MBP 13", mid 2012 bootar inte med extern skärm

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2019-10-23 10:37

Kamrater,

Jag har en gammal MBP 13", mid 2012 som jag har kopplad till en extern skärm via en Mini DisplayPort till DVI-adapter.

Nu i veckan har datorn fått problem att boota när skärmen är inkopplad, den har också hängt sig när jag dragit ut kabeln.

Är det någon som känner igen problemet? Jag har kontrollerat disken med skivverktyg och den verkar vara bra.

Har heller ej haft problem när jag inte haft den externa skärmen inkopplad vid start eller dragit ur kabeln.

Vänligen, Ylan

Testat annat kablage? Kollat porten ang. smuts?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2019-10-23 20:17
Ursprungligen av Zeugma:

Testat annat kablage? Kollat porten ang. smuts?

Visade sig nu att det händer intermittent oavsett skärmen. Jag plockade ur disken och rengjorde kontakter, men det gick inte.

Får parkeringsförbudssymbolen i bland. Antar att jag måste göra en ominstallation av systemet.

Sorgligen, Ylan

Ursprungligen av Ylan:

Får parkeringsförbudssymbolen i bland. Antar att jag måste göra en ominstallation av systemet.

Det låter som SATA-kabeln till din hårddisk. Vanligt fel på 2012:or.

Ursprungligen av suddgummi:

Det låter som SATA-kabeln till din hårddisk. Vanligt fel på 2012:or.

Jag håller med.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2019-10-23 21:12
Ursprungligen av Zeugma:

Jag håller med.

Försöker boota från USB-sticka

Vänligen, Ylan

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2019-10-23 21:20
Ursprungligen av Ylan:

Försöker boota från USB-sticka

Vänligen, Ylan

Tog en väldig tid, men till sist kom diskarna upp, och då syntes SSD:n också.

Skall testa om jag kan installera.

Annars funderar jag på att fimpa optiska driven, jag har monteringsdelar från OWC, så slipper jag kanske beställa en ny kabel.

Det är en gammal jobburk som jag använder för att få köra mac!

Vänligen, Robert

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2019-12-15 13:26

Nu köpte jag en ny SATA-kabel från E-bay. Kostade SEK 63:- + moms och SEK 75:- i avgift till tullen.

Och nu fungerar den som den ska! Och det tog max 20 minuter att byta.

Vänligen, Ylan

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2019-12-15 18:38
Ursprungligen av Ylan:

Tog en väldig tid ...

Skönt att det löste sig!

Låter som om du har ett vanligt gammalt USB-minne. De billigare är ofta minst tiofaldigt långsammare än de dyrare.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2019-12-15 18:47
Ursprungligen av iSweden:

Skönt att det löste sig!

Låter som om du har ett vanligt gammalt USB-minne. De billigare är ofta minst tiofaldigt långsammare än de dyrare.

Hej iSweden,

Nej, det var en tämligen modern sticka, med USB C i ena ändan, och A i andra.

Problemet var att SATA-kabeln till SSD:n i datorn var paj.

Som jag skrev ovan, köpte jag en ny SATA-kabel, och då fungerade det.

Vänligen, Ylan

1
Bevaka tråden