer att ta tid, eftersom du måste kolla med ps vad som är fel just då, ändra, kolla igen, ändra kolla igen osv alternativt prioritera om processer för att de skall få tillgång till CPUn fortare om det krävs.

Men egentligen är inte en load på 1-2 ett fel, det betyder som sagt bara att det funnits processer i kön hela tiden, om du inte störs av det (annat än att värder är annat än normalt) så spelar det ingen roll, om den börjar trava upp i 20-30 skulle jag oroa mig, då det kommer att leda till att datorn känns seg eftersom det kan handla om 1-2 sekunder i väntan på CPU tid vilket kommer att märkas kan jag lova

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-04-02 17:17
Ursprungligen av berdan:

Processerna försvinner men lasten sjunker inte.

Den kommer inte sjunka direkt, load värdena är medeltal på 1, 5 & 15 minuter.. Dock spelar inte load värdet speciellt mycket roll om det inte börjar bli så högt att du upplever att maskinen blir slö pga att schedulerkön är så lång att processerna måste vänta väldigt länge för att få sin CPU slot..

Det enda som det säger är att det varit X processer i scheduler kön senast 1, 5 och 15 minuter, så ett värde över 1 innebär bara att den aldrig varit tom..

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-04-02 16:55
Ursprungligen av planB:

Har det något att göra med att Australien ligger så avigt till, långt borta från Västeuropa / USA omringat av en massa u-länder, mupp-stater och atoller. Infrastrukturen av feta fiberkablar mellan kontinenterna kanske inte är optimal?

Australien är ett U-land när det kommer till internet av många anledningar, de ligger lite avigt till ja, men det är (eller var iaf tidigare) billigare att köra trafiken över sjökablarna i stilla havet och sedan peera i Amerikanska IXar än att göra det lokalt inom landet pga reglering från den Australiensiska staten..

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-04-02 16:41

Enligt ditt ps urklipp är det antingen Safari eller MenuCalendarClock som strular, de är de två som ligger med uninteruptable status, vilket driver upp din scheduler kö, dvs load värdet.

Så antingen testar du stänga av Safari då det händer, eller slår av MenuCalendarClock och kör ett tag, bara testa dig fram, alla andra processer ligger i sleep eller annan wait status, och endast någon process ville in på procssorn..

Säker på att processerna försvinner även om du dödar programmet?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-03-28 21:27
Ursprungligen av cubeuser_vol2:

jag funderade lite på det och vill inte gå i in någon forsknings debatt:) för jag har inte kunnandet, men låter det inte rimligt att " live faktiskt är hur man som användare uppfattar händelsen i tid? Utifrån den tesen, om tids förskjutningen kompenseras för på båda sidorna av video leveransen borde man då inte, åtminstone teoretiskt, "fejka" live till att uppfattas som live? Att inget kan vara direkt live mellan två parter eller flera på internet faller på sin egen orimlighet, all data har en viss delay pga av transport sträcka det håller jag med om. Dock kan användarens uppfattningen om vad som är live tänjas med smart mjukvara kanske?

Det är vad som händer idagsläget egentligen med FPS spel, alla har sin egen uppfattning om vem som är var etc, och sedan bestämmer servern som alla är anslutan till vem som har rätt. Därav kan det se ut som om du skjuter ngn som sedan vips är 20 meter bort då delayen varierar..

Men det som jag ville framföra var att det är inte så enkelt som de får det att låta, om de verkligen har löst probelmen som de säger så kommer de bli stort, men jag är som sagt skeptisk..

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-03-28 16:52
Ursprungligen av PeeMaN:

ntity: Har du sett igenom hela presenatationen?
Där förklaras de "delay"-problem du beskriver ganska tydligt.

Det enda som de talar om i presentationen är delay i video codecen, vilken dom säger har fått ner till 1ms, även om det är sant så enda tillfället de nämner de problem med delay som jag talar om är i början av del 2 av presentaionen då de tar frågor, och säger att de inte har någon lösning på problemet eftersom det är ljusetshastighet som är gränsen.

Detta är samma problem som Citrix, RDP utvecklare och resten har brottats med sedan urminnes tider, att köra en LAN appllikation över WAN, det funkar utmärkt över LAN, som deras demo, men WAN är något helt annat.

Med tanke på att detta problem är något som vi får förklara för kunder som inte förstår skillnaden på LAN & WAN allt för ofta på jobbet så vore det underbart om de hade löst det, jag jag tror dock inte det..

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-03-28 13:48
Ursprungligen av cubeuser_vol2:

Jag måste ju säga att det var en bra artikel som lustigt nog bevisade sin inledande tes om teknikens omöjlighet, fel.. vid SD upplösning och 30 fps sekund och 1.5 Mbit var spel upplevelsen bevisligen av hög klass. Jag är inte förvånad att en person eller ett team av personer kan "outsmart" den sk. skarpaste video kompressions gurun som hjälpt youtube till HD. Som jag ser det är video kompression och denna teknologin inte direkt jämförbara. Det är inte samma sak ens i grunden ( jag är dock ingen expert ). Jag tror det kommer att visa sig att detta teknik genombrott får stora konsekvenser för många aktörer i hårdvara marknaden på gott och ont. Många som är skeptiska inklusive artikel författaren i din länk verkar inte tro på att det är möjigt att lösa detta problemet med i stort sett en smart mjukvara.. - tänk så många gånger alla "erkännda experter och smarta människor" har sagt att det ena och det tredje inte är möjligt och har gång på gång bevisats ha fel, inte alltid, men ofta nog.
På samma vis som artikel författaren fast med optimism, hoppas jag att jag har rätt

Det kan kanske bli en gamer av mig ännu

Jag erkänner även att jag inte är någon videokompressions expert, men grundproblemet är egentligen delay, villket som sagt är ett fysiskproblem med ljusets hastighet etc..

För att stödja några tusen spelande så behöves det rätt mycket servrar, och dessa blir svåra att placera så nära kunderna som det kommer att krävas, framförallt eftersom delayen nu är flyttat från agerande till händelse (som i dagens nät FPS) till öga - hand kordinationen som är mycket med känslig för sådant (eftersom du skickar ett komando med kontrollern, som måste till servern för att renderas, och sedan komma tillbaka över nätet igen.. )

Det vore väldigt coolt om det fungerade som de säger, jag får mest bara känslan av att de inte berättar hela historian helt enkelt, vilket vi har sett företag tidigare göra genom att lova runt och hålla tunt

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-03-28 00:19

En bra summering på varför jag inte tror på detta alls finns här:

http://www.eurogamer.net/articles/gdc-why-onlive-cant-possibly-work-article

Men grundproblemet är delay, vilket är en fysikalisk begränsning och att få ut utrustning så nära kunderna att detta blir användbart för de sakerna som de lovar (FPS spel) kommer bli så dyrt att de måste bli partners med varenda ISP som finns..

Men det är en bra ide, även om man kan spela en del spel över RDP redan idag utan större problem om man bara är villig att tumma på bildkvaliten.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-03-26 11:16
Ursprungligen av Noumenon:

Creops, vad är det för kodsnutt för att få ut veckonumret sådär?
försökt med olika varianter av echo och date +%W, men det blir inte rätt.
lustig notis dock date +%W visar att det är vecka 12, men istat menu-kalendern visar att det är vecka 13 :S

EDIT:
Kom på en annan sak, går det att få till det så orden i citaten ej bryts mitt i när det skrivs ut? Får inte ordet plats så vill jag att det blir en radbrytning innan ordet.

i date så är %W veckans nummer i array format, dvs 0-53, det som du letar efter är %V som är "vanligt" format, 01-54

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-03-24 21:58

Etherpad.com är exakt det som du letar efter, har även stöd för revisioner och annat smidigt.