Behövs antivirus på mobiltelefon??

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Min licens för F-Secure till iOS/Android går snart ut och vill ha lite feedback om vad folk tycker är det vanligt med virus till mobiltelefoner så man borde ha antivirus, eller borde man klara sig i vilket fall som helst, då Apple och Google försöker stoppa att ilsinnade appar dyker upp i deras appbutiker ? https://tweakbox.mobi/ https://getappvalley.com/

Senast redigerat 2020-08-14 09:47

Jag har aldrig haft antivirusappar på mina iPhone eller Android, däremot innehållsblockerare som filtrerar bort skadlig programkod från webben. Det, plus surfförnuft, ska räcka, enligt min mening. Andra sätt att få skadlig programkod på mobilen håller jag för helt osannolika.

  • Medlem
  • Malmö
  • 2020-08-13 13:56
Ursprungligen av Ronnycharlas:

Min licens för F-Secure till iOS/Android går snart ut och vill ha lite feedback om vad folk tycker är det vanligt med virus till mobiltelefoner så man borde ha antivirus, eller borde man klara sig i vilket fall som helst, då Apple och Google försöker stoppa att ilsinnade appar dyker upp i deras appbutiker ?

Jag kan bara tala för iOS och macOS och vad dessa anbelangar så behövs absolut inga antivirusmjukvaror då det inte finns några virus till dessa plattformar. Malware finns till viss del men det bästa motståndet till sådant är nog ens egna sunda förnuft.

Virusskydd på iOS och macOS är onödigt. Dock så ger F-Secure SAFE mer än det: https://www.f-secure.com/se-sv/home/products/...

Sen om du behöver det är såklart upp till dig.

1
Bevaka tråden