Kompakta mobiler – Sonys nisch?

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Sedan iPhone SE försvann är det tunt med mindre mobiler med hyfsad prestanda. Det finns användare som trots allt vill ha små enheter som ryms i fickan.
Ryktas att Sony släpper en igen. Sony Xperia XZ4 Compact. Tror det kan funka, det ger dem en liten nisch som är ignorerat av många andra tillverkare:
https://www.phonearena.com/news/Sony-Xperia-X...

Bara rykten så man ska det här med en nypa salt. Men jag hoppas det är sant.

Senast redigerat 2018-12-07 13:44

Sony ryktas släppa Xperia XZ4 Compact

Skulle den kanske bli ett alternativ för Apple-användare som bistert knyter näven i fickan över frånvaron av en Iphone SE 2?

Läs hela artikeln här

Följer den Sonys vanliga design lär den inte vara mycket smidigare än en XR. Tycker inte deras tidigare Compact varit så små utan bara lite mindre än de vanliga.

Om man jämför Xperia XZ2 och XZ2 Compact är det en rätt stor skillnad i höjden som syns på bilden. Så det kan vara betydelsefullt.
Finns andra små mobiler typ Nokia 1 men den har Android Go ett strippat Android system för U-länder ungefär. Rätt långsam med svag hårdvara.

Ingen fullskärm och va tjock den ser ut att vara.

Ursprungligen av Laserturken:

Ingen fullskärm och va tjock den ser ut att vara.

Ja fast vi vet ju inte om ryktena stämmer. Sony har varit duktiga på att hålla tätt. Till skillnad mot Google och deras Pixel mobiler där vi visste allt långt i förväg.
Så fram till Mobile World Congress 2019 lär vi spekulera.

Lite mer detaljer har kommit ut. Även det troliga priset på den:

https://mobilanyheter.net/2018/12/08/rykte-xp...

  • Rikslövet
  • Stockholm
  • 2018-12-09 23:39
Ursprungligen av johnh3:

Lite mer detaljer har kommit ut. Även det troliga priset på den:

https://mobilanyheter.net/2018/12/08/rykte-xp...

Om det priset stämmer, och om Sony likt tidigare har samma toppresterande komponenter som i "normalstora" XZ4, är det väldigt mycket flaggskeppstelefon för lite pengar jämfört med vad prislappen tenderar att vara numera. Att dessutom få det i ett relativt kompakt format låter väldigt tilltalande. Som du spekulerade i tidigare, det kan bli Sonys nisch nu när de har så svårt att konkurrera på Android-marknaden som mer eller mindre domineras av Samsung och kinesiska aktörer som Huawei, Oneplus och kanske på sikt Xiaomi.

1
Bevaka tråden