Martin Rudolfson
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2001-12-21
  • Senast aktiv 2019-09-03
  • Antal inlägg 276

Foruminlägg

De senaste inläggen Martin Rudolfson har skrivit i forumet.

Man vet inte vad man har förrän man mister det. Så är det.
99mac kom ju igång när egentligen bara mac die hards hade fattat att vinden vänt och Apple nu (då) tillverkade de mest prisvärda maskinerna på marknaden (igen). Det var en kul tid för man tillhörde skaran som redan visste att framtiden kom från Apple men behövde varandra i en värld som låtsades att macar var någon anomali som snart skulle försvinna. Först var alla gamla macägare, sedan började tonåringar posta macfrågor. Det var bekräftelsen. Lustigt att det här med det att så många av dem som inte äger en apple produkt så gärna letar fel på Apple (och på dem som köper från apple) överlevt in i iPhone eran. Det lyckades tyvärr 99 inte riktigt ändra på trots det nobla försöket. Själv så smög jag på forumet ett par år 2001-2002. postade mer på macpressen och macworld, men fick så mycket bättre svar i 99mac trådarna. Lite en shock att det är borta. Trodde nog att nu när barnen blir större och jag får mer skärmtid, att jag skulle diskutera udda maclösningar och hack här på forumet. MacOS har hunnit bli lite nerfat ala windows de senaste åren med knäppa oombedda notiser och statusbar idioti. Till och med så har den däringa färgmarkeringen av mappar som någon dåre uppfann på system 7.5 kommit till liv. Vilken zombie. Mitten av 90-talet varning helt enkelt. Men alla vet att persondatorn inte kommer äga som den gjorde före iOS, men ingen vet precis hur det blir. Nu kan vi inte snacka om det på 99 längre. Det känns vemodigt.

CYAN har en ny ip ute på Kickstarter
Alla som hade mac på 90-talet spelade (älskade!) MYST
Backade Obduktion för några år sedan och när den kom blev det också macversion så nu blev jag pirrig när de utlovar macversion, back to the roots, (om spelet finansieras förstås.).
Blir knollrig av tanken på att kura ihop med familjen framför detta.

Inget 32 kvar som jag använder. Hemma har vi förstås en två tre gamla burkar som barnen drar igång för att köra gamla godingar eller jag för att öppna gamla iMoviearkiv
På jobbet har vi en macpro 1,1 med cs5.5 på så den får väl förlängd tjänstgöring som översättare nu då
Classic försvann utan saknad, rosetta försvann utan saknad så det blir väl samma nu kan jag tänka.

He he! Erkänner va!
det var ju just det. Den stora prestandaförsämringen för oss hade varit om de nya funktionerna inte kommit med. Trots att de nog ar lite tunga för de äldsta telefonerna i familjen. g

Ursprungligen av Saalad:

Ok, bra att du erkänner att det blev en prestandaförsämring, det är det kritiken mot Apple handlar om.

Det största misstaget Apple gjort imo är att inte låta användare nedgradera till äldre iOS. Nu har jag 2 obrukbara (enligt mig och många andra) iPhones pga prestandaförsämringen. Jag skulle gladeligen kört äldre iOS på dem om det bara tilläts, även om säkerheten blivit lidande..

Hm! Då har Telia företag kanske ändrat i villkoren. Förut gick telefonen ned på E när surfdatan var slut. Så kröp det fram men basics funkade.
Undrar när det hände.

Ursprungligen av Saalad:

Alla som har haft en iPhone 4s och uppgraderat till 9.x vet att telefonen blev otroligt slö, det allra enklaste från att öppna kamera appen till att skriva text i valfri app laggar fruktansvärt, likaså gäller iPhone 5 med iOS 10.x. Här förtjänar Apple all kritik och straff..

iOS 12 däremot har blivit ett lyft prestandamässigt även för äldre telefoner.

Håller inte med! I vår familj så var vi glada att tex 4s följde med så länge som den gjorde trots prestandaförsämring. Annars hade nyheter som familjedelning inte funkat. Det gav oss mer värde. Prestanda kan mätas på olika sätt. Ibland får man kompromissa.

Använder Telia på jobbmobilen. Tidigare har alla grundläggande funktioner bibehållits vid strypt surf. Betala bussbiljetten. Platstjänster mm. Surfa har förstås inte gått. Bilagor i e-post inte heller. Men att betala med Swish har funkat. Identifiera sig med BankID också.
Stort bekymmer om telkefonen blir som en gammal knappsamsung så fort något av barnen sett på youtube vid fel tillfälle.
Någon mer som känner av någon skillnad?

Ursprungligen av IngoX:

Förväntat resultat när man är medlem nr 1023 på gamla 99mac.se

Kul användarbild

Ursprungligen av Redaktionen:

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Läs hela artikeln här

8. Det blev förvånansvärt rätt. Det var en vild chansning som blev fel och en riktig tabbe. Det var väl för att det var mycket gamla frågor från en vars erfarenhet börjar med 512K. Jag kommer ihåg att jag sa till kompisen att "det här är väl inte en riktig dator". Ett par år senare så satt jag framför SE och mac II med högupplöst storbildsskärm och tyckte att mer riktig dator finns inte.
Hade det kommit nyare frågor om vilken typ av design eller glas det är i en viss iPhone eller iPod etc. så hade det inte gått lika bra. Jag blev lite stressad när jag trodde en att macotekets annons var en del av quizet

Fast..,
Vi hade fest i somras och där låg AM på en mini och en Spotifylur framme. Vad jag vet så hade inte besökarna AM så det började med Spotify. Mot slutet av kalaset användes bara AM. Jag tror det lättvindiga sättet som saker matas in i sedan och härnäst samt det tydliga gränssnittet gjorde AM mer attraktivt när pulsen slog och hjärnan kopplat ur vet inte men två av besökarna har bytt till AM. Själv gillar jag musik som det inte finns någon anledning att tänka socialt kring, tänk BD istället för Kent (obs humor)

Ursprungligen av keptang:

Drakens Värld är ett spel som finns på SVTs sida.

Jag fick just en litet hjälpande hand i ett memo från en medarbetare på SVT
SVT har inte den beryktade inställningen som figurerade på bbc. Meddelandet lyder att hacket som presenterats ovan fungerar. Det är bara för mig att göra om och göra rätt.

Tack alla som hjälp till.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Systeminställningar -> Flash Player -> "Kontrollera aldrig om det finns uppdateringar (Rekommenderas inte)".

Tack!
Det verkar inte fungera (finns inte någon sådan inställning i gamla versioner vad jag vet). Som bbc diskussionen gav vid handen så sker kontrollen hos, i det här fallet, svt.

Senast redigerat 2014-06-28 15:05
Ursprungligen av kenjon:

Inte utvecklas, nej. Men det som funkade tidigare borde funka fortfarande.
Har TS uppdaterat Flashplayer? Eller har den bara slutat att funka utan att något har gjorts?
Kontrollen mot Adobe kan man ju stänga av...

Går det att stänga av adobes kontroll. Länkarna jag läste gav vid handen att det sker hos svt på något vis. Hur gör man då. Jo jag googlar det nu men du får gärna svara om du vet rakt av.

Ursprungligen av keptang:

Uppdatera till senaste version (på alla maskiner som har Flash).

Detta kanske löser det på PPC-maskinen, http://scriptogr.am/nordkril/post/adobe-flash....

En intressant länk.
Den löser det så att maskinen kan köra en flashfil med en tidsenlig player MEN!
Jag följde upp den och det visar sig att Adobe verkligen anstränger sig för att man inte ska kunna se gammalt material med något annat än den senaste spelaren. Man har alltså lurat, bbc och svt att slå på ett onödigt filter som hindrar materialet från att visas med en tidsenlig player. bbc har stängt av det men inte svt. Enligt länkarna så testkörde bbc på en ppc tills det funkade igen. Hur stor är chansen att svt gör det p)
OK! Inget mer drakens värld för barnen. Kanske inte någon stor förlust!