Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lenovo visar smart lagring och annat på CES

Lenovo satsar på ett brett utbud av produkter, bland annat smart lagring och assistenter för hemmet samt en hybridplatta med stöd för VR.

Tillverkaren #Lenovo visar inte bara tunna bärbara datorer och hybridenheter under årets #CES. Även en rad andra produkter får uppmärksamhet i företagets monter. Några av dem visades redan under IFA-mässan förra året i september, som till exempel Yoga Book, Yoga 910 och Moto Mods. De sistnämnda är tillbehör för Lenovos mobiltelefoner, som nu har öppnats upp för Indiegogo-projekt. Det betyder att fantaster kan använda officiella specifikationer för att ta fram egna tillbehör, och eventuellt också vinna priser från Lenovo. Ett hundratal ansökningar ska redan ha kommit in via finansieringssajten.

Satsar på hemmet

En ny lösning är däremot Lenovo Smart Storage, en vit lagringsenhet i form av en kub som kan agera mediaserver i hemmet. Det smarta i namnet kommer dock av att enheten automatiskt ska kunna kategorisera material som överförs från olika enheter, med stöd för både Windows, IOS och Android. Lenovo Smart Storage kan också sortera fotografier och har automatisk ansiktsigenkänning. Det är i dagsläget oklart när produkten börjar säljas, samt om den alls dyker upp i Sverige.

Detsamma gäller Lenovo Smart Assistant, som använder Amazons röstassistent Alexa. Produkten är designad för att passa in i hemmet, och får ses som en direkt konkurrent till Google Home. En variant med bättre ljud ska också lanseras, där Harman Kardon står för den inbyggda högtalaren.

Miix 720 utmanar Ipad Pro

Slutligen följer Lenovo upp den nuvarande plattan Miix 710 med en ny version, kallad Miix 720. Största nyheten är stöd för Thunderbolt 3 vilket ger överföringshastigheter på upp till 40 Gb/s. Miix 720 väger 1,1 kilo och erbjuder en 12-tums bildskärm i upplösningen 2880 x 1920 pixel. Med penna och tillhörande tangentbord är Miix 720 en direkt utmanar till Apples Ipad Pro.

Enheten ska också ha stöd för Lenovos kommande VR-headset, och med det kommer en särskild appbutik för VR-titlar. Mjukvaran ska dessutom kunna skala om spel som inte byggts för VR så att de ändå kan upplevas i VR-läget. Miix 720 börjar säljas i april, och kostar från 1 000 dollar vilket motsvarar ungefär 9 000 kronor exklusive moms. Även här är detaljerna kring svensk lansering okänt i dagsläget.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.