Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Honor 8 kommer till Sverige

Honor 8 lanseras i Sverige som en "flaggskeppsdödare". Telefonen kommer med liknande design och prestanda som konkurrenternas toppmodeller men till ett lägre pris.

Kinesiska #Huawei använder varumärket #Honor till en serie produkter som placerar sig i låg- och mellanklassegmenten. Nu lanserar de mobiltelefonen Honor 8 i Sverige som presenteras som "flaggskeppsdödaren" med fraser som "teknik som imponerar" och "design som inspirerar".

99mac har fått titta närmare på ett safirblått exemplar av telefonen och kan väl ganska snabbt konstatera att när det gäller designbiten finns det just inget som sticker ut, precis som det gäller flera andra telefoner på marknaden påminner Honor 8 en hel del om både Iphone och Samsung Galaxy. Telefonen känns som ett alternativ till Samsungs Galaxy-lurar och möter dessutom troligen rätt hård konkurrens från den uppmärksammade telefonen Oneplus 3.

Om designen inte känns som telefonens höjdpunkt levererar den bättre när det gäller prestanda och specifikationer till ett konsumentvänligt pris. För en modell med 32 gigabyte får man lägga ut 4 500 kronor, vilket är lite mindre än vad en Iphone SE med endast 16 GB lagring kostar.

Mobilens baksida består av flera lager slipat glas som reflekterar ljuset likt vad vi sett tidigare på Samsungs lurar och lika snabbt samlar den på sig tydliga fingeravtryck. Skärmen är 5,2 tum stor, men har mindre kanter runt om än Iphone vilket gör att telefonen fysiskt inte är mycket större än en 4,7-tums Iphone 6 eller 6S.

På baksidan finns dubbla kameralinser med 12 megapixel. Med en RGB och en monokrom sensor fångar kameran enligt Huawei upp mer ljus, färg och detaljer för en skarpare bildkvalitet. Den främre kameran har 8 megapixel.

En annan teknisk finess Honor 8 bjuder på är fingeravtrycksläsaren på baksidan som bland annat kan användas för att låsa upp mobilen eller snabbt öppna en viss app.

Telefonen kommer med ett 3 000 mAh-batteri som kan snabbladdas. Tio minuters laddning ska räcka till två timmars telefonsamtal eller sex timmars musikuppspelning. Tidiga batteritester från recensenter säger att en full laddning räcker till omkring 15 timmars användning.

Standardmodellen av Honor 8 kommer med 32 gigabyte lagring i vitt, svart eller blått och börjar säljas 26 augusti, medan Premiummodellen med 64 gigabyte lagring, dubbla SIM-kort och färgen guld kommer i slutet av september. Se tekniska specifikationer nedan.

Tekniska specifikationer

Egenskap

Värde

Mått

H: 145,5 mm
B: 71 mm
D: 7,45 mm

Vikt

153 gr

Färger

blå, svart, vit (32 GB-modellen) och guld (endast 64 GB-modellen)

OS

Android 6.0 Marshmallow

Skärm

5,2-tum Retina HD
1 920 x 1080 pixel
423 ppi

Processor

Hisilicon Kirin 950
Åtta kärnor (4 x 2,3GHz Cortex-A72 & 4 x 1,8 GHz Cortex A53)

Grafik

Mali-T880 MP4

Kapacitet

32, 64 GB

Primärminne

4 GB

Kamera

Bak: 2 x 12 megapixel (RGB + monokrom), f/2.2
1080p video (30 fps)
dubbel LED-blixt
Fram: 8 megapixel, f/2.4

Anslutningar

USB Type-C, hörlursport, SD-kort-plats (upp till 128 GB), plats för dubbla SIM-kort (Premium-modellen)

Fingeravtrycksläsare

ja

Trådlöst

Wifi 802.11a/b/g/n/ac
Bluetooth 4.2
NFC
GPS

Pris

Honor 8 Standard 32 GB: 4 490 kr
Honor 8 Premium 64 GB: 4 990 kr

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.