Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples rekordkvartal en vecka längre

Apples senaste kvartalsrapport täckte en period som var 14 veckor snarare än det vanligare 13 veckor.

#Apple rapporterade nyligen sina siffror för bolagets första kvartal 2017, vilket är månaderna oktober, november och december 2016. Som Apple meddelade innebar kvartalet ett nytt rekord vad gäller intäkter, och en Iphone-försäljning som återigen ökat jämfört med samma period föregående år.

Det har dock noterats att den rapporterade perioden denna gång var en vecka längre än vad som normalt är fallet. Ett typiskt Apple-kvartal består av 13 veckor. På grund av kalendern blir dock vissa kvartal 14 veckor istället. Senaste gången detta hände var Q1 2013, och så nu Q1 2017. För första gången på fyra år hade Apple alltså en extra veckas intäkter och försäljning att räkna med.

Om kvartalet inte skulle innehålla den extra veckan vore siffrorna inte ett nytt rekord för Apple, som utvecklaren Jeff Johnson uppmärksammat. Apples finansrapport är tekniskt sett korrekt, men den som granskar Apples försäljning och intäkter bör vara medveten om att kvartalet var ovanligt långt den här gången. Det innebär också att Apples nästa julkvartal – som återigen är 13 veckor – kommer att bli ovanligt ogynnsamt att jämföra med årets.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.