Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Text på bild iPhoto

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Karlskrona
  • 2010-09-26 11:27

Hej

Har försök att få en text på en bild i iPhoto, men jag fixar inte det
Någon som har ett tips

/Tord

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-09-26 14:50

iPhoto klarar inte det själv utan du måste ta hjälp av en extern redigerare, till exempel Photoshop, Photoshop Elements eller Förhandsvisning (som är förinstallerad på din Mac).

Gör så här:
I iPhotos inställningar, fliken Allmänt, ställ in att redigering av bilder ska ske i ett externt program. Välj t.ex. "Förhandsvisning".

När du gjort det kan du göra ett litet trick: Gå in i inställningar igen och ange att redigeringar ska ske i (t.ex.) helskärmsläge. Nu fungerar iPhoto som vanligt med redigeringar, men du har möjligheten att högerklicka på ett foto och i menyn välja "Redigera i extern redigerare" och då öppnas Photoshop eller Förhandsvisning eller vad du nu valt.

För att använda en extern redigerare med iPhoto är det viktigt att man inifrån iPhoto anger att man vill redigera med en extern redigerare. Bilden kommer upp i programmet och man gör de redigeringar man önskar. Därefter väljer man "Spara" i det externa programmet. INTE "spara som..." och ge ett nytt filnamn. iPhoto håller reda på din redigerade bild och har ursprunget sparat så att man (som alltid) i iPhoto kan högerklicka på bilden och välja "Återgå till original". Sparar du under ett nytt namn kommer inte iPhoto att hitta den redigerade bilden och du kan lätt skapa kaos.

För att lägga på en text i Förhandsvisning så klickar du på knappen "Anteckna" i övre listen och textverktyget i den nedre verktygslisten. Dra en textruta. Ställ in storlek, typsnitt och färg och skriv.

  • Medlem
  • Karlskrona
  • 2010-09-26 15:43

Hej pesc !

Tack för ett kanon tips som var klockrent

/Tord

Vill du ha ett watermark på samtliga dina bilder så är det en funktion som finns i Lightroom som är lite av "Storebrorsan" till iPhoto

man kan styra såväl typsnitt, placering som genomskinlightesgrad och massa saker.

Det finns även separata Sharewareprogram för sånt här, men jag har inte hittat ngt jag vart nöjd med.

1
Bevaka tråden