Varför blir Skivverktyg sämre för varje version av OS X?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2017-09-26 18:39

Sedan några versioner tillbaka av OS X / macOS så stympas Skivverktyg lite grann för varje ny version som släpps.

Varför? Vem tjänar på detta?

Varför tvinga folk till terminalen för de mest rudimentära uppgifterna? Är planen att banta ned macOS så att det till slut ersätts av iOS? Senaste versionernas allt striktare säkerhet i macOS kanske pekar mot det. Där mängder med hård- och mjukvara har gjorts obsolet.

Igår försökte jag formatera ett USB-minne som FAT32 i Sierra. Men det misslyckades, det har tidigare aldrig hänt mig med Skivverktyg. Lösningen blev att tanka hem GParted som fixade det hur enkelt som helst. Men den metoden är inget för gemene man.

Därför att Apple vill göra ett ”IOS” av Mac OS, utestänga tredjepartsutvecklare och deras hårdvara. Det stora säkerhetshålet i High Sierra är ytterst ett bråk om detta (SKEL). När SIP kom var det ett steg i denna riktning. Utvecklarna av CCC och Superduper får delvis gissa sig till hur APFS fungerar för att kunna göra programvaran. Det är bara en tidsfråga tills inga andra appar får installeras än via App Store och man inte kan göra något med datorn alls. Trösten är väl att de inte gärna kan ta bort Terminalen. Så man kan i alla fall modda sin Mac ungefär som man kan med sin Android. Men den stora massan stängs ute. Då blir räknenissen Cook glad.

1
Clean my mac!
Bevaka tråden
Clean my mac!
Clean my mac!