Dock expose i Yosemite

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag undrar om någon vet om det går att få gamla Dock expose funktionaliteten i Yosemite? Jag vet att man kan högerklicka på en ikon i dockan och välja Show All Windows men jag skulle vilja åstadkomma samma sak genom att trycka på ikonen och hålla ner musknappen för att åstadkomma detta, dvs samma som i Snow Leopard

  • Wisserbesser
  • Uddevalla
  • 2015-08-17 18:05

Funkar för mig på 10.10.4 - håll ner vänster knapp på en ikon i dock och får upp en meny.

Jo preics men det kräver ju två klick. Hålla ner vänster knapp och sen välja Show All Windows. Jag vill åstadkomma detta med ett musklick, såsom det fungerade i Snow Leopard.

  • Wisserbesser
  • Uddevalla
  • 2015-08-17 19:54

För mig funkar det med ett klick på ikonen, dra ut till rubriken på valfritt fönster - släpp. Pang bom och fönstret öppnas.
Kör du 10.10.5? Mus/styrplatta?

Hänger inte riktigt med på vad du menar. Jag vill inte öppna ett fönster utan starta Mission Control som bara skall visa fönster från det program jag valt = Dock Expose i Snow Leopard.

Såhär:
https://www.youtube.com/watch?v=tfSA5BWVaC8

Ännu bättre:
https://www.youtube.com/watch?v=EyPGsbrBnvE

  • Medlem
  • Hjo
  • 2015-08-17 23:51

Man kan peka på programmet i Dock och dubbelknacka (inte klicka) med ett finger på Apples Magic Mouse eller med två fingrar på styrplatta, då öppnas samtliga fönster i det programmet om det finns några öppna i det.

Ursprungligen av the_karate_kid:

Jo preics men det kräver ju två klick. Hålla ner vänster knapp och sen välja Show All Windows. Jag vill åstadkomma detta med ett musklick, såsom det fungerade i Snow Leopard.

Att det blir två klick är väl en tolkningsfråga. Det är ju bara att fortsätta hålla nere fingret, och välja "Show all windows".

Men något annat än "Show all windows"-funktionen och Mission Control finns inte. Det är de två alternativ du har.

Om du har kryssat för "Group windows by application" i Mission Controls inställningar så kommer ju fönstren från en viss app att visas tillsammans. Det är väl ganska nära den gamla funktionen.

Senast redigerat 2015-08-18 00:33

"Group windows by application" som inställning i Mission Control visar ju tyvärr inte öppna fönster från andra virtuella skrivbord vilket Dock Expose gjorde eller Show All Windows gör.

Tack för svar iaf.

Skriv till Apple, och framför önskemålet om att få tillbaka funktionaliteten från Exposé:
http://www.apple.com/feedback/macosx.html

1
Clean my mac!
Bevaka tråden
Clean my mac!
Clean my mac!