iOS laddar upp samtalsloggar till Apple

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Örnsköldsvik
  • 2016-11-17 16:56

Enligt säkerhetsfirman så loggas och skickas dessa samtalsloggar till Apple utan medgivande

Russian digital forensics firm Elcomsoft has found that Apple’s mobile devices automatically send a user’s call history to the company’s servers if iCloud is enabled — but the data gets uploaded in many instances without user choice or notification.

“You only need to have iCloud itself enabled” for the data to be sent, said Vladimir Katalov, CEO of Elcomsoft.

#nyhetstips

Of course...allt man synkar finns givetvis hos synk-tjänsteföretagets servers. Hur skulle det annars funka?

Terrorister, hemliga agenter, paranojiker, politiska dissidenter, etc, etc - har givetvis inte synk på hos NÅGOT företag. Om dom har normal IQ vill säga.

Det enda som är uppseendeväckande är att media försöker få det till att Apple gör allt detta "hemligt". Det är ju absurt och måste beror på att journalisterna antingen bara babblar för att få läsare/klick, eller att dom är så okunniga om IT att dom inte förstår att om man synkar info mellan olika manicker så finns det givetvis också på servers. Jag har en rubrik: SJ har tillgång till resväskor som resenärer ställer in i skåpen på Centralstationen! Resväskorna ÄR DÄR och vemsomhelst kan bryta sig in och sno dom! SJ gör detta i hemlighet...resenärerna har ingen aning om att när dom ställer in sina tillhörigheter i skåpen - för att sedan kunna hämta dom (synk) - så ÄR FAKTISKT resväskorna I SKÅPEN!

Citat:

It’s not just regular call logs that get sent to Apple’s servers. FaceTime, which is used to make audio and video calls on iOS devices, also syncs call history to iCloud automatically, according to Elcomsoft.

Eftersom Facetimesamtal går via Apple så är det lite svårt att låta bli att ge dem information om vilka Facetimesamtal som du har haft... Det är ungefär som att bli upprörd över att ditt telefonbolag har din samtalshistorik för samtal som du ringer via deras nät

Snart kommer rubriken: Mailoperatörerna - Apple, G-Mail (Google), Telia, Loopia (om man har egen domän - alltså t.o.m. om du har "egen mail"), företagens Exchange, Yahoo, ja; ALLA - har användarnas emails på sina servers - kallas för IMAP!!! I hemlighet! Allt ligger på dessa företags servers! Dom samlar in alla email!
Och: Posten har breven - era privara brev! - i sin ägo hela vägen från sändare till mottagare! Hemligt!

Vad det handlar om är IT - den nya världen - och journalisterna verkar inte fatta hur det funkar och måste funka. IT! Det är INTERNET dom skriver om - det är fundamentala bestådsdelar av Internet det handlar om!

På internet finns ingen kommunikation från individ direkt till individ - isåfall skulle internet inte behövas. Internet ör ett nätverk och ALLT passerar servrar och hubbar, INGET är "privat". Det enda man kan göra är att försöka kryptera. That's all. Om inte internet är just vad det är - ett öppet nätverk - så skulle ingen behöva kryptera någontig alls...kryptering skulle inte vara på tapeten.

1
Bevaka tråden
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE