50 ipads - hur många konton och HUR?

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej, vi är en skola med ca: 50 ipads som vi ska låna ut till elever. Hur ska vi hantera dessa? Måste varje ipad ha ett eget unikt appleid konto för att man ska få ner appar på dem, eller kan vi ha ett eller två konton som vi köper appar på som skickas ut till alla ipads? Känns onödigt att betala och ladda ner samm app 50 ggr....Kan man också hindra eleverna från att ladda ner egna appar eller avinstallera appar? Jag vet att detta kommit upp flera ggr innan men jag blir ändå inte klok på det. Har hört att man kan ha 10 (?) paddor kopplade till samma app man köper?

Måste jag be IT skapa en mailadress, eller flera, som vi använder till appleid till dessa enheterna och låta några bli "master-eneheter" som man laddar ner appar på som sen kommer till de andra automatiskt? Vilket program administrerar jag allt dteta i? Itunes?

IT har ingen koll på detta och ingen vet, det bara köps in ipads som sen ska användas...

Apple har lösningar för detta - det är big biz i USA sedan länge (myndigheter, sjukhus, universitet, skolor, företag, etc). Du sköter allt från en Mac.

http://www.apple.com/ipad/business/it/

Skolan har PC...men kanske kan köra det ändå?

Apple School Manager är rätt ställe att börja på: http://www.apple.com/se/education/

  • Wisserbesser
  • Uddevalla
  • 2017-02-10 21:05
Ursprungligen av m1g:

Skolan har PC...men kanske kan köra det ändå?

Inga problem. Det du söker är en MDM-lösning. Kolla med http://www.janssondata.se/mdm.html eller http://www.kullander.se/tjanster/jamf-casper-...

1
Bevaka tråden
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE