De flesta har aldrig hört talas om att det finns seniorboenden man kan köa hos för att få en lägenhet som är anpassad för äldre med problem att klara sig själv. För det mesta kommer man på detta när det är för sent, när man inte kan prata för sina behov, tills någon biståndsbedömare placerar hen på ett äldreboende dit hen absolut inte ville komma.
Därför skall ni barn i 50 årsåldern hjälpa era äldre föräldrar att köa, så allt är klart den dan behovet uppstår.

Här några boenden att köa hos.

Borgarhemmet i korsningen Högalidsgatan/Varvsgatan. Här kostar ett stort rum med full service runt 45000:- i månaden. (Se skärmdump)

Borgarhemmet har också 4 seniorboenden. Kristinemalmsgården, Rålambshemmet, Linneagården, och Gärdesgården.

Nockebyhem har flera anläggningar, bland annat två i Nockeby och en på Fredhällsgatan 12 Där mat ingår i hyran. För en etta med balkong tar dom 13000:- i månaden.

Kungsholmens Seniorboende på John Ericssongatan 13 är billigt med balkonger med blommig innergård, men ganska nerkört.

Hirschs Minne ett privat seniorboende med fastigheter på Igeldammsgatan och på Vikingagatan. Hyrorna är på runt 6000:- för en etta med kök. Det finns större lägenheter.

Solbacken i Statshagen med full service. Runt 12000:- för ett rum.

Alternativet är att bo kvar hemma och betala för all hjälp man behöver som kan vara vem som helst som kommer när dom kommer.

De flesta äldre är ensamma som om dom vore smarta ser till så de blir fattigpensionärer och då får gratis tömning och städning av lägenheten och gratis begravning, förutsatt att man inte har pengar som syns hos skatteverket som biståndsbedömmarna ser för då anses du inte som fattigpensionär.

Nu finns det vanliga äldreboenden som Serafen och Alströmmershemmet och det största av dem alla Danvikshem där alla hamnar som inte platsar någon annan stans.
Självklart finns det fler seniorboenden, Djursholm och Stocksund där det är ännu dyrare än på Borgarhemmt. Det är bara att välja.