Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sony fångar 1000 bilder i sekunden

Sony visar upp en ny bildsensor som kan filma videomaterial i upp till 1000 bilder per sekund, vilket möjliggör fantastiska slow motion-sekvenser.

#Sony kan knappast sägas dominera marknaden med sina egna mobiltelefoner, men gör däremot utmärkta kamerasensorer som också används av andra tillverkare, bland annat Google och Apple.

Nu har företaget visat upp sin senaste bildsensor anpassad för mobiltelefoner. Sensorn kan filma videomaterial i upplösningen 1080p med hela 1000 bilder per sekund. Enligt Sony är detta ungefär åtta gånger snabbare än konkurrensen.

Video med så hög bildfrekvens gör det möjligt att filma i slow motion med mycket jämna rörelser. Som jämförelse kan Apples Iphone 7 filma slow motion med 120 bilder per sekund i upplösningen 1080p eller 240 bilder per sekund i 720p.

Sonys nya sensor kan också ta stillbilder bestående av 19.3 miljoner pixlar på 1/120 sekund – fyra gånger snabbare än andra tillverkare. Allt detta görs möjligt av en ny CMOS-bildsensor bestående av tre lager vilket är den första i branschen. Sensorn har också ett ovanligt snabbt DRAM-minne för att behandla den stora mängden bilddata.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.