Nya servrar

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Apple kastar ut SuperMicro servrar efter en incident och börjar bygga egna servrar, skriver MacWorld.

Apple kanske borde börja bygga Xserve igen, men en variant som har större köpkraft (billigare och mer företagsvänlig) än den förra Xserve varianten – som tydligen inte såldes så bra och framför allt ge Mac OS Server en rejäl upplyft så att den kan mäta sig med UNIX OS (t.ex. AIX, Solaris), både när det gäller driftsäkerhet, intrångssäkerhet och flexibilitet. Lyckas Apple fixa båda bitarna har de nytt expansionsområde.

Gott råd til Apple: 1) Lyssna på kunderna (företagen) och ta till deras önskemål. 2) Ta reda på varför AIX, Solaris, Linux och andra stora server OS är så framgångsrika. 3) Förenkla inte om det går utöver funktionen – server folk kan det komplexa (Det är skillnad på Mac OS och Mac OS Server)! 4) Bygg in redundanta lösningar i Mac OS Server (att en server går ner skall inte leda till att servertjänsten går ner, när man har flera servrar knutna till samma servertjänst).

Senast redigerat 2017-02-25 12:10

Xserve slutade tillverkas 2011. Samma år kom iCloud och Siri. (Sammanträffande?)

Jag undrar i vilken utsträckning Apple någonsin använde Xserve/Mac OS X Server själva. Vill minnas att det var mycket Linux redan då.

Det finns ju redan flera tillverkare av servrar att välja mellan. Såvida inte Xserve kommer tillbaka som produkt tror jag de kör vidare på exempelvis HP eller annan tillverkare.

Nuförtiden körs mycket i molnet ändå med IaaS, PaaS och "serverless" och ingen vill ha en surrande Xserve som man måste underhålla på kontoret. Köp moln från Amazon/Microsoft/Google istället.

1
Bevaka tråden