Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Macbook Pro-ägare lockas med externt grafikkort

Macbook Pro-användare ute efter bättre grafikprestanda kanske vill surfa in på Kickstarter nu och kika in "The Wolfe", en extern GPU-låda som ansluts via Thunderbolt.

På bara en dag nådde den här Kickstarter-kampanjen om ett Thunderbolt-anslutet externt grafikkort riktat till Macbook Pro-användare upp till finansieringsmålet satt till 50 000 dollar. I skrivande stund pågår kampanjen i ytterligare 29 dagar och har samlat in drygt 180 000 dollar.

Projektet kallas "The Wolfe" och är en extern låda ansluten via Thunderbolt som ger upp till tio gånger bättre grafikprestanda till Macbook Pro-användare. Det här är tänkt att locka spelintresserade, användare som arbetar med grafisk design eller videoredigering eller ge bättre prestanda till spel eller annat som rör #virtuell verklighet.

Det finns två varianter av The Wolfe som innehåller olika grafikkort. Standardmodellen kommer med ett Nvidia GTX 950 som ska ge upp till fem gånger grafikprestandan, medan The Wolfe Pro kommer med Nvidia GTX 970 som ger upp till tio gånger prestandan. Enligt projektsidan kommer de som är med och stöder kampanjen troligtvis att kunna välja ett GTX 1060 för ännu bättre prestanda efter kampanjens slut när det börjar bli dags att ange sin leveransadress och dylik viktig information.

Lådorna är kompatibla med Thunderbolt 1, 2 och 3 så de går att ansluta till alla bärbara datorer med anslutningen. Notera dock att Thunderbolt 2 bara kommer att erbjudas till dem som är med och stöder kampanjen.

De första Wolfe-lådorna med GTX 950-korten förväntas levereras i februari nästa år. Vill man vara bland de första som får en enhet kostar det för närvarande 449 dollar att vara med och stötta kampanjen och får då vänta till i mars nästa år. Vill man istället ha det bättre kortet, GTX 970, kostar det just nu 599 dollar.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.