Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kensington visar extern fingeravtrycksläsare

Kensington presenterar en extern lösning för de som inte har en dator med inbyggd fingeravtrycksläsare.

Säker autentisering har blivit en viktig del av dagens datoranvändning, och både Apple och deras konkurrenter satsar stort på säkra system för att användare smidigt ska kunna logga in på sina enheter och utföra betalningar över nätet. Allt vanligare blir att inte bara mobiltelefoner utan också bärbara datorer utrustas med inbyggda fingeravtrycksläsare.

För de som har en Windows-dator av äldre snitt eller där en fingeravtrycksläsare saknas visar #Kensington upp en lösning på CES-mässan. Deras produkt Verimark Fingerprint Key ser ut som ett litet USB-minne, men innehåller en fingeravtrycksläsare för användning på en dator med Windows 10.

Det lilla tillbehöret använder Synaptics Natural ID-teknik för att identifiera fingeravtryck, och har fullt stöd för autentiseringssystemet Windows Hello, liksom Microsoft Passport för betalningar och annat. Natural ID-tekniken är certifierad enligt standarden FIDO (Fast Identity Online).

Enligt Kensington själva på Twitter ska Verimark Fingerprint Key bli tillgänglig runt mars i år, men pris och vilka marknader som får den är ännu okänt.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.