Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung släpper cylindrisk pc

Samsungs nya hemdator må likna Mac Pro med sin cylinderform, men är riktad mot hemmet och vanlig användning som surfande, lättare spel och video.

#Samsung är kanske inte framförallt kända som pc-tillverkare, men har nu börjat ta emot förhandsbeställningar för sin nya dator Artpc Pulse. Till formen påminner datorn en del om Mac Pro, men med ett annat fokus. Apples cylinder är riktas framförallt mot proffsanvändare, men Samsungs maskin ska tilltala hemanvändare.

Artpc Pulse är konstruerad runt en 360 graders högtalare från Harman Kardon, och ska alltså kunna få en central placering i hemmet. På insidan finns en Core I5-processor på 2,7 gigahertz, 8 gigabyte primärminne, 256 gigabyte SSD-lagring och ett Radeon RX 460 grafikkort. Ganska normal prestanda för en allt-i-allo-dator helt enkelt. Datorn går också att köpa i en modell med en snabbare I7-processor och en större lagringsenhet på 1 terabyte utöver SSD-enheten på 256 gigabyte. Denna modell har också hela 16 gigabyte primärminne.

Datorn går att förhandsbeställa på Amazon och grundmodellen kostar 1 200 dollar i grundutförande, motsvarande cirka 10 500 kronor. Operativsystemet är Windows 10, och enligt Amazon börjar datorn skeppas 28 oktober.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
24 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.