Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hackargrupp utpressar företag med överbelastningsattacker

Just nu driver hackergruppen NewWorldHacker en utpressningskampanj mot svenska och internationella företag med hot om överbelastningsattacker.

Hackergruppen NewWorldHacker var nyligen inblandade i den stora attacken i USA där uppkopplade prylar användes som del i en massiv överbelastningsattack mot amerikanska internetnoder. Gruppen verkar ha fått blodad tand då de har inlett en serie utpressningsförsök mot företag och myndigheter i en rad olika länder, däribland Sverige.

Svenska företag och myndigheter har redan drabbats av utpressningsförsöken, och Polisen går nu ut med en varning som även innehåller rekommendationer för hur sådana hot ska hanteras för den som blir utsatt. En överbelastningsattack, eller Distributed Denial of Services (DDoS), använder en stor mängd kapade enheter för att översvämma målet med trafik, vilket kan slå ut målets servrar fullständigt om attacken är koordinerad och innefattar stora mängder kapade enheter.

NewWorldHacker kräver en utbetalning på 1,4 Bitcoins för att inte genomföra attacken. Utöver hot om överbelastning hotar gruppen även med att infektera företagets datorer med Cerber, en mjukvara som krypterar innehållet på de drabbade datorernas lagringsenheter. Gruppen ska sedan kräva betalning för att låsa upp de krypterade filerna.

Polisen listar följande rekommendationer för den som har oturen att bli offer för gruppen:

  1. Betala aldrig en utpressare.

  2. Polisanmäl det inträffade. Spara teknisk information (e-post, andra meddelanden, bitcoin-adresser etcetera) så Polisen kan få del av dessa i elektronisk form.

Information om attackerna ska skickas till Nationellt it-brottscentrum, SC3, tillsammans med all tillgänglig information om eventuella utpressningsbrev. SC3 kan kontaktas via e-post på adressen [email protected].

Skriven av Andreas Eklöv
Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.