Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Olyckorna tornar upp sig för Galaxy Note 7

Efter bekymmer med återkallade produkter på grund av exploderande batterier anklagas nu Samsung Galaxy Note 7 för att ha orsakat flera olyckor.

Det gamla uttrycket "olyckor kommer sällan ensamma" ser onekligen ut att stämma lite för bra för Samsung just nu. Det är blott en vecka sedan företaget blev tvungna att återkalla de initiala leveranserna av Samsung Galaxy Note 7, och detta till en väldigt stor kostnad.

Nu tornar problemen upp sig ytterligare för företaget. Den amerikanska nyhetstjänsten Fox 13 rapporterar att en man i St. Petersburg i delstaten Florida hävdar att en nyköpt Note 7 bär ansvaret för att ha eldat upp hans Jeep, i vilken telefonen hade legat på laddning. Rapporten medger dock att det inte är konkret bekräftat att telefonen bär skulden till olyckan.

I samma veva anklagas en Note 7 för att ha orsakat en garagebrand i delstaten South Carolina där en man hade sin rykande färska Note 7 inkopplad till ett eluttag. I båda dessa fall ska de drabbade personerna varit omedvetna om Samsungs återkallelse av produkterna, och de brandfarliga risker som orsakat denna återkallelse.

Som grädde på moset har FAA, den amerikanska federala flygfartsmyndigheten, gått ut med en officiell avrådan från att ladda eller ha en Galaxy Note 7 igång på planet. De avråder även från att placera dessa telefoner i incheckat baggage. Dessa riktlinjer innebär inte ett förbud mot att resa med en Note 7, men de olika flygbolagen kan välja att införa sådana förbud baserat på FAA:s varningar.

Det återstår att se hur stort detta problem blir för Samsung. I Sverige har företaget gått ut med att leveranserna av Galaxy Note 7 utan dessa defekter inleds i oktober, och konsumenter som redan äger en Note 7 uppmanas att lämna in dessa för att få dem utbytta.

Kommentarer
30 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.