Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fuchsia är Googles nya operativsystem

Googles nya operativsystem Fuchsia är under utveckling, och ska gå att köra på alla slags enheter från datorer till uppkopplade hushållsprylar.

Sökjätten #Google jobbar internt på ett helt nytt operativsystem, som ska kunna köras på i stort sett alla slags enheter. Projektet går under namnet Fuchsia, enligt information som hittats på webbsajten Github.

Googles tidigare operativsystem Android och Chrome OS bygger båda på Linux, men enligt Android Police är så inte fallet med #Fuchsia. Istället består systemet av en kärna som kallas Magenta, som i sin tur baseras på projektet LK (LittleKernel). LK är tänkt att vara ett alternativ till kommersiella inbäddade OS så som Free RTOS och Threadx.

Dessa system är dock avsedda att köras i små apparater med mycket lite primärminne och endast en begränsad rad uppgifter, så som hushållsprylar uppkopplade genom det så kallade sakernas internet (Internet of things, IoT). Magenta däremot lägger till flera nya funktioner, vilket möjliggör ett operativsystem som är lämpligt också för betydligt mer avancerade enheter så som mobiltelefoner och stationära datorer.

Fyllt av Google-teknologi

Utöver Magenta verkar det som att en hel rad av Google-utvecklade tekniker kommer att användas i Fuchsia. Ramverket Flutter används för att skapa det grafiska gränssnittet och Escher för rendering, samt Googles egna programmeringsspråk Dart.

Den stora frågan är hur Fuchsia passar in i Googles framtidsplaner. Är det den planerade ersättaren till både Android och Chrome OS, ett tredje OS för en ny kategori produkter eller bara ett av Googles många sidoprojekt? Att bygga upp ett operativsystem från grunden är dock ett omfattande arbete, så vi kan anta att Google har konkreta planer för Fuchsia.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.