Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya Macbook Pro-familjen skulle haft högre batterikapacitet

Apple ska enligt uppgift jobbat på en större batteridesign till nya Macbook Pro-familjen men batterierna ska inte ha klarat testfasen i tid för lanseringen.

Trots att de nya Macbook Pro-modellerna med Touch Bar säljer som smör i solsken och får övergripande goda omdömen från pressen, inklusive oss, så har en del klagomål riktats mot datorerna. Ett tidigt klagomål var de höga priserna och begränsade mängden primärminne för proffsanvändare, men detta skrämde inte iväg konsumenterna när datorerna blev tillgängliga för försäljning.

Ett klagomål som dykt under den senaste veckan berör datorernas batteritid, som upplevts som betydligt sämre än de 10 timmar som Apple utlovat i presentationen av produkterna. I systemuppdateringen Mac OS 10.12.2 som släpptes nyligen avlägsnade Apple tidsuppskattningen för återstående batteritid då denna enligt företaget sällan visar en realistisk bild av återstående batteritid.

I en ny serie påståenden från källor som sammanställts av Bloomberg beskrivs hur Apple ursprungligen jobbade på en design där de nya Macbook Pro-modellerna med Touch Bar skulle utrustas med betydligt större batterikapacitet. Detta skulle göras möjligt genom att batterierna staplades och formades efter chassits utformning för att maximera utnyttjandet av utrymmet, en lösning likt den som används i Macbook 12-tum.

Enligt uppgifterna ska denna batterilösning inte hunnit gå igenom Apples testprocess i tid för att kunna användas i de nya datorerna, och företaget ska då ha tvingats använda en mer konventionell batteridesign som inte ger utrymme för lika stor batterikapacitet. För att hinna få den konventionella batteridesignen på plats inför lanseringen ska Apple lyft in ingenjörer från andra produktgrupper inom företaget. Rapporten från Bloomberg påstår även att förflyttningen av personal för att få den nya designen på plats ska ha skapat missnöje inom de olika grupperna, och viss personal ska ha bytt grupper eller till och med lämnat företaget som ett resultat av detta.

Det är inte helt osannolikt att Apple skulle vilja använda samma lyckade batteridesign som i Macbook 12-tum, och om dessa påståenden stämmer kan vi bara hoppas på att en sådan design kan introduceras i en kommande uppdatering av Macbook Pro-familjen.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.