Krönika: Utan tydlighet kommer entusiasterna lämna Smartthings

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Entusiaster har samlats kring smarta hemmet-lösningen Smartthings, men Samsungs otydlighet kring plattformens framtid gör att många börjat se sig om efter andra system.

Läs hela artikeln här

Bra krönika och intressant läsning.
Som det är nu så finns det ju massvis med alternativ så det gäller att sticka ut i mängden.

  • Medlem
  • På ett berg norr om Gävle men söder om Luleå.
  • 2018-03-05 08:34
Ursprungligen av Redaktionen:

Ganska snart stod det dock klart att "Samsung satsar på Smartthings" mera innebär "Samsung döper om allt till Smartthings" än något annat.

Det är ett jättebra exempel på att tillverkare inte förstår sina kunder. Visst, de säljer säkert fler kylskåp då det är coolt med såna funktioner, men i längden tröttnar man som användare på att öppna sin kylskåpsapp och inser att det faktiskt blev mer jobb att använda det än mindre som man trodde, så till slut använder man den bara när man vill skryta för besökare.

Samma sak med uppkopplade tvättmaskiner. Tror det är Bosch som har nån "smart" maskin med tillhörande app som bara fungerar med Androidmobiler med NFC. Hur smart är det? Nyttan med den funktionen är obefintlig.

BYGG EKOSYSTEM, för bövelen! Som pratar med varandra. Som är tillverkaroberoende.

Ursprungligen av Sledde:

Bra krönika och intressant läsning.
Som det är nu så finns det ju massvis med alternativ så det gäller att sticka ut i mängden.

Ja, visst är det så! Smartthings sticker verkligen ut, tack vare balansen mellan enkelhet och möjlighet till eget pill. Andra aktörer, till exempel Homey, går längs samma spår, men saknar än så länge engagemanget och användarbasen Smartthings byggt upp.

Det vore i min värld enormt synd satt tappa den biten. Att få in kylskåpet i systemet väger för de riktiga entusiasterna lätt ställt mot att kunna skriva egna drivrutiner, eller att koda egna appar för komplexa funktioner. Jag hoppas verkligen Samsung fattar det också.

1
Bevaka tråden