Nya siffror

Airpods har två procent av marknaden

Apples nya trådlösa lurar är en försäljningssuccé, men att de skulle ha 26 procent av marknaden stämmer inte enligt nya siffror.

Förra veckan rapporterade 99mac siffror från analysföretaget Slice, som undersökt näthandeln av trådlösa hörlurar i USA. Enligt dessa siffror stod de nylanserade hörlurarna #Airpods för hela 26 procent av försäljningen, en imponerande prestation.

Nu har dock NPD Group presenterat data från sin egen undersökning, och här får Apples vita trådlösa lurar en betydligt mindre del av kakan. Enligt Ben Arnold på företaget är de tidigare siffrorna från Slice inte representativa för marknaden i stort, och #Apple stod snarare 2 procent av försäljningen av trådlösa hörlurar i december. Arnold säger till Cnet:

– Att Apple lyckats ta två procent av marknaden i sålda enheter och tre procent i dollar med en enda produkt under lanseringsmånaden är anmärkningsvärt, med tanke på hur stor hörlursmarknaden är.

Enligt NDP:s siffror står Apple-ägda Beats för den största andelen med 25 procent av försäljningen i antal enheter. LG har 10 procent, Bose 8 procent och Sony 7 procent. Tillverkarna Plantronics och Jaybird hade 2 procent vardera, lika stor andel som Apple.

Den enorma skillnaden mellan uppgifterna från Slice och från NDP Group kan förklaras av att den senare inte bara baseras på e-postkvitton från näthandel, utan även tar med försäljning i fysiska butiker samt nätbutiker som Amazon.

Kommentarer
7 svar

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.

Mark Gurman tror att Apple kommer att erbjuda Face ID i alla de billigare alternativen inom några års tid.

Det verkar som att Apple är på gång att uppdatera deras skärm Pro Display XDR och den kanske får samma chip som iPhone 11.