Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Thunderbolt 3 i nya Macbook Pro-familjen kan ha kompatibilitetsproblem

Uppgifter pekar på att den nya Macbook Pro-familjen inte är kompatibel med befintliga produkter som använder andra Thunderbolt 3-kretsar.

I och med lanseringen av 12-tumsmodellen Macbook inledde #Apple övergången till en enda port av typen USB Typ-C som hanterar allt från anslutning av externa enheter, laddning av datorn och överföring av ljud och bild. Denna trend har fortsatt med den nya Macbook Pro-familjen som utrustats med två eller fyra portar för USB Typ-C.

Den nya typen av port kräver adaptrar för den som vill använda existerande tillbehör som ansluts via andra typer av portar, men enligt en rapport från 9to5Mac kan det vara så att de nya Macbook Pro-modellerna inte stöder alla existerande Thunderbolt 3-produkter på marknaden.

Problemet verkar ha sin grund i kontrollkretsarna från företaget Texas Instruments som används i många befintliga produkter utrustade med Thunderbolt 3. Plugable, ett företag som tillverkar bland annat dockningsstationer för Mac, har upptäckt detta under arbetet med att ta fram dockningsstationer med Thunderbolt 3-portar som ska lanseras i början av 2017.

I ett officiellt uttalande påstår Plugable att två av företagets produkter som använder kontrollkretsar från Texas Instruments inte fungerar med höstens Macbook Pro-modeller. Dessa är TBT3-DP2X, som gör det möjligt att ansluta ytterligare två skärmar via Displayport, och TBT3-HDMI2X som utökar antalet möjliga HDMI-anslutna skärmar med två.

Plugable har som resultat av detta senarelagt lanseringen av den kommande dockningsstationen TBT3-UD1 tills dess att problemet har undersökts vidare och en lösning hittats. Företagets mer avancerade dockningsstation TBT-UDV använder däremot nästa generations kontrollkrets från Texas Instruments som är kompatibel med Apples nya datorer.

Problemet med Thunderbolt 3-tillbehör är dock inte isolerat till Plugable då andra företag har utannonserat tillbehör som använder samma Texas Instrument-krets som inte stöds. Apple har ännu inte svarat på Plugables uttalande och det är i skrivande stund oklart om problemet kan åtgärdas via uppdatering av mjukvaran eller om berörda tillbehör inte kommer stödas på de nya Macbook Pro-datorerna.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.