Fujifilm släpper ny skrivare för mobilen

Fujifilm släpper en ny modell av sin skrivare riktad till användare av smarta mobiler. Den nya modellen heter Instax Share SP-2 och kommer till butiker i augusti.

För två år sedan släppte Fujifilm skrivaren Instax Share SP-1, en liten skrivare tänkt att användas för att skriva ut bilder direkt från en smart mobil. Nu kommer en uppdaterad version med förbättrad bildkvalitet.

Nya modellen heter föga förvånande Instax Share SP-2 och bjuder på både högre bildupplösning och kontrast än föregångaren. Utskriftstiden har förkortats och nu kan en mobilanvändare via ett trådlöst nätverk skriva ut en bild på tio sekunder.

Skrivaren laddas med Fujifilms Instax Mini-film, där varje kassett rymmer 10 bilder. Bildytan mäter 46 x 62 millimeter och har en vit ram runt om för en "Polariod-look".

I appen som hör till skrivaren kan användare lägga till filter och mallar till bilderna innan utskriften. Det finns också en kollage-mall där två till fyra bilder kan kombineras till en utskrift.

Instax Share SP-2 kommer till nordiska butiker i augusti 2016 och erbjuds i två färgkombinationer, vit/guld och vit/silver. Det rekommenderade priset är satt till 1 990 kronor.