Halloj! Ska fatta mig så kort som möjligt, då jag förstår att jag inte skriver till Apples kundsupport och till någon som får betalt för att rota sig in i mina problem;
Jag, med knappt grundläggande teknisk kompetens, har en MacBookAir 6,2 (2014) som har krånglat på sistone. Började för en månad sen, när fläkten plötsligt omotiverat gick igång och Mac:en inte hittade någon batterikälla. Fick framförallt grova problem med att starta upp datorn. Så jag, tror i alla fall, jag gjorde alla grundläggande saker jag kunde förmå; Kontrollera skivan och reparera, resetta SMC, "recovery-mode", sen uppdaterade jag från Yosemite till High Sierra.
Hurra, tänkte jag! Eftersom det sen fungerade. Ända fram tills nu, en månad senare, där jag stöter på liknande problem. Skulle höja volymen, men träffade strömbrytaren istället, och gissade att skärmen slocknade. Skärmen gick inte igång- jag håller ner strömbrytaren och tänkte starta om (suck). Vilket såklart inte gick, förrän 5 timmar efter (ingen aning om varför det plötsligt gick just då).
Grundläggande saker jag missar? Uppskattar verkligen n00B-tips!

Kan detta vara någonting för mig?
https://support.apple.com/sv-se/HT202731

Tacksam för allt stöd, kära medsyskon!