Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Tre nya Ipad Pro kommer i vår

Nästa Ipad Mini blir en Ipad Pro, och kanske kommer också en ny modell med 10,1-tumsskärm ersätta någon av dagens modeller. Uppgifterna om framtiden för Ipad Pro går isär.

Försäljningen av Ipad har stagnerat de senaste åren, men Apple hoppas få igång tillväxten igen genom Ipad Pro-familjen, med kraftigare prestanda, mer avancerade funktioner och tillbehör som Apple Pencil. Apple släppte en första #Ipad Pro förra hösten med en stor bildskärm på 12,9 tum. TIdigare i år kom en Ipad Pro med den klassiska Ipad-storleken 9,7 tum.

Kvar i sortimentet finns också #Ipad Mini som har en bildskärm på 7,9 tum. Enligt en rapport från Macotakara kommer dock även den minsta Ipad-modellen att få Pro-funktioner 2017. Uppföljaren till den nuvarande Ipad Mini 4 uppges får fyra högtalare, en Isight-kamera på 12 megapixel, en Smart Connector och inte minst en True Tone-bildskärm. Även den större 12,9-tumsmodellen kommer att uppdateras med True Tone-skärm och bättre kamera.

Alla tre modeller får också fyra mikrofoner jämfört med de dubbla mikrofoner som sitter i dagens modeller. Enligt rapporten får Ipad också tills vidare behålla hörlurskontakten på 3,5 millimeter.

Intressant nog uppges Apple dessutom lansera en fjärde Ipad-storlek med en bildskärm på 10,1 tum. Detta speglar liknande uppgifter från analytikern Ming-Chi Kuo som 99mac rapporterade i augusti. Enligt Kuo är det dock en 10,5-tumsmodell som kommer, samt en uppdaterad 12,9-tumsmodell och en "billigare" Ipad-variant med 9,7-tums bildskärm.

Kuo har inte nämnt någonting om en uppdaterad 7,9-tumsmodell, och flera tidigare rykten har gjort gällande att Ipad Mini är på väg att försvinna. Senaste Mini-uppdateringen kom förra hösten i form av Ipad Mini 4. Uppgifterna om framtiden för Ipad-familjen går alltså isär, och först till våren lär vi få veta vad Apples planer är för produkten.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.