Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google förbereder bärbara nyheter

Företaget uppges planera en ny bärbar dator vid namn Pixel 3 och den uppges köra Andromeda, Googles hybrid mellan Android och Chrome OS.

#Google har sedan tidigare två olika operativsystem - #Android för mobila enheter som telefoner och plattor, och #Chrome OS för billiga datorer kallade Chromebooks. Utöver att låta andra företag tillverka bärbara datorer med Chrome OS som operativsystem har Google byggt egna Chromebook-datorer med produktnamnet Pixel.

Chrome OS har på senare tid bestyckats med möjligheten att köra Android-appar, och det har spekulerats runt att Google planerar att slå ihop Android och Chrome OS till ett operativsystem. Enligt en rapport från tekniksajten Androidpolice ska källor med insikt i Googles verksamhet påstå att en sådan sammanslagning är nära förestående.

Det sammanslagna operativsystemet ska kallas Andromeda och detta är något som utvecklargrupperna bakom Android, Chrome OS och Pixel-datorerna ska ha jobbat på tillsammans under flera års tid. Enligt rapporten ska den första datorn med Andromeda heta Pixel 3 med en lansering under hösten 2017.

Datorn utvecklas under kodnamnet Bison och ska vara utrustad med en 12,3 tum stor skärm. Den ska också kunna användas i ett "tablet-läge", vilket antyder att det kan handla om en hybriddator av något slag. På insidan ska datorn kunna utrustas med Intel Core m3 eller Core i5-processorer, 32 eller 128 GB lagring och 8 eller 16 GB primärminne.

Vidare ryktas den vara utrustad med fingeravtrycksläsare, två USB Type-C-portar, 3,5-millimeters ljudkontakt, stöd för Wacom-baserad stylus-penna och batteritid runt tio timmar. Tangentbordet ska vara bakgrundsbelyst och pekplattan ska använda sig av haptisk återkoppling i stil med Apples Force Touch-teknik i Macbook-datorerna.

Pixel 3 lär alltså inte lanseras förrän senare nästa år, men Andromeda-operativsystemet kan presenteras under Googles stora event den 4 oktober. Där förväntas Google bland annat utannonsera telefoner med produktnamnet Pixel, men en tweet från Googles Hiroshi Lockheimer antyder att stora nyheter runt Android kommer presenteras under eventet.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Huruvida Andromeda blir en del av presentationer får vi veta den 4 oktober, där vi förutom Pixel-telefonerna förhoppningsvis även kommer att få se en mer ingående presentation av #Daydream VR-plattformen och den intelligenta assistenten Google Home.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.