Chrome får stöd för QR-koder i IOS

Google Chrome har uppdaterats för IOS, och numera har appen stöd för QR-koder. Även flikhanteringen för Ipad har förbättrats.

Igår uppdaterades webbläsaren #Google Chrome för #IOS, rapporterar Mashable. Den nya versionen, 56.0.2924.79, har fått stöd för att läsa QR-koder eller streckkoder. Den nya funktionen går att komma åt genom att trycka på appens logga med 3D Touch eller genom att söka efter ”QR” i Spotlight.

QR står för Quick Response och det är en typ av rutkod som utvecklades av det japanska företaget Denso i mitten av 1990-talet. QR-koderna har fått stort genomslag i delar av Asien. QR-koden kan innehålla en stor mängd olika information; adresser till både avsändare och mottagare, kontaktuppgifter, webbplatser med mera, och mobilappar som Paytm och Mobikwik i Indien anänvder QR-koder för att genomföra transaktioner.

Uppdateringen innebär också att Google har förbättrat flikbytesfunktionen på Ipad för att göra flikar du öppnat mer lättillgängliga.

Kommentarer
1 svar
Clean my mac!

Slack har idag rullat ut en stor uppdatering till macOS och Windows där de helt att fokuserat på optimeringar och gjort programmet mindre resurskrävande.

Apple har idag släppt iOs 12.4 och watchOS 5.3 som ni nu kan uppdatera till och Walkie-Talkie-funktionen till Apple Watch är åter igång.

Vill du få en liten nostalgitripp varje gång du ska ladda din Apple Watch på sängbordet så löser gänget på Elago det.

Clean my mac!

Drömmer du om en iPhone med en uppdateringsfrekvens på 120Hz så får du nog vänta minst ett år om vi vågar tro detta rykte.

Peter har spenderat ovanligt mycket tid i sin källare och Marcus har lagt till en Sonos Sub till sin Beam, och hur bygger man egentligen det bästa Atmos-ljudet?

Marketplace, Videos on Watch, grupper och din profil är några av ikonerna vi har i botten av Facebook-appen men nu går det att slippa dem.

Clean my mac!