Gates investerar 9 miljarder i grön energi

Bill Gates har, tillsammans med andra investerare, lanserat ett initiativ vars mål är att investera i och hjälpa forskningsprojekt som tar fram gröna energikällor.

Microsofts grundare #Bill Gates har en vana att sänka stora summor pengar till olika välgörenhetsprojekt, bland annat har han särskilt intresserat sig för grön energi. Sent i söndags gick Bill Gates ut med att han tillsammans med Sir Richard Branson, Amazons grundare Jeff Bezos och Alibaba's grundare Jack Ma ska driva en fond som investerar i utvecklingen av gröna energikällor, rapporterar The Telegraph. I ett uttalande säger Bill Gates att:

– Vårt mål är att bygga företag som ska hjälpa till att skapa framtidens pålitliga, prisvärda och utsläppsfria energikällor.

Under en 20-års period ska de investera i långsiktiga projekt som ska hjälpa till att ta fram gröna, pålitliga och prisvärda energikällor. De som har valt att investera pengar i projektet Breakthrough Energy Ventures har tillsammans lagt in motsvarande 1 568 miljarder kronor. Bill Gates själv har investerat runt 9 miljarder kronor. Initiativet formades redan förra året under klimatmötet i Paris men i måndags lanserades det.