MS Office 2013 - Excelmakros öppnas inte av Excel för Mac (2011 - version 14.4.2)

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Helsingborg
  • 2015-12-15 21:11

Hej! Har en fråga angående Office för PC & Mac.

En kollega har skapat en excelfil i Office 2013 för PC, en fil med makro som gör att man kan välja flera textalternativ i en cell, dvs. att man kan välja 2,3 om man så vill, alla radas upp fint i cellen när man är klar.

Vill vi sedan öppna samma fil i en Office för Mac (2011 version 14.4.2) så kommer det först upp en ruta med frågan om man vill aktivera makro, visst, men sedan öppnas filen till slut. Däremot så går det inte att i samma cell med makron välja mer än ett alternativ. Alla alternativ kommer upp när man klickar på lilla pilen i cellkanten, men bara en går att välja alltså.
Jag har försökt med att hålla olika tangenter nedtryckta som i vanliga fall när man vill välja fler filer i Finder eller liknande, kombinerat flera tillsammans med musklick, bara för att testa, njet. Vill inte.

I menyn Verktyg så kan vi se att under "Makro" så finns inte Visual Basic Editor installerat vilket, vad jag förstod nu, man använder för att skapa makro, eller?

Tacksam för hjälp i frågan!

Skulle gissa på att det är pga bristande bakåtkompatibilitet/annan plattform. Finns Excell 2013 för Mac som trial så kan du testa.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Skulle gissa på att det är pga bristande bakåtkompatibilitet/annan plattform. Finns Excell 2013 för Mac som trial så kan du testa.

Det är 2016 som gäller och inte ens där är det säkert att det fungerar.

Macron som är skapade i Excel för Windows är hopplösa i Excel för Mac. Har kämpat i 5 år med en priskalkylator från en leverantör. Tvingas köra Windows virtuellt enbart för detta.

  • Medlem
  • Helsingborg
  • 2015-12-15 22:42

Eurgh, låter inte bra... tack för er input!

1
Clean my mac!
Bevaka tråden
Clean my mac!
Clean my mac!